0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Szezonkezdő akció Thermo ruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Horgászvíz

HAZÁNK LEGJOBB HORGÁSZHELYEI!

Lássunk néhány igazi horgászparadicsomot, ahol biztosan görbül a bot!Mosonszolnoki Nagybánya-tó

Mosonszolnoki Önkormányzat tulajdonában és az Mosonszolnoki Horgászegyesület kezelésében lévő gyönyörű 3 hektáros vízfelülettel rendelkező bányató. Az 1950-es években kezdték meg a bányászatot. Horgászegyesület 1961 óta működött. A tavat és annak partját 2012-ben merőben átalakították.
Eltűntek a régi horgász „bódék” és a medret is megkotorták. Füvesítve lett a part és kihelyezésre került jó-néhány nádfedeles beülő. Az út murvázva és szegélykövezve lett. Parkoló helyek kerültek kialakításra. A tó egész évben nyitva áll a horgászok és a látogatók részére. Éves viszonylatban 3-4 alkalommal kerül sor hal telepítésre (ponty). A tóban a jellemző hal a ponty, de a szép számban telepített süllő ivadékok is nagyra nőttek mára. Jellemző hal még a kárász is. Napijegy váltható.

Zápor horgász-tó Csanádpalota

Az Alföld déli részén található ez a kis 1 Ha területű gyöngyszem,Csongrád megyében.
A tavat néhány éve hozta létre a helyi egyesület. Területe 1 hektár. A telepítések rendszeresek, intenzív víz.
Sokan horgásszák napijeggyel, mely a tóparton a szivattyúházban kapható. Az egyesület gazdasági tevékenysége így sikeres, gyakorlatilag úgy működik, mint egy jobb magán tó.

Teljesen törpeharcsa mentes a víz, de nemes hallal annál jobban telepített.
A területre vetített halmennyiség a Préri tó 1-es tavával vetekszik!

Az átlagmélység 1-2 méter között változik. Rendezett környezet várja az ide látogatókat. A maximális dobótáv 30 méter így ideális a tó egy pörgős method feeder horgászatra, de rakós bottal is el lehet férni kényelmesen.

A tóban főként ponty, amúr, kárász van jelen, de fogható keszeg, compó, csuka és süllő is. A 4kg feletti pontyokat vissza kell engedni a tóba.

Rendezvényeket is lehet rendezni, van bográcsozási lehetőség is. Akinek kevés idő áll rendelkezésére, hogy horgásszon és azt szeretné hasznosan és persze halfogással eltölteni, azoknak remek választás ez a tó. A tó körül több parkoló is van. Ki van építve áramvételi lehetőség a tavon.

Csorvás Forrás-tó

Család és gyermek barát tavunk vár minden horgászni-, kikapcsolódni vágyót. A tó homokbánya volt, így mélysége 1 métertől 18 méterig változik.

Fő halaink ponty és az amur de van ragadózó állomány is, illetve keszegfélék, kárász, busa.
A tó halfaunáját főként hazánkban kedvelt békés halak alkotják, amit természetesen telepítéssel pótolunk. Telepítéskor nagy mennyiségű 6-10 kb-os pontyot is telepítünk.
Ezekkel a nagytestű halakkal próbáljuk a horgászatot izgalmasabbá, színesebbé tenni.

Czigler horgász-tó Adony

Szeretettel várunk a Czigler tónál! A Közép – Mezőföld kistáj gyöngyszeme természetvédelmi területen, a Szent Mihály-hegy mellett található.

HÉTFŐN A HORGÁSZTÓ EGÉSZ ÉVBEN ZÁRVA!
Büfé Nyitva tartása a fentiekhez igazodik.
Kávé, bor, sör, rövid ital, üdítő, stb. kapható!

A Czigler tónál egyszerre élvezheted a természet közelségét, szeretteid, barátaid társaságát, és a váratlan, vidám helyzeteket, amiket csak akkor tapasztalhatsz meg, ha kimozdulsz otthonról. Az alapvető feltételeket biztosítjuk, a többit a fantázidára bízzuk!

Forrás: idojosdas.hu
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk