0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Szezonkezdő akció Thermo ruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

A KEVERÉK...

Az életben hálásnak kell lennünk a hosszan tartó kapcsolatokért, de ha horgász barátságokról van szó, akkor a barát kifejezés új értelmet nyer. A barátok hol felbukkannak hol eltűnnek az életünk során, de az igazi horgász barátok megmaradnak közeli jó barátoknak még akkor is, ha csak ritkán látják egymást. Ennek nem csak a horgászatért érzett közös szenvedély az egyetlen oka, hanem a természet tisztelete és határtalan szeretete, amely a horgászatra késztet bennünket. Számomra - legyen szó akár folyó - vagy állóvízi horgászatról - a pecás barátokkal töltött idő mindig valami különleges élmény, mert ilyenkor rokonlelkekkel tölthetem az időt a természetben, miközben megoszthatjuk a horgászat iránt érzett szenvedélyünket.

Nagy megtiszteltetés volt számomra, amikor egy közeli jóbarátom, Tom Wright meghívott horgászni Franciaországba. Természetesen nem utasíthattam vissza a kedves meghívást és a tény, hogy a rendelkezésemre akart bocsájtani egy Xboat etetőhajót és egy Tolson GPS rendszert, még váratlanabb és igazán lovagias gesztus volt a részéről. Csak azt kívánom, ha esetleg én nem tudom, akkor a sors viszonozza majd Tom-nak a kedvességét!


Egy fantasztikus etetőhajó, különösen eredményes lehet, ha együtt használjuk a Tolson GPS egységgel


Megkérkeztem az észak-franciaországi tóra, remekül éreztem magamat. Már első látásra nagyon jó helynek tűnt a víz, pontosan ahogy azt Tom előzetesen beharangozta. Miután tábort vertünk, barátom megmutatta az etetőhajó és a GPS alapbeállításait, majd el is kezdtem keresni azokat a helyeket, amelyek kapással kecsegtethettek. A célom az volt, hogy nagyobb testű pontyokra horgásszak és esetleg néhány 20 kg felettit is horogra kerítsek közülük.


Csak kint lenni a természetben a jó barátokkal már önmagában élvezet. A horgászat csak a hab a tortán!


Úgy gondoltam, hogy a sikeres küldetés kulcsa az lehet, ha jól felhasználom az itt hallott információkat és ha más megközelítést alkalmazok, mint a többi horgász. A hallottakból egyértelműnek tűnt, hogy a halak kerülik a bojlikat, de akkor mi tévő legyek?

A legtöbben úgy döntöttek, hogy szemes etetésen horgásznak, és elsőre számomra is ez let volna a legkézenfekvőbb. Azonban én úgy gondoltam, hogy elegendő mennyíségű SBS csali van nálam ahhoz, hogy egy olyan mixet rakjak össze, amellyel valószínűleg még soha nem találkoztak az itteni halak. Összeszedtem a termékeket, és nagy izgalommal láttam a tervem megvalósításához.


SBS termékeket raktam össze egy pazar mixbe, amely később bizonyított!


Volt nálam bőven SBS Premium Pellet, Groundbait, Flumino Groundbait és PVA Bag Mix is. Ezen kívül volt még nálam különböző ízekben 8-10 mm-es nagyságú dumbell (hordó) alakú bojli és természetesen egy vödör 10 mm-es M1 bojli, ami nélkül soha nem mennék sehova sem horgászni! Volt még nálam némi előfőzött tigrismogyoró, valamint C1, C2, M1 és más SBS bojlik 10-24 mm-es nagyságban, wafterek és pop up csalik, összefoglalva minden, ami csak kellhet, hogy összerakjak egy vélhetően ellenállhatatlan mixet!


Miután megfogtam az amúrt, a tigrismogyorót kihagytam a mixből, mivel az ellenállhatatlannak tűnt a számukra!


Miután elsajátítottam az etetőhajő irányításának a fortélyait és elmentettem néhány ígéretesnek tűnő helyet a GPS-en, készen álltam a mix elkészítésére. Úgy gondoltam, hogy egy valóságos pontylakomát fogok az ötletem alapján összeállítani. A halakat végül M1, Phaze és Ace Lombworm wafter-rel sikerült fognom műanyag kukoricával kikönnyítve, illetve dupla 10 mm-es M1 bojlival, úgyszintén műanyag kukoricával a tetején. Lényegében azonos csalikat helyeztem a horog alá, mint amiket a mixbe tettem az etetéshez. Furcsa módon a tigrismogyoróra csak egyetlen hal kapott, egy amur... Éppen ezért azonnal fel is hagytam a tigrissel történő csalizással, hiszen el akartam kerülni az amurokat, és a szelektív pontyhorgászatra akartam fókuszálni. Ez működött, bár fogtam néhány kisebb pontyot és egy 30 kg-os tokhalat a dupla 10-es M1 bojlival, de több amur ezútán már nem jött... Soha sem készítek fotót a tokhalakról, azonnal visszaengedem őket, hiszen nagyon sérülékenyek tudnak lenni ezek a halak.


Próbáltam elkerülni, hogy többet fogjak, de ez a fantasztikus fogás azért mosolyt csalt az arcomra!


Miután megszákoltam egy szép, 22 kilós tükörpontyot, beigazolódott, hogy a taktikám működik, és még további jó eredményekkel kecsegtethet a hely, amelyre ezzel a bottal horgászok. Aznap éjjel a kapásjelzőm féktelen visítására riadtam fel!


A célomat elértem ezzel a gyönyörű 22 kilós tükörponttyal, ami a műanyag kukoricával kikönnyített dupla 10 mm-es M1 bojlit vette fel.


A hirtelen ébredéstől még mindig kissé imbolyogva felkaptam a botot, de hamar átvettem az irányítást hal felett. Tartottam tőle, hogy a ponty - ami elég nagynak tűnt - keresztül ment egy kagylópadon, amikor megugrott a csalival a szájában. Sajnos ez a félelmem bebizonyosodott, amikor a part közelébe kényszerített hal súlya alatt elszakadt a zsinórom! Jól látható volt a damilon, hogy a kagyló végigszántotta azt. Szinte teljesen esélytelen volt, hogy megszákoljam ezt a halat, tehettem volna akármit is. Némi búslakodást követően túlléptem a dolgon, és az utolsó nap hajnalán még fogtam egy 16 kilós tőpontyot.


Az utolsó reggelen ez a gyönyörűség tett látogatást nálam, köszönet az SBS mixemnek!A növekvő hold első megjelenése az új holdat követő éjszakán. Nem a legjobb időszak a horgászatra!


Egy kihívásokkal teli hetet tudhattam magam mögött, melynek során a jó barátok társasága talán még fontosabb volt magánál a halfogásnál. Azért félreértés ne essék, természetesen mindent megtettünk a sikeres horgászat érdekében.

Sok szerencsét, és minden jót a következő alkalomig:

Steve
Forrás: sbsbaits.com
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk