0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Túl sok a törpeharcsa

Az utóbbi időben nagyon elszaporodott a törpeharcsa a Szikrai Holt-Tiszában, ezért lehalásszák őket. A szelektív halászatot kedden kezdték el, és a hideg beálltáig folyamatosan végzik.
Magyarországon két olyan tájidegen halfaj van, ami sem halastóban, sem természetes vízben nem ajánlatos. Az egyik a törpeharcsa, a másik az ezüstkárász. Jelenleg a Szikrai Holt-Tiszánál a törpeharcsa szelektáló, gyérítő halászata folyik.



A szelektív halászatot kedden kezdték el, és a hideg beálltáig folyamatosan végzik.
Magyarországon két olyan tájidegen halfaj van, ami sem halastóban, sem természetes vízben nem ajánlatos. Az egyik a törpeharcsa, a másik az ezüstkárász. Jelenleg a Szikrai Holt-Tiszánál a törpeharcsa szelektáló, gyérítő halászata folyik.


A varsákból kiszedett törpeharcsákat értékesítik, a kisebbekből takarmányt készítenek


A törpeharcsát nem lehet kipusztítani, még a vírusos betegsége sem tudta ezt elérni. Az őshonos halfajok érdekében gyéríteni viszont lehet a törpeharcsát. – Korábban szakértővel vizsgálatot végeztettünk, abból kiderült, hogy busa nincs olyan mennyiségben a holtágban, hogy azt is szelektálni kellene. Az elnökségünk megvitatta a törpeharcsa gyérítést, engedélyt adott rá, ezért kezdtünk hozzá. Ahogy a víz hőmérséklete csökken, annál nagyobb esély lesz arra, hogy sikeresek fognak lenni a halászatok.

Amennyiben Tiszaalpáron a tulajdonosi közösség hozzájárul, akkor az ottani holtágban is fognak gyérítő törpeharcsa halászatot végezni. Szakmailag ugyanis ott is indokolt lenne. A varsákból kiszedett törpeharcsákat értékesítik, a kisebbekből takarmányt készítenek. Más halfajtákat visszadobnak a vízbe.
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk