0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Szezonkezdő akció Thermo ruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Feederes barangolások: a CXP Pro Power Feeder

Feederes barangolásunkat most újra folytatjuk a legújabb Carp Expert orsók között. Ma a CXP Pro Power Feeder 5000-re helyezzük a figyelmünk középpontját, ugyanis alig telt el egy hónap a megjelenése óta, máris sokan érdeklődnek az átlagosnak nem éppen nevezhető, a mezőnyből messze kiemelkedő tulajdonságai felől.


Ha a szükség úgy kívánja orsónk a Benzár Method feederrel óriási távolságok leküzdésére képes!Nemcsak a ház anyaga, de a grafit rotor csekély súlya is hozzájárul az orsó légiesen könnyű futásához


Ekkora méretnél nem jellemző az olyan sima futás, mint amilyet a Pro Power Feeder produkál. Jó érezni ezt a finom kiegyensúlyozást, de még jobb látni a szép, szabályos zsinórmeneteket, pláne korunk legmodernebb, legszerethetőbb fék-konstrukcióját, a gyorsfék rendszert.

Apropó, zsinórrakás. A csigás meghajtású, extra lassú dobemeléssel büszkélkedő CXP Pro Cast hibátlan, szemet gyönyörködtető zsinórképe után nem mondom, hogy nem maradt bennem hiányérzet, miután felspulniztam a dobra mind a 220 méter 0,25-ös zsinórt. A hagyományos kulisszás dobemelés természetesen egy szuper lassú csigahajtás tudásával nem versenyezhet, ezt be kell látnunk. A dob alsó és felső végpontja így is rendesen ki van töltve, panaszra okunk valójában nincs is.


Benzár method feeder botommal nem volt nehéz bőven 100 méter fölé dobniA kulisszás dobemeléshez mérten szép, egyenletes zsinórfektetésA távoli dobások minőségén javít a minél szélesebb dobátmérőKecses, könnyed vonalvezetés jellemző a CXP Pro Power-re, mely köszönhető a rotor kialakításának és a magasított orsódobnakA mai modern feederezés elképzelhetetlen a zsinórkiakasztás nélkül. Erre kínálja a legideálisabb lehetőséget a fémből készült klipszNemcsak az 5+1 csapágy miatt, de a megerősített alkatrészeknek köszönhetően is rendkívül terhelhető az orsó. A széles, stabil felfüggesztést biztosító talp rész, a könnyű, ámde elpusztíthatatlan, minden külső fizikai behatásnak ellenálló grafit orsóház mellett az edzett dobemelő tengely is jelentős szerepet kapott az orsó élettartamának növelése érdekében.


Nagyon strapabíró, jól terhelhető konstrukcióval van dolgunkTartósság szempontjából fontos a kellően erős dobemelő tengelyA kinyomó kerekes (kulisszás) dobemelés vitathatatlan privilégiuma az elnyűhetetlenség, mely jóformán az orsó megfelelő működését akár élethosszig szavatolja. Meghibásodási esélye egyenlő a nullával a rendszeres karbantartás mellett.


Nemhiába használom sokat a pontyozáskor a method botomon és folyóvízen a River feederenAz évi karbantartáskor adott friss zsír és pár csepp olaj (a dobemelő tengelyre!) azt eredményezi, mint a mi esetünkben a legjobb szemránckrémek hatásaAz első, általam legtöbbet nyüstölt tesztalany tányérkerekén jól látszik a sok használatból eredő kopadék miatti elszíneződés, ideje megejteni egy átkenéstMegnyugodhatunk, a tányérkerék mindkét oldala csapágyazott, így teljesen stabilan, erősen tart, biztosan nem vetemedik, a kapitális halak méltó ellenfelévé válikEssen szó hát az általam annyira körülrajongott gyorsfékről. Ahogyan azt a CXP Pro és Neo Cast orsók esetében láthattátok, elég egy negyed fordulat ahhoz, hogy a kiengedett állásból a fárasztási pozícióba állítsuk a fékerőt!


Nagy pontyokra számítva, főleg, ha botjainktól kissé távolabb helyezkedünk le, érdemes kiengedett fékkel várni a kapástJó hal a horgon: Benzár method feeder és CXP Pro Power közös munkában


A fárasztások során jó hasznát vesszük a 4,4-es áttételezésnek, a fárasztás kényelmét, a tehermentesítést szolgálja ez is. Természetesen, ha változó körülmények között horgászunk, a gyárilag mellékelt grafit pótdob is jól fog jönni, hiszen egy másfajta karakterű zsinórral tágabb lehetőségeink lesznek. Az áttétel és a nagyméretű dob közös előnye adja, hogy egy tekerésre is rengeteg zsinórt fel tudunk szedni (94 cm), ami a nagy távolságok meghorgászásánál vitathatatlan előnyt jelent.


Mindent tud, mindenre képes, amivel feederes körülmények között találkozhatunk. És ezt már a pontyok is tudják


Forrás: Halmos Mihály
energofish.hu

  • :)
    Orsós László 2017.12.01. 11:04:03Tetszik
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk