0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Bűvös 20 kg határ

Ezzel a kis beszámolóval szeretném megosztani veletek a március 20-án hajnalban fogott 20 kilós tő ponty történetét.
2020.03.18.-án a délutáni órákban érkeztem az egyesületi vizünk partjára, az idő nagyon jó, 16-17 °C, szélcsend, verőfényes napsütés volt. Szokás szerint pakolás közben figyeltem az előttem elterülő vizet, hogy merre látok halmozgásra utaló jeleket. Szerencsém volt, a szélcsendben a tükör sima vízfelszínen láttam minden rezdülését a halaknak.A választásom két egymástól 50 méterre elhelyezkedő sziget közé esett. Mint mindig most is két etetést készítettem elő. Az egyik bot a két sziget közé nyílt vízre, a másikat pedig a sziget oldalán lévő bokor alá. A kiszemelt helyek egymástól 30 m távolságra voltak. Két etetés, két féle csali, két féle taktika.
Az etetésre szánt bojlikat Carptrack Liquid Amino-val és Carptrack Additiv GLM Full-Fat Blend-el tettem vonzóbbá.A nyílt vízre Carptrack Monster Liver került 20 mm méretben, a bokor alá pedig Carptrack Monster Paradise 24 mm méretben.A sziget tövébe, a bokor alá, horogra a Monster Paradise 24mm-es bojli mellé készítettem, egy PVA zacsót ami tartalmazott, őrölt bojlit, 4mm Amino pelletet, és egy kis Inp-vel egészítettem ki a nagyobb csalogató hatás érdekében.
A nyílt vízre dupla 20 mm Carptrack Monster Liver került kiegészítve Carptrack Liquid Powder Pasztával.Késő délutánra minden a helyére került, de a nap a felhők mögé bújt és eleredt az eső. Vissza húzódtam kis átmeneti szállásomba, és bíztam a halak kapókedvében.A csepergő esőt hallgatva hamar elaludtam, reggel a beszűrődő nap sugaraira ébredtem. Sajnos az éjszaka eseménytelenül telt el. Reggeli kávém készítése közben azon gondolkoztam, hogy vajon ez a kis időváltozás miatt nem volt kapásom, vagy rossz helyet választottam. Magamat ismerve kitartó vagyok, nem a sok halért ülök ki a tópartra, hanem azért hogy egy nagyot fogjak.
Délelőtti órákban is csendben maradtak a kapásjelzők, így arra jutottam, hogy lefrissítem a bevetett csalikat. A technika ugyan az maradt, Paradise 24 mm a bokor alá PVA zacskóval kiegészítve, a nyílt vízre pedig a dupla 20 mm Liver került pasztázva. Közben letelt 24 óra a horgászatból így újra dobtam pár szem bojlit a bevetett csalik köré.
Az idő tökéletes, felmelegedő víz, nagyon gyenge északi szél (ami számomra nagyon fontos) már csak türelem kell.
Esti szürkület elött láttam a nyílt vízen egy két szép fordulást, nagyon bíztam az elkövetkezendő éjszakában. Hamar elnyomott az álom, egy két apró kapásjelzésen kívül semmi sem történt.
04:10 kor két egymást követő hangjelzésre ébredtem, majd lassú, de dinamikus jelzésbe váltott át.
Az orsó dobjáról az óra másodperc mutatójának sebességével húzta a hal a zsinórt. A nyílt vízen lévő Carptrack Monster Liver-el csalizott boton. Ráemeltem, és éreztem egy hatalmas ellenállást, egy elemi erőt, közben a fejemben átvillant, hogy itt van az a hal, amiért jöttem.
A hal elindult a sziget túlsó sarka irányába, az akadó felé. Erőteljes húzás után sikerült nyerni tőle pár méter zsinórt, és visszatért a nyílt vízre, lazítottam picit a féken, és fokozatosan nyertem vissza a zsinórt. A part előtt hatalmas köröket tett, de nem engedte megpillantani magát. Körülbelül 15-20 perc múlva sikerült olyan helyzetbe hozni, hogy meg tudjam meríteni.
Merítés után meg sem kíséreltem kiemelni a hatalmas halat, kiakasztottam a horogelőkét az ólom clips-ből, majd letettem a merítőt egy pillanatra, hogy elmenjek a bölcsőig a lebegő mérlegelőig. Alig bírtam kiemelni a hatalmas pontyot, ami nyugodtan tűrte a megpróbáltatásokat.
Gyorsan a bölcsőbe fektettem, és kiszabadítottam a merítőhálóból. Na, akkor szembesültem hatalmas méreteivel.Mérlegelőt beáztattam és a mérleget visszaállítottam nullára. A mérleg nyelve pontosan 20 kilógrammnál ált meg. Rettentően boldog voltam.Akkor szembesültem vele, hogy ebből a tóból még soha nem fogtak ekkora halat, tehát ezen a tavon tó rekord.
Gyorsan biztonságba helyeztem a halat úszó lebegő mérlegelőmben és előkészítettem a fotózást, mivel teljesen egyedül voltam a tavon, közben értesítettem egy két tagtársamat, hogy milyen halat sikerült átmeneti fogságba ejtenem. Mire mindent előkészítettem felkelt a nap és gyönyörű hajnali napsütésben sikerült néhány képen megörökítenem.

Pár kép és, videó után gyorsan visszaengedtem éltető elemébe, hogy másnak is okozzon ilyen adrenalin bombát és örömöt, mint amit nekem okozott.
Szeretném megköszönni a Földesi horgászegyesületnek hogy ilyen szép és hatalmas halakat nevelt ki az évtizedek alatt.
Köszönöm ezt a remek csalit, amit Max Nollert megálmodott, és a rendelkezésemre bocsájtott. Örülök, hogy az Imperial Baits Csapat tagja lehetek.


Köszönöm.
Éles Attila „Szunyi”
Imperial Baits Hungary Team.
2020.03.23.
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk