0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Velencei tréningen

A horgászatban járatlanok gyakran kérdezik tőlem: „Hogyan lehet egy horgászversenyre edzeni?”. Ők általában azt gondolják, hogy a sikeres fogás csupán szerencse kérdése. Mi horgászok viszont tudjuk, hogy ennek a tényezőnek a szerepét, minimálisra tudjuk csökkenteni, ha felkészülten érkezünk a vízpartra.Bizonyára sokunkkal megesett már, hogy egy-egy várva várt horgászatra a jeles alkalom előtti napokban, hetekben is serényen készülődünk. Olykor átolvassuk a vonatkozó szakirodalmat, de biztosan felkészítjük felszerelésünket, beszerezzük a szükséges etetőanyagokat és csalikat, valamint a kelléktárunkból még hiányzó apróságokat. Magunkban megtervezzük, vagy a horgásztársakkal átbeszélve eldöntjük a nyerőnek vélt taktikát, a horgászatot megelőző napokban, pedig már szinte minden gondolatunk a remélt halfogáson jár.


Az edzésnapokon a különböző szerelékeket, előkéket és horgokat is próbálgatjuk.


Hasonlóan vannak ezzel a versenyhorgászok, így a Carp Zoom Feeder Team tagjai is. A feeder ranglista versenyekre, akár egy hónappal korábban is megkezdjük a felkészülést. Gyakorlatilag, amint vége ez egyiknek, már a következő megmérettetésre koncentrálunk. Maga a készülődés nem sokban különbözik a megszokottól, talán a ráfordított energia és idő több valamelyest. Ami viszont nagy különbség, hogy a versenyek előtt úgynevezett tréningnapokon tudjuk felmérni a sikeresnek vélt taktikákat.


A pontos dobás a versenyző sikerének kulcsa az evezőspályán.


A legutóbbi ilyen tréning alkalmával a Velencei-tónál készülődtünk a Lantos Mix – Nevis Feeder Kupára. Az egy héttel korábban ugyanitt megrendezett Felnőtt Egyéni Országos Bajnokság megmutatta, hogy az evezőspálya várhatóan nem a korábban megszokott és általunk oly nagyon remélt fogásokat adja majd. Mindezek alapján egy nagyon nehéz technikás versenyre készültünk, ahol a felkészülés nagyban felértékelődik.


Minden a helyén kezdődhet a tréning.


A tréningnapok egyik legfontosabb feladata, hogy a csapat eldöntse a rengeteg lehetőség közül, várhatóan milyen etetőanyagok lesznek a leghatékonyabbak egy olyan helyzetben, ahol mindenki a legjobb minőségű etetőanyagokkal próbálja csalogatni és helyben tartani a halakat. A velencei-tavi evezőspályán viszonylag egyszerű a dolgunk. Mivel a zsákmányunk túlnyomó részét a keszeg teszi ki, így egy jó minőségű keszeges keverékkel nem nagyon tudunk mellé lőni. Akár egy kellemeset szeretnénk szórakozni a Velencei tavon, akár versenyre készülünk remek választást jelentenek a Carp Zoom Competition etetőanyag családjának keszeges tagjai. Az etetőanyagok magas minőségű alapanyagokból készülnek, összetételük és szemcseméretük a sikeres keszegfogás alapját biztosítja. Egy-egy csomag etetőanyag önmagában is nagyon hatékony tud lenni – mint például a Super Carp a ponty, míg a Big Breme a keszeghorgászatban – ám a különböző etetőanyagok keverékével sokszor sikeresebben zárhatjuk a napot.

Tipp1

Tóth Henrik kedvence az evezőspályára:
2 kg Carp Zoom Competition Big Bream etetőanyag
1 kg Carp Zoom Competition Big Roach etetőanyag
1 flakon Aroma Liquid Koncentrátum karamell ízesítéssel.
½ tasak Aroma Additives poraroma Bream-Caramel ízben.


Szúnyoglárva az egyik leghatékonyabb dévércsali. Horogra tűzése néha nem egyszerű feladat.


Saját kedvenc receptem:

1 kg Carp Zoom Competition Big Bream etetőanyag
1 kg Carp Zoom Competition Big Roach etetőanyag
1 kg Carp Zoom Competition Etang etetőanyag
½ flakon Carp Zoom Feeder Competition Sweet Feeder Dip, vanília ízesítéssel


Dévérkeszeg az aprajából.


Tipp2

A folyékony aromákat, a bekeveréshez használt vízhez öntve adjuk az etetőanyaghoz, így egyenletesebben el tudjuk keverni.
Az etetőanyag nedvesítését több lépcsőben végezzük, amíg a megfelelő állagot el nem érjük.

Tipp3.

Az etetőanyag keverékeket könnyen hidegvízi horgászatra hangolhatjuk. Még száraz állapotban rostáljuk ki az etető nagyobb szemcséit. A még száraz etetőt fessük meg etetőanyag színező porral és adjunk hozzá kilónként 1-2 kávéskanálnyi édesítőszert.

A velencei edzésnek különleges apropót adott, hogy a pénteki utolsó edzésnapon kipróbálhattuk és megvizsgálhattuk a Carp Zoom Competition Zoom termékcsaládjának legújabb fejlesztéseit, melyek várhatóak 2017-ben kerülhetnek a boltok polcaira. Mindegyik termék a csapat kérésére került fel a termékpalettára, mert azt gondoljuk, ami a versenyhorgászatban megállja a helyét, az szórakozásunkat is eredményesebbé teheti. Nagyon örültünk, hogy kézbe vehettük a legújabb FC Seria Fine horgászbotokat, amiket a 330-, 360- és 390 centiméteres hosszukkal olyan univerzális botnak szerettünk volna, ami a keszeghorgászaton keresztül a pár kilós pontyokkal való viaskodásig megállja a helyét, lényegében akár mi is nyugodtan kézbe vehetjük a versenyeink során. (Kimondottan ehhez a bothoz fog passzolni a Feeder Competition Feeder Cast 6000F orsó kistestvére.) Az új Seria Method közepes erősségű horgászbotjai pedig kimondottan a pontyos tavakra lakói elleni küzdelemre készültek. Várva vártuk a legújabb EVA termékeket (tárolók és keverőedények) és a folyamatosan bővülő adalékanyag kínálat legújabb tagjait az édesítőszert és a festékporokat, de ez utóbbiakra ezen a versenyen nem volt szükség.


Ilyen zsákmánynak versenyen most mindenki örült volna.


A felkészülést kellemes hangulatban zártuk, hiszen azt éreztük mindenkinek sikerült előre lépnie a sikeres taktika kialakításában. Persze jókedvünket tetézte, hogy az tréning végén még volt pár percünk az evezős edzések kezdetéig. Előkaptam hát a ”pergető botom” – ami igazából egy régi feederbot, de mit is várhatunk egy vérbeli feederes horgásztól – és alig pár dobás után sikerült partra segíteni életem addigi legszebb balinját. Igaz, hogy alig volt 2,5 kg, de nagy örömet okozott a nap végén. Annak pedig különösen örültem, hogy a többiek is sorban álltak pár dobásra és legalább egy látványos rávágásig könnyedén eljutottak. Lehet, hogy legközelebb pergető versenyre kelleme mennünk…?


Ha már a keszegfogás döcögött, fogtunk balint feeder bottal. Tóth Henrik – a verseny későbbi bronzérmese – egy kisebb balinnal.


Termékeket itt tudod megrendelni:

CARP ZOOM COMPETITION ZOOM GROUNDBAIT 1KG BIG BREAM ETETŐANYAG
CARP ZOOM COMPETITION ZOOM GROUNDBAIT 1KG BIG ROACH ETETŐANYAG
CARP ZOOM COMPETITION ZOOM GROUNDBAIT 1KG BIG ETANG ETETŐANYAG
FEEDER COMPETITION SWEET FEEDER DIP 80ML CARAMEL KARAMELL
AROMA ADDITIVE BREAM - CARAMEL E250G DÉVÉR - KARAMELL AROMA
CARPZOOM FEEDER COMPETITION FEEDERCAST 6000F FEEDER HORGÁSZORSÓ
FEEDER COMPETITION SERIE FINE VERSENY FEEDER BOTOK

Szerző: Végh Tamás
Fotók: Carp Zoom Feeder Team
Forrás: fisch.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk