0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Szeles napok az Arizónán

Alig vártam már, hogy eljöjjön a várva várt nap és a tóparton érjen minket a felkelő nap első sugara. A horgászatot megelőző hetek a felkészüléssel, tervezgetéssel teltek. Lévén, hogy nem ismertem a tavat, egy kis fejtörést okozott, hogy mégis milyen etetőanyaggal és csalival vágjak neki a 2 napos túrának. Nem szerettem volna, ha kapás nélkül ússzuk meg a horgászatot, mivel az aktív pihenésen kívül minden horgász titkon abban bízik, hogy legalább egy szép hallal megajándékozza a felfedezésre váró vízterület.
A pontyokat 1db Team Feeder Carpfighter 420XH és egy Power Fighter 390XH bottal vettem üldözőbe. A végszerelék a 390-es boton 50g Method Flat Feeder kosárból és egy 12cm-es fonott zsinórból álló csalitüskés, míg a másik egy 45g Pellet Feeder kosárból és egy szintén fonott zsinórból készült hajszálelőkés horogelőkéből állt.
Személy szerint nagyon kedvelem a Haldorado termékeket, így most is emellett tettem le a voksomat, mind az alapozó etetést, mind pedig a kosarakba szánt etetőanyagokat tekintve. Az alapozó etetés 3kg Főtt kukorica és 3kg Natúr Tigrismogyoró keverékéből állt. Mindezt Spombbal juttattuk be a kívánt helyekre.
Az ízvilág amit alkalmasnak véltem szebb pontyok ideiglenes partra segítéséhez, a Fűszeres Vörös Máj volt, a hozzá ízben passzoló bojlikkal. Úgy véltem ezzel az ízzel nagy bakot nem lőhetek.
Az etetőanyagokat nem variáltam túl, nem kevertem más ízekkel, bíztam a gyári összetételekben. Az egyik kosárba Record Carp Stick Mixet szántam Carp Syruppal megöntözve, míg a másikba Top Method Feeder Brutal Livert, szintén Carp Syruppal leöntve. Miután bekevertem az etetőanyagokat a szerelékeimet bejuttattam az etetésre. Jani barátom ugyanígy tett, innentől kezdve már csak várnunk kellett a pontyokat. Ezekkel az ízekkel amúrok támadására nem számítottam, így biztos voltam benne, hogy minden kapás ami lesz a 2 nap folyamán, azt pontyok fogják okozni.
Amíg vártunk, kicsit szemügyre vettük a tavat. A tavon 22 horgászhely van kialakítva, ebből a mienk az utolsó előtti 1/1-es hely volt. A tó végét sűrű nádas borítja, a két szélső stégről ezeket gyakran meghorgásszák. Kiemelt figyelmet fordítanak a halak védelmére, eszközöket bérelni is lehet. A tavon a fog meg és ereszd vissza szemlélet az uralkodó, ami meg is látszik a kifogott halak méretein is.

Szép látvány tárult elénk

Mialatt várakoztunk és berendezkedtünk a házba, megérkezett az első kapás a Pellet feeder kosárral szerelt Carpfighter botomra. Nem volt olyan heves, de a botot szépen meggörbítette. Felvettem a kontaktust a hallal, és bő negyed óra alatt ki is fárasztottam. Sajnos elkövettük azt a hibát, hogy alábecsültük a méreteit és a súlyát, így a merítő szó szerint összeszakadt a hal súlya alatt. Gyorsan kiemeltük, fotó és mérlegelés után ment is vissza. Egy 10.69kg-os tükörpontynak örülhettem.

10,69kg tükörponty

Nem sokra rá ismét jött egy kapás, most már a másik botomra, ahol egy 10.49kg-os tőponty küzdött. Itt már a nagyobb merítőt használtuk, épségben ki is emeltük a partra. Fotó és mérlegelés után, ő is visszanyerte szabadságát.

10,49kg tőponty

Ekkor az idő is a barátságtalanabb arcát kezdte el mutatni, elég hideg, viharos szél kerekedett, ami egy kiadós záporral folytatódott. A Rod Podot ki kellett kötnöm, mert félő volt, hogy a tóban végzi.
A széllel, Nálam egy hosszabb kapástalan időszak érkezett el, de ez idő alatt Janinak jött 3 db szép hala. Szám szerint egy 9,4kg, 8,4kg, és egy 12,31kg-os ponty. A 12,31kg-os ponty okozott némi szívmegállást, mert az alámerítés pillanatában kifordult a szájából a horog. Az utolsó pillanatban sikerült alátolnom a merítőt. Először nem éreztem súlyt, így megijedtünk, hogy netán mellé merítettem. Szomorúan egymásra néztünk, és amint megemeltem a merítőt, hogy kiveszem a vízből, felbukkant a hal, ami a háló alján pihent. Nagy volt a boldogság és mint kiderült a túra legnagyobb hala pihent a merítőben.

8,41kg tőponty

9,4kg tőponty

12,31kg tőponty a túra legnagyobb hala

Majd délután egy szép 11kg-os tőponty tisztelt meg a látogatásával, és ő is mehetett vissza éltető elemébe.

11kg tőponty

Estig több kapásunk nem volt, a szél is mérséklődött. A kapástalan időszakokban a kacsák szórakoztattak minket,de ahogy kezdett beesteledni, az élővilág egyéb egyedei is kezdtek mocorogni.

Ő is élvezte a napsütést

Az ijedősebbeknek kellemetlen meglepetés


Úgy fél 10 magasságában egy 24mm-es Fekete Tintahal Wafters bojli tetszett meg egy 6,5kg-os tőpontynak.

Esti magányos harcos

Az éjszaka zavartalanul telt, csak a lehűlt levegő nehezítette meg kicsit az alvást. Reggel szép napsütésre ébredtünk, ki is feküdtünk picit a platnira, hogy felmelegítsük magunkat. A szerelékeket lefrissítettük, aminek meg is lett az eredménye.
A délelőtt folyamán akasztottam egy gyönyörű kereken 10kg-os Lénai tokot, ami nem adta magát könnyen. A bal oldali szomszédos stég úgy 25 méter távolságban volt tőlünk, de a tokom úgy gondolta, hogy meglátogatja őket. Pár méteren múlt, hogy nem ment be a stég alá. Finomszerelékes horgász lévén, a felszerelésem nem rendelkezett hajókötél vastagságú damillal, így nagyon erőltetni sem mertem. A stég egyik oldaláról a másikig körbejárta a területet, minden lehetséges módon próbált szabadulni a horogtól. Legalább 3 nádfal látogatásnál biztosra vettem, hogy elvesztem a halat, ennek ellenére sikerült megszákolni több, mint fél óra küzdelem után. Nagyon boldog voltam, mert ezelőtt még sosem fogtam ekkora tokhalat. A pontybölcső kis híján rövid volt. Megmértük, fotóztuk és már mehetett is vissza.

Izzasztó perceket okozott

Délután pedig Janinak sikerült szintén egy tokot fognia, közel volt a 10 kilóhoz. Ő is egy küzdelmes fárasztás egyik alanya volt, de miután meglátogatta a pontybölcsőt egy fotó erejéig, már boldogan csusszant is vissza a vízbe, a tokokra jellemző kábult állapotnak még csak a jeleit sem mutatva.

9,4kg Lénai tok

A horgászat a hátralévő idő alatt már nem tartogatott több halat számunkra, de így is elégedettek voltunk, mert ez a 2 nap bőven felülmúlta a várakozásokat. Gyönyörű halakkal ajándékozott meg minket a tó, a Haldorado termékek és ezen belül a Fűszeres Vörös Máj család tagjai jelesre vizsgáztak nálam.
A következő alkalommal, megpróbálunk még nagyobb egyedeket horogra csalni.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk