0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Bolós finomságok: Benzár Allround

A hozzám hasonló bolós fanatikusok árgus szemekkel lesik a kínálatban fel-felbukkanó újdonságokat, s ragadozóként csapnak le az általuk tökéletesnek ítélt darabokra, mondván, hogy megvan az igazi, olyan, amiről már régóta álmodtak, vagy jobb. Vannak féltve őrzött egyedek is, a mai napig olyan áron, ami a bot tudását, kezelhetőségét hűen tükrözi. Nem olcsók a jó bolognai botok, ezt be kell látni. Sokan tudják már, hogy egy bizonyos szintet itt is meg kell fizetni, de közel sem annyit, mint régen. Az alapanyagok és a gyártástechnológia fejlődésével azonban ma már megközelítően olyan tulajdonságú botok születnek megfizethető áron, mint amilyennel pár évvel ezelőtt a sok tízezer forintos csúcskategóriások tudhattak csak magukénak. Lássuk hát a kínált legfiatalabb tagját, aki nem szerénykedett, jött, látott és győzött, s nem is akárhová, a Blade és a Tanaka közé lőtte be magát. De lássuk hát, miért is?2019-es kiadású IM10-es karbonszövetből gyártott Benzar Allround boló. Elenyészőnek mondható tömeg, tökéletes súlyelosztás és példátlan gyorsaság 19 mm-es nyélvastagsággal.A nagy folyóvízi úszók használata esetén is villámgyorsan reagálhatunk a kapásokra, tökéletes versenybot, ha valaki ilyet keres húszezer forint körüli összegért.

Kijelenthetem, hogy ezért az árért csalódásmentes élmény bolót talál az, aki mondjuk a Tanakát kecsesebbre cserélné, vagy a Blade bolónál gerincesebbet, feszesebbet szeretne. Az új Benzar bolognai nem véletlenül lett Allround-ra keresztelve, a másfél grammos úszótól egészen a nagyobb sodrású mély vizeken használt tizenöt gramm fölötti nehéz szerelékekkel is könnyűszerrel megbirkózik, még drasztikus visszatartás esetén is, ha a körülmény, a folyó vízhozama azt diktálja.Ötméteres Benzar Allround 8 darab ultrakönnyű Sic betétes gyűrűvel, melyből kettő csúszóra szerelt.Nemcsak a boló, de az általam legtöbbször használt úszótípus is allround. Jól áll neki egyaránt a partközeli pontyozás állóvízen, vagy az úsztatás közepesen mély csatornán.Az ötös Benzar boló 210 gramm, alig pár grammocskával több, mint a Blade, de szigorúbb, határozottabb is annál.

A 2019-es FEHOVA kiállításon debütált Benzar Allround bolót nem túlzás tavon és folyóvízen akár felváltva használni. Állóvízen a legjobb szolgálatot teszi, ha például a partot szegélyező nádfalon átnyúlva kell horgásznunk a lehető legdiszkrétebben, kicsi úszóval, a legkevesebb feltűnéssel akár bothossznyi távolságban kárászra, pontyra, vagy amurra az átlagosnál vastagabb zsinórokkal.Ötös bolóval pontyra a nád előtt. Fantasztikus élmény rejtve maradva várni a kapást azzal a tudattal, hogy akasztás után akadálytalanul és biztonságosan kormányozhatjuk a halat.Adrenalinfröccs a javából: sekély vízben megugró pontyot fékezhetünk az erős, hosszú bolognaival.A bojlis szelektáción kívül eső pontyoknak itt nagyon tudunk örülni, az élmény többszöröse a hal méretének.

Egy ilyen kezesbárányként viselkedő, könnyen és gyorsan forgatható bolóval a matchbotos élményeinket is túllicitálhatjuk, hogy aztán a darabosabb keszeg és kárász fogások-fárasztások legszebb pillanatképei égjenek be mélyen a memóriánkba.Jó halat adott a precízen meghorgászott etetés, most is fenékre szegezett csalival.A hosszú bottal könnyen szákba lehetett terelni a nagy kárászt.Törekedjünk arra, hogy eltaláljuk a szájuk ízét, mert rövid idő alatt nagyon sokat foghatunk belőlük.

Ha egyszer ráérzünk a hosszú gyűrűs botos horgászat kínálta egyedülálló lehetőségek kihasználására, már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a bolózást örökre a szívünkbe zárjuk. A Benzar bolo pedig abban lesz a segítségünkre, hogy erre ne várjunk sokat.Ponty fárasztása közben. Fantasztikus a bot parabolája, centiről centire hozza közelebb a halat.Szakáll nélküli horgon felkínált egyetlen szem csemege várta a kosztosokat.Nemcsak eredményes, de humánus is. Bizony még bolózáshoz is jó a szakáll nélküli típus. Működik, nálam száz százalékosan bevált. Nem maradok adósotok a legextrémebb teszttel sem, a folytatásban komoly dunai sodrásban fogom megdolgoztatni a Benzar bolót. Márnákkal, paducokkal és kagylón nevelkedett dévérekkel jelentkezünk a folytatásban. Nyár közepén találkozunk, addig is bolóra fel!

Halmos Mihály
Forrás: energofish.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk