0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Őszi, kora téli horgászat az Imperial Baits termékeivel

Amikor beköszönt az ősz, és hidegebbre fordul az idő, akkor jön el számomra az igazi pontyhorgászat.

Kifejezetten szeretem, mikor már csak egy-két fanatikus horgász van a vízparton. A víz lehűlésével változik a halak táplálkozási szokása, és igazi kihívást jelent egy szép példány lencsevégre kapása. Kitartóbban kell keresni a halakat, nem lehet ülni a babérokon. Figyelni kell a környezet változását, hol mozognak, hol táplálkoznak a kedves barátaink.


A pirkadat ősszel a legszebb látvány


Nagy szerepet tölt be a helyválasztás, én a nappali órákban keresem a sekélyebb vízrészeket, part menti nádasok napsütötte részét ahol a nap kicsit felmelegíti a vizet.
Ebben az időszakban kevésbé aktívak már az apró halak, így a víz kezd letisztulni, s ez által a végszereléket is finomítani célszerű. Használjunk fluocarbon előkét és 6-os, 8-as horgot és kikönnyített csalit.Nagyon fontos ilyenkor a minőségi csali, és etetőanyagot, ami amino savakban gazdag és könnyen emészthető. Segítségünkre lehetnek a különböző amino gélek, powder-ek, paszták, a csalink fogósabbá tételéhez.Lehűlő vizekben szeretem alkalmazni a PVA hálót, megtöltve darabolt bojlival, illetve különböző méretű pellettel, amit Inliquiddel keverek össze.


Néha a szépségük felülmúlják a nagyságukat


A koncentrált etetés lehűlő vizekben elengedhetetlen.


Bevetésre készen


A csalink megfelelő alkalmazásával és megfelelő helyre juttatásával, szép hibátlan halakat kaphatunk lencsevégre.Az utóbbi időben több nagyobb kiterjedésű vízen jártam, rövid egynapos horgászatokra. Késő délután érkeztem, hogy még sötétedés előtt megkeressem a megfelelő helyet. Bízva az esti alkonyatban, és a reggeli pirkadatban, próbáltam még sötétedés és világosodás előtt becsövezni pár szem csalit.
Mindenhol egy taktikát alkalmaztam. Dobócsővel juttattam az általam megfelelőnek ítélt helyre a bojlit, majd PVA háló segítségével juttattam be minimális mennyiségű pelletet.A helyek kiválasztásánál számomra fontos szempont, hogy mások által kevésbé háborgatott legyen, ott valószínű, hogy a nagy pontyok nincsenek zavartatva, és valamelyest bátrabban táplálkoznak.


Egy igazi őserőt tarthattam a kezemben egy rövid időre


Kitartónak és eltökéltnek kell lenni, nem szabad meghátrálni egy-két kapás nélküli időszakban. Bízni kell a csaliban és legfőképp magunkban, és a befektetett munka és idő nem marad jutalom és pár csodás kép nélkül.


Használjuk ki míg jó a víz, s onnan engedjük útjára


Kedvenc szerelékem a 0.38 mm-es fluocarbonból kötött D-rig 6-os horoggal 16 mm-es Monster Paradise bojlival, 14 mm-es pop-uppal kibalanszírozva.A termékeinket megtaláljátok a www.imperial-baits.hu oldalon, illetve keressetek minket bizalommal a Facebook-on.Hamarosan találkozhatunk a novemberben a Pontyshow-on, ahol bővebb tájékoztatást tudunk adni a termékekről, és egy közvetlenebb beszélgetés formájában megosztjuk veletek tapasztalatainkat, élményeinket!

Addig is kívánok mindenkinek minél több parton töltött időt, és nagy halakat a fényképezőgép elé!

Éles Attila „Szunyi”
Imperial Baits Hungary Team.
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk