0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Szezonkezdő akció Thermo ruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

A Zöld Varázs

Régóta szerettem volna unokaöcsémmel elmenni egy hosszabb horgásztúrára.
A választást rá bíztam, így lett a horgászatunk helyszíne Háromfa.
Mivel már kétszer is beletört a bicskám ebbe a nem könnyű vízbe, nem voltam igazán fellelkesülve ettől az ötlettől, de mivel új csalikkal voltunk „felvértezve” amit a Balaton Baits-től kaptunk, bíztam benne hogy az új, még számunkra is ismeretlen ízek sikereket hoznak majd.Családias fogadtatás.
Ahogy azt már megszokhattuk a tógazda Pálinkó Karcsibá’ kedvesen és segítőkészen fogadott minket elmondta azt is hogy elég jól fognak mostanában ez minket is felvidított és bíztunk benne hogy sikeresek tudunk lenni a túra során.
A bejelentkezés és a Karcsibá’val való beszélgetés után elfoglaltuk a helyünket, de már pakolás közben is néztük hogy esetleg hollátunk halmozgásra utaló jeleket….Milyen csalit válasszunk?
Ahogy azt sokan tudják mi is tisztában voltunk azzal a ténnyel, hogy Háromfán problémát okoz a törpeharcsa jelenléte, sokan itt öngyilkosságnak tartják a bojli használatát, mi mégis ezek mellett döntöttünk, csak némi XXL tigrismogyorót vittünk magunkkal, azt is csak egy boton használtuk csalizásra.
Ízvilágban három fajta csalit választottunk: A Prime (fűszer-robin red), az Etalon (máj-gyümölcs) és a Beauty (scopex-tigrismogyoró) a Balaton Baits-es fiúk tanácsaira hallgatva.

Kezdődjön a peca!
A bal oldali bójámat kb 60-70 méterre a part szélétől két méterre oldalirányban 150-160cm-es vízbe helyeztük le míg a másikat a gát elé 10-15 méterre a parttól az egyiken egy szem etalon bojlival a másikon pedig a szénhidrátos édes jellegű Beauty-val csalizva.
Tomi szerelékei közül az első a patakmederbe, horgászállásunktól kb 250 méterre került egy szem 20mm-es prime bojlival csalizva, míg a másik kb 40 méterre velünk szemben egy 2,6 méter mély vízbe enyhén iszapos helyre került XXL tigrismogyoróval csalizva.
Etetésre pár szem bojlit használtunk mindig azonos ízben mint a horogcsali, és PVA hálóba is raktunk pár szem egész bojlit a csali mellé akasztva.
Elhagyós szerelékkel horgásztunk 180 grammos kövek voltak a súlyok, amelyek a kapás pillanatában rögtön leoldottak így is segítve azt hogy a töklevelekben ne akadjunk el.


Jöhetnek a halak.
Meglepetésünkre már a horgászat megkezdése után 3-4 órával jelentkezett az első kapás, de sajnos nem lett meg a hal, de érezhetően nem a kisebbek közül való volt….
Aznap már nem történt semmi, mi pedig a pakolástól elfáradva nyúltunk végig az ágyainkon, és talán a halak is érezhettek valamit mert hagytak pihenni minket.
Másnap is csak este felé indultak el a halak de akkor aztán nagyon!
először Tominak jött egy gyönyörű töves a tigrismogyorós szerelékre, majd egy órára rá egy tükrös a Prime-ra.
Aztán nekem jelentkezett be egy tükrös a part széléből a maga 11,50 kilós súlyával.
Túránk közepén unokaöcsém sorra döntötte meg egyéni rekordját eljutva egészen 16,70kg-ig!
Sikerült fognunk egy-két kisebb 5-8kg közötti halat is, de érdekes hogy ezek az egyedsúlyú halak csak napközben táplálkoztak.
Összegzés.
Az egy hét alatt 7-7db halat sikerült fognunk és meg is lépett néhány…. az átlagsúlyunk pedig 10kg felett volt, azt gondolom ez nem rossz teljesítmény ezen a nehéz vízen.
Az biztos hogy a Balaton Baits csalik bebizonyították a fogósságukat, amit nagyon köszönünk a BB-s fiúknak és azt is hogy elláttak minket pár jó tanáccsal.
Köszönjük a horgászatot és hogy mindig ennyire segítőkész Pálinkó Karcsibácsinak is!Végezetül még csak annyit tudunk mondani mint a terminátor: Még visszatérünk!

Itt tudod megrendelni a termékeket:

BALATON BAITS TERMÉKEK

Írta és fényképezte: Reichert Vendel és Reichert Tamás
Forrás: balatonbaits.com
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk