0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Imperial Baits - Otthoni csali készítés

Elérkezett a sokak által nem favorizált ősz, személyes kedvenc évszakunk. Ezzel egyetemben elkezdődött a nagyhalas időszak a hideg vízi horgászat.
Ezt kompenzálva változtatnunk kell a végszerelékünk finomságán, a gondosan kiválasztott ízvilágú csali összetételén és az etetés formáján, mennyiségén. Ezek a szempontok közül kiválasztottuk csapattársammal és barátommal Éles Attilával „Szunyival”-val a csali készítés pontot, mellyel szeretnénk segítséget és betekintést nyújtani a hideg vízi csali készítésbe úgy, ahogy azt mi készítjük. Ez egy többrészes cikksorozat lesz, melyekben az Imperial Baits által megálmodott bojlikat fogjuk elkészíteni és bemutatni.

Mostani cikkünkben a Monster Paradise-t vesszük előtérbe. Ezzel a csalival, összetételéből adódóan kimagasló eredményeket érhetünk el az év bármely időszakában.A kész alapmixet a következő adalékokkal állítottuk össze:

- Tojás (9 db közepes méretű tojás/kg)
- Bloodworm extract (8 ml/kg)
- Liquid Amino (10 ml/kg)
- Essential Garlic (1 ml/kg)
- InL (8 ml/kg)
- NHDC (5 ml/kg)
- Hidegen sajtolt kendermag olaj (4 ml/kg)
- Tengeri só (3 dkg/kg)

A kendermagolajt azért tettük bele, mert annak nagyon alacsony a dermedéspontja, nagyon magas esszenciális zsírsav tartalma és nem utolsó sorban sokat javít a tészta kezelhetőségén. A sót pedig a tartósítás végett.

A célra alkalmas edénybe törjünk fel az alapmixhez elegendő tojást.
Mérjük ki a folyékony adalékokat és adjuk hozzá a tojáshoz.


Fokozatosan adagoljuk hozzá az alapmixet és jól dolgozzuk össze
Addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik a mix, de ne gyúrjuk nagyon keményre, mert az rollerezésnél visszaüthet.
A tészta összeállítása után hagyjuk pihenni, tegyük egy zacskóba, majd helyezzük a hűtőbe, hogy az alapmixben található szemcsék magukba szívják az attractorokat.A szükséges várakozási idő elteltével a kiválasztott méretre rollerezzük majd főzzük.A főzéshez melegítsünk vizet egy nagyobb edényben, és apránként főzzük ki a csalit, hogy ne hűljön vissza a víz, amikor beletesszük a golyókat. A főzővízbe tegyünk egy pár csepp olajat.
A víz mindig legyen forrásban. A 16 mm golyót 90 másodpercig, a 20 mm-es golyót 130 másodpercig, a 24 mm-es golyót 150 másodpercig főzzük.
Majd, ha a kifőtt golyókat még attractívabbá szeretnénk tenni, kedvünk szerint dippelhetjük és panírozhatjuk.
Dippeléshez a folyékony attractorokat 10%-al keverjük be egy üvegbe, majd újra öntsük a már kész golyókra és hagyjuk, hogy felszívják. Esetlegesen a megmaradt, vagy előre kihagyott alapmixxel be is panírozhatjuk.
A szárítás legyen rekeszekben, száraz és napfénytől védett helyen. Időtartama 4 nap. Ezután lefagyasztva, vagy szárító hálóban tároljuk.
Az Imperial Baits termékpalettája széles körben kínál alapmixeket, melyek elkészítésekor csupán a képzelet szab határt. A termékek elérhetőek az alábbi címen www.imperial-baits.hu oldalon.

Ez a rövid leírás reméljük segítséget és kellő biztatást ad azoknak, akik szeretnék saját maguk által elkészített csalival megfogni életük legnagyobb halát.

Kerekes László és Éles Attila ”Szunyi”
Imperial Baits Team.
Forrás: Kerekes László és Éles Attila Imperial Baits
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk