0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Egyéb

Vadon élő delfin kért segítséget egy búvártól

„Hamar észrevettem a bal első uszonyára tekeredett zsineget, amely az egész testét körbefogta és a horog is beleakadt. Teljesen nyilvánvaló volt számomra, hogy tőlem akar segítséget kérni. Kiszedtem a melluszonyba akadt horgot. A zsinór a szájából lógott ki és szorosan rátekeredett az uszonyára. Megpróbáltam kézzel lefejteni a damilt, de féltem, hogy fájdalmat okozok neki, illetve még jobban megsebesíthetem az állatot, így elővettem egy kést, hogy azzal vágtam le” – mondta Laros.


A bajba jutott delfin türelmesen és békésen tűrte a hosszú műveletet. Egyszer felment levegőt venni, de utána visszatért Laroshoz, akinek sikerült eltávolítani a horgot és a zsinór jó részét. Amikor a többi búvár is segíteni próbált és megpróbálták a maradék zsinórt is leszedni, a delfin elúszott, és már nem tért vissza.

A búvároknak videón is sikerült megörökíteniük a nem mindennapi esetet, amely nemcsak szívmelengető, de egyben az első olyan felvétel, amelyen az látható, hogy egy vadon élő állat az emberektől kér segítséget.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk