0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Király pontyok a fronton

Ezúttal Mocsára látogattunk el a Király Ponty horgásztóra, abban a reményben, hogy sok szép halat fogunk majd a szákba terelni. A tervezett túra időpontjára egy markáns hidegfront volt várható, ezért úgy gondoltuk, hogy meg fogja majd hozni a nagytestű halak kapó kedvét.Ez a víz kicsit több mint 6 hektár, több mint 700 darab számon tartott hal él benne. Főként ponty és amur lakja a tavat, de megtalálható még benne a csuka, süllő és harcsa is. Túlnyomórészt a ponty állomány nagyobb, de amurból is sokat lehet fogni. Az eddigi feljegyzett adatok szerint a 20 kg feletti halak száma 40 darab felett van, pontyból a tórekord 26.1 kg, amurból pedig 28.4 kg volt. Első hangzásra nem egy nagy vízfelületről van szó, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy mégsem olyan könnyű horogra csalni itt a halakat. A tó régen sóderbányaként üzemelt, így elég kemény talaja van.


Nagyon egészséges halakkal találkozhatnak itt a horgászok

A halak döntő részét ilyen szép tőpontyok teszik ki

A tavon szigorúan ügyelnek a halakkal való bánásmódra

A halak másik fele ilyen tükörpontyokból áll, belőlük elég nagy példányok is vannak

Egy átlagosnak mondható torpedó itt a tavon

Sok szép halat sikerült horogra csalni a két nap alatt, igaz a várva várt hidegfront nem hozta meg a nagytestű halak kapó kedvét. A régóta hallható históriát, hogy akváriumban könnyű nagyhalat fogni, ezt megint sikerült megcáfolni. E tóban hiába él sok nagytestű hal, mégsem olyan könnyű horogra csábítani őket. Nem a csodát kell várni ilyenkor, tenni kell azért, hogy nagytestű halat tudjunk a szákba terelni. Ha mind ez megtörtént, nagy sikerekben lehet részünk. Hasonló nagy és szép fogásokat kívánok mindenkinek!

Írta és fényképezte:
Pisch Patrik
Bartus István

Forrás: fisch.hu
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk