0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Szeptemberi Rekordlista: 21 új fogás - Ráckevei Dunaág Horgász Szövetség

Az ősz első hónapja a ragadozó-szezon kezdetét is jelenti, szeptemberi összeállításunk két csukája is ezt mutatja. A békés halakat 10 ponty, valamint 9 db amur képviseli. Az egyedsúly nem kicsi: a pontyok fele meghaladja a 20 kilogrammot.


(forrás: http://www.rdhsz.hu/)


A csukák nagyobbika a képen látható 7,7 kg-os ragadozó, amely alighanem harcsázás közben, élő hallal csalizott stupekos készségre rabolt rá szeptember közepén. A halat az erős szereléknek köszönhetően mindössze 5 perc alatt sikerült partra emelni. A másik csukát a rekordfogást ritkán adó szigetbecsei holtágban wobblerrel sikerült becsapni, igazolólapján 6,9 kg szerepel.


(forrás: http://www.rdhsz.hu/)


A legnagyobb ponty ezúttal tigrismogyoróra kapott, a képünkön lévő hal mérlegeléskor 22,3 kg-ot nyomott. A következő pikkelyes kukoricával csalizott szereléket vett fel, 20 perces fárasztása után mérlegeléskor 21,2 kg-ot nyomott, a fogást szeptember 26-án éjszaka jegyeztük fel. Előző éjjel egy szinte ugyanekkora bojlis fogást is rögzíthettünk: 21,1 kg volt a kereken 1 méteres tőponty súlya. A különleges bojlik is meghozhatják a sikert, ezt bizonyítja a következő, 21 kg-os pikkelyes, amely polipos-rákos ízesítésű golyót vett fel. Mintegy félórás küzdelem után sikerült partra emelni azt a pontyot, melynek igazolólapjára 20,8 kg-os súly került, a nyerő csali ebben az esetben áztatott kukorica volt.

Csemege kukoricával csalizva, búzával és öreg kukoricával etetve sikerült horogra csalni a következő, 18 kg-os pikkelyest, melyet egy 17,8 kg-os bojlis fogás követ. Szemerkélő esőben chilis bojlival felkínált szereléket vett fel egy 16,4 kg-os szép tükörponty. A pontyok sorát egy 15,1 és egy 13,2 kg-os pikkelyes zárja.


(forrás: http://www.rdhsz.hu/)


A szeptemberben fogott legnagyobb amur esetében tigrismogyoró hozta meg a sikert, az igazolólapra 28 kg-os súly került. Az elmúlt hónapban is kukoricával fogták a legtöbb amurt, ezek közül a legnagyobb egy 27,4 kg-os növényevő volt. A baloldali fotón lévő amur halas-szamócás bojlit vett fel, mintegy félórás fárasztás utáni mérlegeléskor a súlya 27,3 kg volt. 24,1 kg-ot nyomott a következő hal, melyet amurozó kukoricával sikerült becsapni. Ezt egy 23,6 kg-os példány követi, ebben az esetben erjesztett kukorica volt a nyerő csali, csakúgy, mint a következő, 23,58 kg-os növényevő megakasztásakor. Alig néhány dekával kisebb súlyt mértünk egy 23,4 kg-os, tigrismogyoróval fogott amur hitelesítésekor. Még augusztus közepén egy hajnali horgászat során fűzött, erjesztett kukoricacsalit vett fel egy 22,5 kg-os növényevő. Kereken 20 kg került utolsó amurunk igazolólapjára, a sikeres csali ebben az esetben fűszeres bojli volt.

A rekordlistás horgászoknak ezúton is gratulálunk!
Forrás: http://www.rdhsz.hu/
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk