0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Hírek

Óriás pontyokat és csukákat fogtak a lebuktatott Tisza-tavi rapsicok

Három külföldi állampolgár ellen indult eljárás bűncselekmény elkövetés miatt, mivel tiltott eszközzel fogtak tíz kiló feletti pontyokat, illetve csukákat és kárászokat a Tisza-tavon. A rapsicokat a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. halőrei buktatták le.A Tisza-tavi halászati őrök november 9-én vontak ellenőrzés alá három külföldi állampolgárt – közölte a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. Az eljárásban beigazolódott a gyanú, amely szerint a horgászok tiltott eszközökkel és módszerrel zsákmányoltak halat. Úgynevezett gereblyéző módszerrel, vagyis külső akadással több nagytestű halat fogtak.

A lefülelt szabálytalankodók több tíz kilogramm fölötti pontyot és csukát, valamint negyed mázsányi ezüstkárászt próbáltak hazavinni. Az elkövetők horgászjegyének bevonása mellett a társaság feljelentést tettek, amelynek nyomán súlyos pénzbüntetés és eltiltás kiszabása várható.

Mivel a fent említett cselekmény bűncselekménynek minősül, a halászati őrök értesítették a Tiszai-vízirendészetet. Az eset nyomán büntetőeljárás is indult, az elkövetéshez használt csónakot és a halakat pedig bűnjelként lefoglalták.

Forrás: agrarszektor.hu

  • Egy életre el kéne tiltani őket a horgászattól, mert ha lejár az eltiltás, újra, ugyan úgy gereblyézni fognak és a valódi horgászoktól veszik el a kifogható halakat.
    Minkó Lajos2017.01.14. 10:13:34Tetszik
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk