0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Őszi akcióink Thermo ruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Hírek

Újra megfogták a 2015-ös IBCC legnagyobb halát!!!

A 23,80 kg súllyal mérlegelt kapitális tőponty ezúttal Badacsonynál bukkant fel. Ő a legnagyobb ismert balatoni ponty, amióta Társaságunk bevezette a behúzós horgászatot a Balatonon!

A csodás szépségű hal 2015.04.25-én az első IBCC verseny záró napján akadt Tulipán Tibor kollégánk horgára Révfülöpön, aki az akkor 23,60 kg-ot nyomó tövessel megnyerte a verseny legnagyobb haláért járó elismerést.2015.04.25-én Tulipán Tibor kezében


A verseny után a fotókat jobban szemügyre véve Bujáki Géza jelezte nekünk, hogy 2014. 05. 26-án ugyanezt a halat már megfogta Balatonlellén 22,50 kg-os súllyal. Gézát, mint a hal első igazolt horogra kerítőjét kértük meg, hogy keresztelje el a szép pontyot, aki ezúton végül a „Töves Lelle” nevet kapta. A hal ˝vezetékneve˝ a formájára, az ˝utóneve˝ pedig az első megfogása helyére utal.


2014. 05. 26-án Bujáki Géza fogta ki elsőként


Különös és egyedi ismertetőjele ennek a halnak egy ötös „pikkelycsavar”, ami a testének jobb oldalán, a kopoltyúfedő mellett található. Ezt az alábbi képen mutatjuk:


A nagy ponty tegnap ismét matracra feküdt


A történet tegnap hajnalban folytatódott, amikor is Németh Valternak sikerült megakasztania, majd társa, Szeli Norbert segítségével szákba terelnie „Töves Lellét”. Mivel elsőre látták, hogy rendkívüli pontyról van szó, jelezték Társaságunk felé a fogás hírét, mi pedig engedélyeztük, hogy kíméletesen pontyzsákban betárolják a halat, míg kollégánk a helyszínre érkezik. A halról és az elengedéséről készült fotókat és videót alább megtekinthetik, továbbá sikerült értesíteni a Pecatúra helyi tudósítóját, így hamarosan a televízióban is látható lesz a Balaton óriásának története.

Valtert és Norbertet a fogásért és a kíméletes bánásmódért való elismerésünk jeléül megajándékozzuk egy jövő évi egyhetes behúzós horgászati lehetőséggel.

Az a szerencsés horgász pedig, aki legközelebb horgára keríti „Töves Lellét”, éves balatoni területi jegyet nyer Társaságunk felajánlásából.

Forrás: balatonihal.hu
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk