0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Bizonyíték, nem ígéret!

Mint az már az előző cikkeim alapján kiderült, mindig is a method technikát részesítettem előnyben horgászataim során. Ezzel a technikával a horgon lévő csalit az etetőanyag kupac közepébe rejthetjük, így még a legóvatosabb halakban sem keltünk gyanakvást. További előnye, hogy az etetőanyag szemcséit szívogató halak akarva-akaratlanul is felszívják a kikönnyített csalit. Soha nem gondoltam volna, hogy más technikákkal is elérhetek olyan hihetetlen eredményeket, mint a methodozással. Ez véleményem azonban megváltozott.Az idei év elején sikerült ismeretséget kötnöm Tóth Henrikkel, aki a CarpZoom csapat vezető teszthorgásza. A vele folytatott beszélgetések alatt szóba került az általa olyannyira kedvelt hosszúelőkés módszer és annak helyes használata. Bevallom nagyon tartottam ettől a technikától –mivel még sosem használtam- azonban Henrik biztatására úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Döntésemben nagymértékben közrejátszott az is, hogy az idei évtől szeretném megmérettetni magamat különféle versenyeken és a legtöbb feeder verseny az országos feeder szabályzatba foglaltak alapján kerül megrendezésre, ahol a horognak a kosár aljától számítva legalább 50 centiméterre kell lennie.

A sok hasznos tanács alapján felszereltem botjaimat. A megszokottól eltérően a method kosár helyett egy alul-felül nyitott drótkosár került a végszerelékre, valamint egy 10 centiméteres erőgumira kötött forgóba a megszokott 6 centiméteres előke helyett egy 50 cm hosszúságú, lágy előkezsinór és az apró 16-os méretű horog.

Másnap a reggel már a tóparton fogadott. Az időjárás nem volt a legbarátságosabb, hiszen a hőmérséklet alig haladta meg az 5 fokot. Ez azonban nem tartott vissza attól, hogy az évben először üldözőbe vegyem a halakat.


Gyönyörű tavaszi látkép


A megfelelő horgászhely kiválasztását követően az etetőanyag bekeverése következett. A horgászatra kétféle etetőanyagot hoztam magammal, a CarpZoom Competition Zoom Etang és Big Bream etetőanyagát, melyekből fél-fél kilót kevertem be.Ehhez adtam hozzá plusz attraktorként 1/2 kupaknyi Feeder Competition Sweetenert és fél üveg Sweet Feeder Dippet, karamellás ízesítésben.
Az etetőanyag pihentetése közben összeszereltem új botjaimat, melyek nem mások mint a Feeder Competition 2017-es újdonságai, a Serie Fine feederbotok. Ez a versenyhorgászok igényei alapján készült bot kellően lágy a keszeg horgászatához, azonban rendkívüli erőtartalékokkal rendelkezik, mely a termetesebb halak fárasztása közben mutatkozik meg igazán.


Feeder Competition Serie Fine feederbotok, 360-as méretben.


Miután az etetőanyag szemcséi felszívták a vizet, egy kislyukú rosta segítségével még homogénebbé tettem az etetőanyagot. Véleményem szerint a rosta használata nélkülözhetetlen a keszeg horgászata során, mivel ezzel lehet olyan homogénnél tenni az etetőanyagot, mely a keszeg horgászatához a legideálisabb.
A rostálás után az etetőanyagot már át is öntöttem az oldaltálcámra elhelyezett 2 edénybe. Az egyik edényben lévő csemegét élő anyaggal (csonti, pinki) is dúsítottam.

Miután minden felszerelés a helyére került, elkezdődött a várva várt horgászat. Bevallom nagyon izgatott voltam, mivel ez volt az első hosszúelőkés horgászatom és kíváncsi voltam, hogy valóban olyan eredményes-e, mint ahogy azt állítják.

Először az 50 cm-es előkével felszerelt botomat vettem kézbe. Bedobást követően épphogy sikerült elsüllyesztenem a zsinórt, máris kapásom volt. A botra szerelt ½ unciás spicc a finom kapást is azonnal közvetítette. Berántást követően már tekertem is a partra az első hosszúelőkés áldozatomat, mely egy szép tenyeres keszeg volt. Gyorsan visszaengedtem és már dobtam is újra. Megint kapás, aztán megint és így tovább. 2-3 percnél sosem kellett tovább várnom a kapásokra. Hihetetlen érzés volt, hogy a hideg víz ellenére ennyire lehetett pörgetni a horgászatot.Örömömet az tette teljessé, hogy a szép keszegek és kárászok mellett sikerült egy 2 kilós, egészséges pontyot is a partra segítenem.Az 5 órás horgászat alatt több mint 7 kiló halat sikerült fognom, mely ékes bizonyítéka annak, hogy a hosszúelőkés technika bizony nagyon eredményes tud lenni.

Az év első horgászatán sikerült is beleszeretnem ebbe a technikába. Egy pillanat erejéig sem bántam meg, hogy kipróbáltam egy tőlem eddig távol álló dolgot. Bíztatok mindenkit aki vevő az új dolgokra, illetve aki szereti a pörgős pecákat, hogy bátran próbálja ki a hosszúelőkés módszert, ugyanis az eredményesség garantált. Bizonyíték, nem ígéret!

Itt tudod megrendelni:
FEEDER COMPETITION SERIE FINE VERSENY FEEDER BOT 360 LIGHT 3+3 RÉSZES

Forrás: fisch.hu
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk