0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Őszi akcióink Thermo ruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Teszteltünk

Orsópróba: Long Cast Neo Feeder 6000

Akár honnan is nézzük, nem megszokott az a tendencia, hogy egy szezonon belül több orsótípus is megjelenjen egy márkán, sőt egy azonos kategórián belül. A Carp Expertnél fedezhettük fel ezt a nem mindennapi áttörést. Nemhogy egy éven belül, de valóban azonos időben, egyszerre négy remek orsó is napvilágot látott az újdonságnak számító Neo családban. A Neo Feeder, Neo Runner és Neo Long Cast 10000 mellett a mai írásunkban a finomszerelékes fenekező módszerre fejlesztett Neo Long Cast Feeder 6000-es típusával ismerkedhettek meg.


A Neo család dizájnja és elegánsan modern matt fekete köntöse köszön vissza a Long Cast Feeder 6000 esetében is


A orsóról tagadhatatlanul sugall a kategóriabeli hovatartozás minden létező eleme: a kúpszerűen nyújtott távdobó dob, a hosszúkás orsótest, a széles dobperem, az átlagosnál nagyobbra méretezett, masszív hajtókar és hajtókargomb. A hatalmas rotor már csak hab a tortán: ennek bizony meg se kottyan száz méterekről ki-be „kapkodni" a súlyos method kosarat. Az orsó bizony távoli feeder horgászatra lett teremtve!


Nyújtott kúpos dob, és a zsinórkarikák lefutását maximálisan segítő lekerekített dobperem


A legszembetűnőbb változáson a dob esett át, ilyen formai és technikai megoldásokkal azelőtt nem találkoztunk a Carp Expert által gyártott orsók esetében. A tervezők az amúgy széles dob (56,6 mm) formáját a lehető legjobban specializálták a távdobások kívánalmaihoz: a dobot megnyújtották, meredeken kúposították, és a dobperemet széles sávban lekerekítették annak érdekében, hogy az maximálisan a zsinórkarikák akadálytalan lefutását szolgálja. Az orsó képességei tehát adottak, a plusz méterek már csak a botunkon és annak gyűrűzésén fog múlni.


Az orsó még félig sincs feltöltve, a zsinórtároló kapacitása óriásiTeszt üzemmód: Neo Long Cast Feeder 6000 és 3,90 m-es CXP Elite Feeder


A legjobb eredmények eléréséhez az új orsót egy 390 cm-es Carp Expert Elite feeder boton vetettem be a pontyok ellen. A fantasztikus erőtartalékokkal rendelkező, óriási gyűrűkkel szerelt bot ideális társnak mutatkozott be, ezzel a párossal könnyedén dobtam meg a kívánt távot, esetemben a 80 méterre saccolt haltartó árkot.


Nagyméretű zsinórvezető görgő, mely a zsinór csavarodását hivatott megakadályozniA klipszbe kiakasztott zsinór a pontos horgászat elengedhetetlen feltételeEgy tökéletes bot-orsó párossal gond nélkül lehet jó távokat elérni!Hosszú, látványos dobások method végszerelékkel nem okozhatnak gondot


Ha nagy távolságra kell horgászni, fontos, hogy a bot és az orsó helyes párosítása mellett az alkalmazott végszerelékre is figyelmet fordítsunk. Távoli feeder pecánál használjuk ki a method végszerelék által kínált előnyöket. A töltőformákkal kínált kosarak segítségével azonos méretű, aerodinamikai szempontból is optimális töltetet készíthetünk, melyekkel jelentősen növelhető a dobótáv, mindemellett a pontyoknak is tetszeni fog az ily módon pontosan bejuttatott etetőanyag.


Legeredményesebb method összeállításom pár centis fonott előkével, csalitüskével, aromás szilikon kukoricávalAz orsó által nyújtott előnyöket a fárasztás során is megtapasztalhattamNagyméretű hajtókargomb gondoskodik a biztos fogásról


A frontfékkel ellátott Neo Long Cast Feeder nemcsak dobásoknál hozta a maximumot, de a szerelék üres kitekerésekor is tökéletes formában volt. A példás nyomatékelosztás, az 5,1:1 áttételezés, a jól méretezett hajtókar együttesen légiesen sima, könnyed futást biztosított az orsónak még a súlyos method kosár gyors ütemű bevontatásakor is.


A pontyok partközeli megugrásainál hamar reagált a fék, egyenletesen adott zsinórt a hal utánBiztonsági tartalék: szákolás előtt, a bothossznyi zsinóron fárasztott ponty erejét jól tompítja végszerelékbe iktatott erőgumi (Method gum)!A pontyok ereje hitelt érdemlően teszik próbára a horgászt, valamint a felszerelés határait, teherbíró képességét


A Neo Long Cast Feeder 6000 súlya 403 gramm. Tökéletesen szolgálja ki a medium, a medium heavy és a heavy tartományba tartozó feederbotokat. Az orsóház anyaga nagy szilárdságú grafit. Orsónk szerkezetének minden lényeges pontja golyóscsapágyon fut, a 9 csapágy mellett a tűgörgő gondoskodik a visszaforgás gátló azonnali, határozott megállításáról.


A kategóriájában könnyűnek nevezhető orsó hatalmas rotorral és könnyű alumínium dobbal van szerelveA megbízható működéséről megismert, már jól megszokott végtelenített visszaforgás gátló szerkezetet rejtő fészek csapágya és takarólemezeA nyújtott, különlegesen kialakított orsóház elsőre csigás dobemelést sejtetett..… de a tekintélyes hely „csak" a túlméretes kulisszának és tányérkeréknek lett kialakítvaA nagyméretű tányérkerék mindkét oldala csapágyazott


Tesztjeim során a legkellemesebb élményekkel gazdagított a Neo. Minél többet használtam, annál jobban tetszett. Imádom az univerzalitását, azt a szabad variálási lehetőséget, amit nap, mint nap kínál. A Carp Expert Neo Long Cast Feederrel kiválthatunk többféle orsót, ahogy azt jómagam is tettem. Vékony főzsinórral közelre finom feederezéshez éppoly tökéletes, mint a nagy távolságok legyőzéséhez erősebb fonottal a legkeményebb methodos igénybevételre!


A célorientált finom szerelékes fenekező pontyhorgászat megköveteli a megbízható felszerelést


A Neo család távdobásra fejlesztett, frontfékes kezes báránya tehát precíz, érzékeny és tökéletesen megbízható, mellyel ha kell, akár egy ökröt is elvontathatunk.

ITT TUDOD MEGRENDELNI:
CARP EXPERT NEO LONG CAST FEEDER TÁVDOBÓ ORSÓ (6000)

Forrás: Halmos Mihaly
energofish.hu
  • Komoly szerkezetnek tűnik és az ára is korrekt.
    Minkó Lajos2017.06.12. 22:44:31Tetszik
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk