0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Nyár és az Ősz történeteIsmét eltelt a fél év, két évszak, a nyár és az ősz. Hogy mennyire voltak ezek eredményesek számomra, milyen tapasztalatokat vontam le ezekről a most elmúlt nagyon meleg és frontokban bővelkedő nyárról és az enyhe és csapadékos őszről, illetve milyen csalik voltak a legjobban preferáltak a pontyok számára, ezekről írnék most le pár gondolatot.

Ahogy azt említettem a nyár nagyon meleg és frontokban gazdag volt. Sokszor ellehetetlenítve a horgászatot, 40 celsius fok fölé is ment a hőmérő higany szála és tartósan ott is maradt. A hőmérséklet és annak változása minden esetben befolyásolja a halak kapókedvét, hol pozitívan, hol pedig negatívan, értve ezt most a pontyokra. Olykor az átmeneti hidegfront után betörő melegfront hozza meg a kapókedvet, máskor a nagy meleget követő lehűlésben lehetünk eredményesek. Ettől szép, ettől érdekes és izgalmas a pontyhorgászat. Véleményem szerint a nyári horgászatra legalkalmasabb, ha bele tudunk nyúlni pár nap, vagy akár egy hét lehűlésbe. Ugye ez a horgásznak nem biztos, hogy a legjobb, bőrig ázva olykor a sátorban ülve 2-3 napot gubbasztani, az aktuális meleg nyári nap helyett, de ami jó a horgásznak az nem biztos, hogy jó a halnak is..

Az őszi horgászat híven az évszakhoz meglehetősen csapadékban gazdag volt. Gyakorlatilag csizma és esőkabát nélkül el sem lehetett volna képzelni. Ebben az évszakban le kell mondani pár komfort dologról. Minden saras, a szél és eső az ember életkedvét is elveszi két kapás között, az amúgy is egyre rövidülő napokban.


A sok viszontagság ellenére ilyenkor megdobban az ember szíve, legyenek bármilyenek az időjárási körülmények.Egy emlékezetes őszi fogás melyet sosem felejtek el!
Neki a Monster Paradise tetszett meg..


Ízvilágot tekintve nem volt az idei nyár és az ősz a kihívások ideje.
A jól bevált és az évszakhoz hű golyók működtek legjobban, persze azok felkínálási módján is sok minden múlt.
A legtöbb halat adó csali számomra a Monster Paradise volt. Fűszeres jellege miatt egész évben fogható vele hal.
A Monster Liver, Fish, Elite és az Elite Strawberry-vel csalizva is nagyon sok halat sikerült fogni.


Pva technikák használatakor előszeretettel használtam az Amino pelleteket is vegyes méretben. Rövidebb és persze nagyobb túrák alatt is nagy segítségemre voltak.


Kapások nagy részét kikönnyített csalikkal értem el, ez is azt mutatja, hogy a halak a frontok miatt nagyon óvatosan, szinte zavartan táplálkoztak. Fontos szerepet töltöttek be a paszták is melyekből használtam saját és a gyári Carptrack Liquid Powder pasztát.

Az utóbbit teljes bizalommal ajánlom mindenkinek, sokszor megmentett. Nagyon jellegzetes aromájú, erős vonzóerejű paszta, amely nagyon sokáig csalogatja a pontyokat a horgunk közelébe. Felhasználási tippként, ha még attraktívabbá szeretnénk tenni pluszban, még helyezzük por dippbe és ezt még fokozva, szurkáljuk meg egy kis tűvel, hogy az alatt lévő golyó is hamarabb bontani kezdjen. Fontos megjegyezni, ha ez megtörténik, akkor a paszta ideje a csalin csökkenni fog!
Személyes kedvenc kombinációm, (Ami sok kapást adott akkor is amikor más variáció eredménytelenül szerepelt.)
Monster Paradise csali lepasztázva, Monster Paradise Amino gélbe megforgatva, ezután egy kis tűvel 10-15 helyen megszurkálva. Van lehetőség a pasztába nyomni 4 mm-es amino pelletet, vagy akár magokat is. Ezek is jól működtek.


Nyári emlék. Remek fotókat készíthetünk ilyenkor a vízben és még jobban óvhatjuk a halakat!Nincs jobb ébresztő! Monster Liverre éhezett meg..Carptrack Fish pasztázva…Nem bírt ellenállni az Elite Strawberrynek…Gyönyörű őszi időjárás és az Carptrack Elite összhangja…


Összegezve a nyarat és az őszt, annak ellenére, hogy keveset töltöttem el a vízparton nagyszerűnek értékelem. Sok szép emlékkel fogok visszagondolni rá. Az Imperial Baits termékek nem hagytak egyszer sem cserben. Elkezdődött a téli szezon, kívánok mindenkinek eredményes horgászatot, kitartást a hidegebb napokra.

Kerekes László
Imperial Baits Hungary
Forrás: Kerekes László
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk