0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Cserkelés Kamasaki módra

Tél végén járunk, a karácsony közeledtével kiürült a tópart így lehetőségünk nyílt Csaba barátommal szépíteni a legutóbbi 1-1-es fogáson. A helyszín és a módszer ugyan az, egyedül az időjárás változott kicsit melegebbre aminek köszönhetően azt reméltük a halak is megmozdulnak, valamint lehetőségem adódott kipróbálni a Kamasaki Thunder rádiós kapásjelző szettet is.


Ködös téli reggel érkeztünk meg a tópartra.Kedvező ár-érték arány és design-os kivitel.


Rádiós mivoltának hála 150 m-re is eltávolodhatunk a bottól és akkor is biztos visszajelzést kapunk a bot körül történő eseményekről. Ehhez a 2+1-es változat esetén (2 kapásjelző és 1 jeladó) mindösszesen 7 db AAA-s elemre van szükségünk. Mivel a hideg vízben a halak mozgástere lecsökken, nekünk kell megtalálnunk a halakat, nem hagyatkozhatunk egy jól megalapozott etetésre, ugyanis ha nem a megfelelő helyen készítjük azt, abszolút kapástalanok maradhatunk. Ez a mai horgászaton is bebizonyosodott számomra!


Ha etetésről van szó én a Carp Expert magmix-ekre esküszöm.


Készítettem némi magmixből egy tartalmas keveréket. Volt benne kukorica, tigrismogyoró és „Sugar Bomb” is, mely édes, magas cukortartalmú főtt magmix. Tartalmaz kukoricát, búzát és némi kendert, ez remek alapot képezhet, ha jó helyen szolgáljuk fel! Szórtam még mellé némi krill-es, squid-es és tonhalas benzár bojlit is, majd az egészet megöntöztem némi májolajjal is. Bízva abban, hogy a tóban élő tokok közül sikerül zsákmányolnom egyet-kettőt!


A tokoknak szánt csemege.


Egy botommal az etetés szélén kezdtem horgászni egy szem bevonatos „tuna” azaz tonhal ízesítésű 8 mm-es wafterrel, melyet egy kisméretű Maruto horog alatt kínáltam fel.


Téli időben ne féljünk kis csalikra váltani, ebben a helyzetben a kapás elérése a cél!


Az etetés melletti botom azonban órákig mozdulatlan maradt. Ekkor döntöttem úgy, hogy cserkelni fogok. Így tehát ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez alapon egy bottal a kiindulási helyen kezdtem horgászni csak más és más távolságban keresve a pontyokat, a másik botot pedig 150 m-re (a kapásjelző hatótávolságában) elhelyezve vártam a kapást!


Egy menetes leszúróval indultam cserkelni.


Ehhez a cserkeléshez azonban szükségem volt a megfelelő kapásjelzőre, így tehát kanyarodjunk is vissza az írásom elejére és folytassuk tovább a kapásjelző bemutatását!


Ajándéknak is tökéletes lehet.


A design-os táskát kinyitva két kapásjelzőt, a vevő egységet és a hozzá tartozó pántot láthatjuk. A kapásjelzőkön mindösszesen 1 funkció gomb található, a bekapcsoló gomb, melynek nyomvatartásával bekapcsolhatjuk az eszközt. Ezt egy villanás és csippanás jelzi. Többszöri megnyomásával pedig a hangerőt változtathatjuk. A kapásjelzők némíthatók is, tehát elérhető, hogy a parton csönd honoljon miközben nálunk a sátorban, illetve faházban hang visszajelzés tudassa velünk a kinti eseményeket!


Ekkor még csak reméltem, hogy látni fogom ezt a fényt akció közben is!


A kapásjelzőhöz szükségünk van természetesen a zsinór megfelelő előfeszítéséhez egy swinger-re is. Mivel a kapásjelzőn nem elérhető a jack dugó számára elhelyezett aljzat, így inkább egy patronnal megvilágítható swinger-t válasszunk! Ilyen lehet például a többféle színben kapható Carp Expert Compact Swinger.


Tökéletes választás a Thunder mellé!


Egyszerű láncos kivitelének hála szinte elnyűhetetlen és könnyedén használható. A zsinór csiptetőjének mérete változtatható a csiptetőben található menet szorításával. Azonban az én tapasztalatom alapján 0,30-as méretű zsinór alatt már nehezen marad fenn a feszes zsinóron. Így ezt a kivitelt inkább a 0,30-as vagy attól nagyobb átmérőjű zsinórokra ajánlanám. Sötétben a kialakításának köszönhetően világító patronnal kiegészíthető.


Nem hivalkodó, mégis kivételesen végzi a feladatát.


Természetesen mind rod pod-ra mint pedig menetes leszúróra könnyedén felszerelhető elemekről beszélünk, így biztosítva a széleskörű felhasználást!


Kis méretének hála könnyedén zsebre tehető és nem mellesleg vízálló!


Nem mehetünk el szó nélkül természetesen a vevő egység mellett sem. Mivel a kapásjelző szett 2+1, 3+1, illetve 4+1-es kiadásban vásárolható meg, így a vevő egység is a maximális 4 kapásjelzőhöz készült! Kapás esetén nem csak a kapásjelző, de a vevő egység is hang illetve fényjelzéssel jelez számunkra. A vevő egységen található led-ek közül mindig az adott kapásjelző színének megfelelő villan fel. Két gomb található rajta, az egyik a be- illetve kikapcsolásra szolgáló gomb és a „V” azaz hangerő gomb található. Ezutóbbi gomb többszöri megnyomására a vevő hangerejét változtathatjuk.


Kapásjelzőnek megfelelő szín tudatja velünk melyik boton is van akció!


A vevőegység indítás után automatikusan csatlakozik a kapásjelzőkhöz! A pára és eső miatt nem kell aggódnunk, ugyanis a kapásjelzők valamint a vevő egység egyaránt vízhatlankialakítású. A kapásjelzőnek hála, cserkelés következtében sikerült megtalálnunk a halak tartózkodási helyét, ahol szép számmal értünk el kapásokat az adott napon.


Minden kapás kincs az ilyen hideg vízből.


Érzékenységéből adódóan a legkisebb mozdítást is azonnal jelzi számunkra így a télen óvatosan táplálkozó, apró pontyok sem tudnak észrevétlenek maradni! A nap folyamán sötétedésig 5 kifogott pontyig és egy rontott kapásig sikerült eljutnom. Az est leszállta után pedig további 1 kifogott apróságot köszönhetek a távoli jelzésnek, valamint a közeli botomon a horgászat befejezéseképp egy termetes példány is elhúzta az apró tonhalas golyóbist. Sajnos ez a hal már nem lett meg, ugyanis egy óvatlan mozdulatomnak hála a horog kiakadt a hal szájából.


6. pontyom a naplemente után érkezett.


Ez azonban nem szegte kedvemet és biztos vagyok benne, hogy a tavasz beállta előtt ellátogatok még erre a vízre, bízva abban, hogy a nagyobb testű bajszosok közül is megtisztel még valaki a társaságával! Mindent összevetve azonban a Kamasaki Thunder kapásjelző szett segítségével könnyedén nagy területet tudtam lefedni a botjaim mozgatásával, így sikerült megtalálnom a mederben bújkáló pontyok csapatát.

Ezzel a felszereléssel bátran indulhatunk a tópartra minden helyzetben. Legyen az cserkelés, sátorozás vagy egy hideg éjszaka amit a horgász egy faház kényelmében szeretne eltölteni kapásra várva. Bátran ajánlom mind kezdő mind pedig sokat tapasztalt horgászok számára is akik időnként el-el távolodnak a készségeik mellől, azonban nem szeretnének lemaradni életük haláról!

Forrás: Kubuk Dániel
energofish.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk