0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Hírek

Sok tógazda megtéveszti a horgászokat

Jó időben sokan hódolnak kedvenc hobbijuknak, a horgászatnak. Egyesek azonban nincsenek tisztában a szabályokkal és elfelejtik, hogy milyen kötelező okmányokkal kell rendelkezniük ahhoz, hogy megkezdhessék azt.

A jelenleg hatályban lévő jogszabály kimondja, hogy kizárólag állami horgászjegy birtokában lehet horgászati tevékenységet végezni azokon a vízterületeken, amelyek halgazdálkodási vízterületnek minősülnek.

A szabályozás alól kivételt képeznek a halastavak. Ezeken a vizeken engedély nélkül is lehet horgásztevékenységet folytatni. Halastónak egyébként az a vízterület minősül, ami elsődlegesen haltermelési célokat szolgáló – kifejezetten e célra tervezett és engedélyezett – haltermelési létesítményként van bejegyeztetve és rendelkezik vízfeltöltést és lecsapolást biztosító műtárgyakkal is.


A jogszabály alól egy horgász sem bújhat kiTehát aki nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen kíván horgászni, rendelkeznie kell állami horgászjeggyel. Továbbá területi jeggyel is és kizárólag a jogszabályban engedélyezett eszközökkel végezheti a horgászati tevékenységet.

A NÉBIH sajtóközleményében felhívja a horgászok figyelmét, hogy a jogszabályban előírt kötelezettségek betartása alól a magántulajdonban lévő horgásztavak sem mentesülnek! A rájuk alkalmazandó szabályozás a nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületekével azonos.

Érdemes tehát kétkedve fogadni a megtévesztő, sok esetben túlzottan kecsegtető hirdetéseket, miszerint az érintett tavon való horgászathoz nem kell állami horgászjegyet váltani, kettőnél több bottal is lehet horgászni vagy esetleg nem érvényesek a különböző tilalmak.

Forrás: magro.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk