0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Imperial Baits - Horgászat kitűnő társaságban

A következő horgászatomat a 220 hektáros Merenyei-víztározóra terveztük Bencével és Danival, akikkel a 72 órás horgászatunkra a 300 kg-os összfogást tűztük ki célunknak. A 26-os álláshelyet foglaltuk le, amely a tó középső részén található. A mellettünk ülő horgászoknak az elmúlt négy napban négy halat sikerült kifogniuk hat bottal… Ettől egy kicsit megijedtünk.

Csalinak az Imperial Baits Monster Paradise 20 mm-es-, és ugyanettől a gyártótól az Elite Strawberry 16 mm-es bojlikat választottam, néha egy halibut pellettel kiegészítve.Etetésembe pedig kukorica, tigrismogyoró, repce, és pár szem bojli, - abból, amivel éppen csaliztam - illetve halibut pellet került. Nem etettünk sokat, mindössze egy-két etetőkanállal a magokból és egy marék bojlit szórtunk koncentráltan a csali mellé. A szerelékem egy körülbelül 70 cm-es leadcore-ból és egy 20-30 cm-es előkéből állt, amin egy gumi harang volt, amelyet ráhúztunk a leadcore alsó felén lévő forgóra, hogy még véletlenül se tudjon feltekeredni az előke. Az előkémen még egy 4-es méretű twister horog egy horogbefordítóval volt ellátva, a biztos akadás érdekében.
A helykeresésre előzetes ismeretink alapján nem fordítottunk sok időt. Tudtuk, hogy a tó közepe fele van egy 20 cm-es gödör és azt kell meghorgászni. A halradar segítségével ezt hamar megtaláltuk, mely a parttól körülbelül 250-280 méterre volt. Következhetett a szerelékek behordása.
A behordás után nem kellett sokat várni az első halra. Füstölős kapás után, egy 15-20 perces fárasztást követően sikerült megszákolnunk ezt a gyönyörű 11,70 kg-os tükörpontyot. Ígéretes kezdésnek tűnt mindannyiunk számára.


A nap hátralévő részében még négy gyönyörű pontyot sikerült fognunk


Az éjszaka folyamán egy 2-3 órás eső nagyon összezavarta a halakat, ezért sem este, sem pedig nappal nem tudtuk kapásra bírni a halakat egyet kivéve, amit reggel sikerült a partra terelnem. Azonban ezután a kapástalanság után nem sokat aludtunk, hiszen Dani három pontyot is fogott az éjszaka folyamán, ráadásul mindegyik 14 kg fölött volt.
A reggeli frissítést követően a halak újra táplálkozni kezdtek. Reggel 9 órakor egy komótos kapás után csónakba pattantunk és egy 30 perces fárasztást követően sikerült megszákolnunk a legnagyobb halamat a túrán. Amikor kiértünk a partra lemértük. A mérleg 16,03 kg-ot mutatott. Ez a horgászatunk előtti megállapodásunk miatt vizes képet is vont maga után, hiszen a súlya meghaladta a 15 kg-ot.
A délelőtt folyamán még öt darab termetes pontyot sikerült a partra terelnünk, szerencsére mindegyik halnak a súlya 10 kg környékén mozgott. Délután csöndben maradtak a kapásjelzők, így viszont tudtunk gyönyörködni a csodálatos naplementében.

Bencével úgy döntöttünk, hogy mindketten egy-egy bottal megpróbáljuk a partszélén becserkészni a pontyokat, hiszen előző éjjel nagyon sok mozgást hallottunk a nádból, reggel még láttuk is a pontyokat kiugrálni a vízből. Az éjszaka egyik botot sem húzták el a halak. A helyen mozogtak, de nem táplálkoztak. Viszont ami a bójához lett letéve a nyílt vízen, ott annál inkább lakmároztak. Este hat órától számítva másnap reggel tíz óráig 12 db halat sikerült kifognunk.

A pontyok és az amúrok súlya 6 és 13 kg között ingadozott. Az Imperial Baits termékei ezen a tavon is megmutatták fogósságukat. Egyik szemünk sírt a másik pedig nevetett, hiszen a kitűzött célt elértük, azonban a horgász túránk véget ért. Ekkor elhatároztuk, hogy jövőre egy több kihívással kecsegtető tóra megyünk el hosszabb időre és ott eredünk a nagy pontyok nyomába.Kulcsár Kevin
Imperial Baits Team
Forrás: Kulcsár Kevin - Imperial Baits Team
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk