0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Őszi akcióink Thermo ruha akció
 • Xfish.hu  Hírek 2015.06.16.

  Halakat akart lopni két férfi Batéban, Kaposváron pedig körözött személyt fogtak a rendőrök.

  Batéban, egy halastó tulajdonosa érte tetten 2015. június 14-én 15 óra körüli időben azokat a helyi lakosokat, akik a tóból az engedélye nélkül horgásztak. Amikor a férfiak észrevették a sértettet, elmenekültek, és a közeli napraforgótáblában elrejtőztek. A helyszínre érkező taszári rendőrök rövid időn belül elfogták a 30 éves Sz. Zoltánt, majd 2015. június 15-én a hajnali órákban a 46 éves B. Jánost. Őket a körzeti megbízottak a Taszári Rendőrőrsre előállították, és ellenük tulajdon elleni szabálysértés kísérlet elkövetése miatt szabálysértési eljárást indítottak. A férfiak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.06.16.

  Nincs helye a pazar horgászgyűjteménynek

  Egy padláson, egy garázsban és egy sufniban, papírdobozokba rekesztve várja sorsa jobbra fordulását Európa egyik legpazarabb horgászati gyűjteménye, amelyet nyolc évig látogatott a publikum a balatonalmádi kultúrházban. Az önkormányzat január elsején kipaterolta a kollekciót, gazdája azóta sem talál helyet neki. Kiállító kerestetik.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.06.16.

  Tömeges halpusztulás a Fancsikán

  Több száz hal pusztult el a hévégi kánikulában a fancsikai tavakban. A halőr szerint ez a vízszint folyamatos apadásának tudható be. Algából egyre több van, oxigénből viszont egyre kevesebb, ez pedig végzetes a halakra nézve.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.05.14.

  Jó hír a pecásoknak: így is kiváltható a horgászjegy

  Hat új helyen lehet fizethetni az igazgatási szolgáltatási díjakat és illetményeket, így már horgászjegy is váltható a központi elektronikus fizetési rendszerben.

  Az otthonról, interneten keresztül történő bankkártyás fizetés és az internetbankos utalás nagy előnye, hogy napi 24 órában elérhető. Az elektronikus fizetés használatával jóval kevesebb időt vesz igénybe az ügyintézés - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Privátbankárral.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.05.05.

  Hihetetlen méretű rekord domolykót fogtak

  Cink-exkluzív: örökre megdönthetelennek tűnő álomhatár dőlhetett volna meg a hét végén, amikor Biró “Csiró” Attila 74 centis, jóval hat kiló feletti domolykót fogott a Sióból. A hal talán világrekord is, de Biró egy fotó után azonnal visszaengedte.

  Nem horgász el sem tudja képzelni, milyen extra különleges fogás ez a domolykó, és hogy micsoda képtelen országos rekordot döntött volna meg valószínűleg Biró Attila – aki egyébként a barátom és ladiktulajdonos társam a Dunán –, ha azonnal el nem ereszti. Eszébe sem jutott megtartani, és tilalmi időszak is van rá amúgy is, május végéig, így belegondolva legálisan nem is nagyon lehetett volna igazolni a fogást. Hacsak véletlenül épp ott nem jár egy halőr pont akkor.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.01.21.

  A Balaton nem vágóhíd - száz halból a haveroknak is bőven jut

  Végre pont kerül(t) a mondhatni minden évben kirobbanó balatoni horgász-halász vita végére. A halászok ugyanis most már csak telepíthetnek, s nem halászhatnak. Jó hír ez a megszállott pecásoknak; ráadásul az új balatoni horgászrend szabályozza a kifogható, pontosabban megtartható nemes halak számát, ami még inkább a becsületes horgászok érdekeit szolgálja. Eszerint 2015-ben egy horgász maximum száz nemes halat foghat ki a Balatonból.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.01.15.

  Erre figyeljen, aki horgászik! - Így változhatnak az idei szabályok

  Az órát és a percet is fel kell majd kötelezően tüntetniük minden vízterületen a fogási naplókban a horgászoknak a darabszám-korlátozás alá eső halak kifogásakor, ha zsákmányukat meg akarják tartani. Az agrártárca egyidejűleg tizenhárom hónapos öröknaptárrá alakítja azt az éves naptárat, amely arra szolgál, hogy a horgászattal töltött napokat a fogási naplókban be lehessen jelölni. A tavalyi szigorítások után a minisztérium nem tervezi, hogy újra változtat a fogható halfajokra vonatkozó tilalmi időkön és kvótákon.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.01.15.

  Hamarosan bárhol lecsaphat a "halkommandó"

  Állami halászati őri csoportot hoz létre az idén az agrártárcához tartozó Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az állami őrök bárhol és bármikor ellenőrizhetnek majd, akár razziaszerűen is. A minisztérium szerint fontos, hogy mostantól a halgazdálkodó szervezetektől független, állami alkalmazású és országos illetékességű halőrzési csoport is működjön az országban.

  Várhatóan 10 „főállású” őrrel kezdi meg működését az az állami halőrzési csoport, amely az idei első félévben a Nébih-en belül alakul meg – nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Udvari Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezetője. A főállású őrök mellett a megyei kormányhivatalok halgazdálkodási felügyelői, illetve a tárca horgászati és halgazdálkodási főosztályának munkatársai is megbízást kapnak a Nébih-től az állami halászati őri feladatok ellátására. A távlati célkitűzés pedig az, hogy körülbelül 50 fős országos állami szolgálat jöjjön létre.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.01.13.

  MÉLYTOROK: 16 CENTIBE HALHATOTT VOLNA BELE A TINI

  Csaknem öt órán át tanyázott egy hal egy 16 éves srác légcsövében. A tini kis híján megfulladt. Épphogy megmenekült a fulladásos haláltól egy tinédzser Bangladesben. A fiú horgászni volt, és kifogott egy tizenhat és fél centis angolnát. Egy pillanatra mindkét kezére szüksége volt, viszont azt sem szerette volna, ha a fogás eliszkol, ezért a fogai közé vette a sikamlós halat. Nem kellett volna, mert ez majdnem az életébe került.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.01.03.

  Indul a téli stégvadászat, mindent kiszed a vízügy a Balatonból

  Az idén sem szedett ki minden stéget a Balatonból a tulajdonosa, s ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a vízügy akcióba lendül. Ezt a téliesre fordult időjárás is sürgeti, hiszen a jégzajlás, a viharok a vízben maradt stégeket komolyan károsítják, illetve elsodorhatják, ami balesetveszélyt jelent a következő szezonban mind a fürdőzők, mind a hajózás számára.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.01.03.

  Az év hala 2015-ben

  A honlapunkon lezajlott közönségszavazás résztvevői 2015-re a kecsegét választották meg az év halának. A győztes nagy előnnyel végzett (60%) a másodiknak befutó galóca (25%) és a harmadik helyezett vágódurbincs (15%) előtt. A tokfélék közé tartozó nyertes rajt-cél győzelemmel szerezte meg a kitüntető címet. Népszerűsége érthető, hiszen különös megjelenésű hala vizeinknek. Orra ormányszerű, szája a fej hasi oldalán nyílik, orsó alakú testét pikkelyek helyett csontvértek védik, belső vázát porc alkotja, farokúszója a cápákéra emlékeztet.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.01.03.

  Két horgász, egy elhagyott autó - dupla NAV-fogás

  A Nemzeti Adó-és Vámhivatal pénzügyőrei és a határrendészek egy gyümölcsösben 2500 doboz, a később pedig egy hátrahagyott személyautóban 12 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk