0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Őszi akciók Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Pergetés

Melegebb kontra hidegebb vizi műcsali választás

A vizek hőmérséklete befolyással van a halak életére. A ragadozó halak tekintetében sok esetben a megfelelő műcsali választásnál is figyelembe kell venni a meghorgászott víz hőmérsékletét. Az utóbbi hetekben volt szerencsém hidegebb és felmelegedő vizekben is tesztelni az L&K és Mann's műcsalijait.

Az L&K Grub Hunter twister egy hagyományú twister formájú csali, amely a legkisebb méretében is könnyen életre kelthető a vízben. Színei fogósak, sós ízesítése pedig kiemelkedővé teszi a twisterek közül. Nem hiába, a ragadozók sem tudtak ellenállni.A Grub Hunternek ez a csuka sem tudott ellenállni. A hidegebb vízben a nagyobb műcsalikat érdemes választanunk, hiszen ilyenkor a ragadozók is kevesebbet mozognak. A nagyobb mozgásra gyorsabban reagálnak.A tavasz mindig a változás időszakat. Legyünk nyitottak újabb technikák próbájára! Tegyük fel azt a csalit, amit ezelőtt eddig soha, kössünk olyan végszereléket amire eddig sosem gondoltunk volna, horgásszunk olyan helyen melyről eddig álmodni sem mertünk.Lehet ez az apró változás hozza meg a várt sikerünket! Már-már közhellyé válhat a kijelentés, miszerint mindig van nagyobb hal. Nekem ez a Mann's Shad hozta meg a sikert.Ezen gondolatmeneten elindulva ne féljünk a nagyobb csalik használatától sem, hiszen számos szituációban eredményesebb lehet egy nagyobb méretű műcsalit dobálni. Ahogy már írtam, különösen igaz ez lehűlt vízben, mikor a ragadozók kisebb energia befektetéssel igyekeznek nagyobb tápértékű táplálékot magukhoz venni.Ugyanakkor melegedő vízben előtérbe kerülhetnek a kisebb csalik, sok kicsi sokra megy elv alapján.

Kocsis Péter Gábor
Forrás: energofish.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk