0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Szezonkezdő akció Thermo ruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Bojlis

Őszkezdete-Szeptember

Ősz, a nagy halak „hava”. Minden évben reszketve várom a forró nyár utáni első lehűléseket, hiszen rengeteg nagytestű pontyot fogtam már a lehűlő vizekben. Szeptember első napjaiban a viszonylag meleg nappalok után megérkezett az első éjjeli felfrissülés, a ködös hajnal, ami varázslatossá teszi ezen időszakot. Nem tétlenkedtem én sem, két hónap kihagyás után minden tekintetből felkészülve megkezdtem az igazi „NAGYHALAS” időszakot.
Rengeteget kísérleteztem az idei évben az Imperial Baits alapanyagok és adalékok kombinálásával, variációival. Célom minden horgászatom alkalmával az adott körülményekhez képest a legnagyobb pontyokat ideiglenesen rabságba ejteni. Csalijaimat is próbálom ehhez igazítani, bár mindenki tisztába van vele, hogy minden víz más és más.
Korábban is leírtam már, hogy kerülöm az aromás csalikat, ezért bojlijaimat aroma nélkül, vagy minimális adagolással készítem el minden esetben. Az Imperial Baits alapanyagok minősége, beltartalma lehetővé teszi számunkra az igazi szelekciós horgászatot.
Sokszor kiboncolt téma volt már ez a szelektív dolog, de tapasztalataim alapján azt mondom, működik ez a fajta horgászat is. Minden horgász más és más, de ez rendben is van. Döntenünk kell, hogy kapásokban bővelkedő, igazi öröm pecát szeretnénk, vagy akár napokig várakozni a hőn áhított nagy halért….
Én az utóbbi esetek táborát erősítem, így mind felszerelés, szerelék és csalik tekintetében is e szerint döntök. Minden estben az egyszerűség és a megbízhatóság mellett döntök. A rengeteg piacon kapható apró eszközök között variálva többször lett már kihajlított horog vagy eltört forgókarika a többnapos várakozásom után. Ezért sokszor magamat is megkérdőjelezve használok túlbiztosított végszereléket horgászataim alkalmával, azonban biztos lehetek benne, hogy ezen nem fog múlni a BIG ONE kifogása ;)

Csalik tekintetében a gyári golyók mellett Worm-Up – Oriental Spice, illetve Fish – Oriental Spice bojlikkal kezdtem meg az őszi szezonomat.Lehetőségeimhez képest próbálok minél több időt a vízparton tölteni, ezért az első szeptemberi horgászatomat rögtönözve folytattam le. Egy gyenge betörő hidegfront érkezett, így munka után gyorsan összepakoltam felszerelésemet és irány egy rég nem látogatott homokbánya tó.
A helyi horgászokkal értekezve kiderült, hogy elég sok kis testű ponty él a tóban, ezért a helykeresés során mélyebb törésoldalakat kerestem és itt helyeztem el végszerelékemet minimális etetéssel. Néhány szem bojli és 25 mm-és Amino Pellet.
Taktikám bevált, hiszen másnap hajnalban egy ráncos tükrössel fotózkodhattam, ami a bányató öreg pontyai közül való volt.
Boldog voltam, hiszen érte jöttem!

Ritkán járok versenyekre, azonban most beadtam a derekam, hiszen egy olyan vízen nyílt lehetőségem behúzós horgászatra ahol egyébként ez nem jöhetne létre.
Egy 46 hektáros erdőkkel tarkított bányató volt a helyszín. Csapattársammal nagyhalas horgászatra készültünk itt is. Kevés, de minőségi csali etetésnek, Fish – Oriental Spice lett a fővonal.
Taktikánk bejött, hiszen sok kapást sikerült kicsikarnunk, azonban a víz alatti világ nem volt mellettünk, rengeteg halveszésünk volt az akadók miatt. Azonban boldogan tértünk haza, hiszen egy nem éppen frekventált helyről sikerült harmadik helyezést elérnünk, illetve a legnagyobb hal díját is elhoznunk!


Egy kis bónusz is beakadt a verseny végére

Szeptemberi utolsó túrám helyszíne ismét egy rejtélyes és minden alkalommal meglepetést okozó bányató volt. A helykeresés során ismét a mélyebb törésoldalakat kerestem, minden végszerelékemet 6 méter körüli mélységben helyeztem el nagymérető 24-28 milliméteres bojlikkal, pár szemet szórva etetés gyanánt.
Közel két nap várakozás után elsült a Monter-Liver – Elite bojlival csalizott végszerelékem.
Kapás után azonnal csónakba szálltam és az ellenfelem mozgásaiból azonnal leszűrtem, hogy sikerült megint a szelektálás…..


Max Nollert Temptation Twin Tip 3,5 LBS akcióban!


A fárasztás követően boldogan mentem ki a partra, hiszen az őszi szezon első 20 kiló feletti pontyát tarthattam a kezemben.
Igazi bányatavi harcos

A folytatás hasonlóan sikerült, kevés kapás, de termetes halak. Két újabb 15 kiló fölötti példány érkezése feltette a koronát a túrámra.C & RÉs ne feledjük, a nagyhalas időszak java még hátra van, így mindenki vegye elő kedven Imperia Baits csaliját és irány a vízpart!Boros Imre
Imperial Baits Team Hungary
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk