0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Pergetés

Savage Gear XLNT pergető horgászbotok

Közeledik az ősz, a pergetés legfőbb szezonja, amikor azok a horgászok is pergetőbotot ragadnak, akik különben az év nagy részében más módszereket részesítenek előnyben. A Savage Gear kínálatából ajánlunk most néhány nagyon kedvelt, bevált pergetőbot-családot, amelyek közös jellemzője, hogy az árukat messze felülmúlja a valós tudásuk!
A már klasszikusnak számító, 2015-ben megújult XLNT2 botcsalád elsősorban sokoldalúságáról, feszes, mégis rugalmas akciójáról, kiváló műcsali- és kapásérzékelő képességéről és remek dobási tulajdonságairól nevezetes, talán legnevezetesebb képviselője a 213 cm-es, 10-40 grammos bot, amelyik egy igazi könnyű, mégis terhelhető mindenes „bozótharcos”.A Black Savage botcsalád a 2016-os év újdonsága, 0-7 grammtól a 100 grammos dobósúlyú jerkbotig többféle dobósúlyt megtalálunk köztük. A rendkívül visszafogott, ugyanakkor elegáns matt fekete bottest, a maximálisan kényelmes nyelek és a könnyű, kiváló akciójú blankok miatt tökéletes választás a Black Savage!

A Finezze botcsalád talán a legnépszerűbb mind közül, a nyél, blank, gyűrűk kialakítása a maximális könnyűségre, gyorsaságra és funkcionalitásra törekszik: nem kell kifizetnünk felesleges díszítő és design elemeket, minden költséget a lényegre áldoztak: a 40 tonnás Toray karbon blank kivételesen gyors, feszes anyagú, amely tökéletesen megfelel a gumihalas horgászat által támasztott igényeknek, kiemelkedően jól közvetít minden jelet a műcsali irányából. Természetesen egyéb műcsalikkal való alkalmazáshoz is alkalmasak, a 192 cm-es, 3-12 grammos változattal például máris olyan botot tartunk a kezünkben, amivel minden könnyűpergetési módszert megoldhatunk – méghozzá igen magas színvonalon!

A Savage Gear MPP botjai tipikusan azok a botok, amelyek sokkal többet tudnak, mint amit az áruk tükröz. Nem véletlen, hogy a Savage Gear profi teszthorgászainak és termékfejlesztőinek szinte minden videójában MPP botokat látunk a kezükben. Ők tudják, hogy miért!

A Savage Gear XLNT szériája a márka talán legismertebb és legnépszerűbb sorozata. 2015-ben megújult az XLNT család, még gyorsabb, könnyebb blankokkal, Coil Control gyűrűzettel.
Az XLNT2 botok több alcsaládba oszthatók. Ezek közül minden bizonnyal a Bushwhacker botok a legismertebbek, amelyek sok horgász körében legendásnak számítanak. A Bushwhackerek, mint nevük is mutatja, igazi bozótharcosok, erős, gyors, könnyű, ugyanakkor hajlékony és ellenálló botok. A Bushwhackerek akciója közepesen gyors, terhelésnél nem csak a spicc hajlik. Gyűrűzetük kialakításának jellemzője, hogy hihetetlen könnyedén lehet nagy távolságra repíteni a műcsalikat és a vékony fonott zsinórok a többi horgászbothoz képest lényegesen ritkábban csavarodnak a gyűrűk köré - ez a probléma a modern, sok gyűrűvel szerelt botoknál egyébként gyakran előfordul.

A Bushwhacker sorozat legkönnyebb tagja a 3-18 gramm dobósúlyú, 228 cm hosszú változat, amely elsősorban wobblerezéshez, kisebb gumihalakhoz ajánlott.
A régi XLNT széria legendás darabja volt a 10-30-as, 213 cm-es bot, ezt a változatot az XLNT2 sorozatban 10-40 gramm dobósúlyra kalibrálták, mivel a régi kissé alá volt becsülve, mint utólag kiderült. Ez a bot az igazi mindenes pergetőbot megtestesítője, amellyel kisebb-nagyobb gumihalak, felszíni, süllyedő és mélyretörő wobblerek, támolygó és körforgó villantók, spinnerbaitek, felszíni csalik, popperek, kisebb és a bot névleges dobósúlyát jelentősen meghaladó súlyú jerkek és swimbaitek is kiválóan eldobhatók és vezethetők vele. Ha egy pergetőbotot kellene választani,amellyel minden feladatot meg lehet oldani, mindenképpen a 10-40-es Bushwhacker lenne az!
A régi 15-42-es, 213 cm-es Bushwhacker utóda a 15-50-es, ez már szigorúbb, ugyanakkor hasonlóan könnyű pálca, nehéz gumihalak, nagyobb jerkek és swimbaitek, nehéz, akadókkal tarkított pálya a bot igazi terepe.
A következő modellek 243 cm-es hosszban készültek, arra az esetre, ha hosszabb botra van szükség. A kisebb dobósúly a 15-40-es, a nagyobb a 20-60 grammos, mindkettő kiváló erős, igazi bozótharcos bot, amivel a nagyobb súlyú műcsalikkal való, nehéz terepen való horgászat kiválóan művelhető, a nagyobb testű harcsák fárasztásakor se jönnek zavarba.
A Bushwhacker család legerősebb tagja a 30-80 grammos, 258 cm hosszú modell, ez nagy, nehéz gumihalak, jerkcsalik és swimbaitek, igazán nagy testű halak, nehéz terep esetén tesz kiváló szolgálatot.

A botok megrendelhetők az Xfish.hu Online shopban:
/webshop/kategoria/bot/pergeto?filter_marka=SAVAGE%20GEAR

VIDEÓ:


Forrás: lanitex.hu
  • Szivesen kézbe venném !
    Sipos Márió2016.12.11. 01:54:00Tetszik
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk