0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Őszi akcióink Thermo ruha akció
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.19.

  OLYAN SZÉP A BEFAGYOTT BALATON, HOGY NEM HISZED EL

  Miközben a nagyvárosokban, például Budapesten egészen enyhének tűnik a tél, itt a Balatonon azért időnként masszív hideg és fagy van...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.18.

  Lenyűgöző felvétel készült a Balatonról

  Lenyűgöző videó készült a jeges Balatonról. A tavat ugyan összefüggő jégtakaró nem borítja, de néhol előbukkan egy-egy megfagyott tábla a vízben. A felvételt egy drón segítségével készítették Balatonszárszónál. A jégre lépni egyébként még mindig életveszélyes és tilos...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.18.

  Új halfajt fedeztek fel a Körösben

  Egy nagyrészt hazai kutatókból álló csoport eddig ismeretlen halfajt azonosított a Körös vízrendszeréből. Az új faj a Barbus biharicus, azaz bihari márna nevet kapta, ezzel jelezve a tájat, amelynek szülötte – írja közleményében a Magyar Haltani Társaság.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.15.

  Harapósak a tiszai horgászok, pedig volna kapásuk bőven

  Hiába szeretnének, januárban még biztosan nem horgászhatnak a Tiszán a pecások. Átmenetileg ugyanis nincs aki kiadja hozzá az engedélyt. Mindez közvetve annak köszönhető, hogy január 1-jétől törvény szerint teljesen megszűnt a kereskedelmi halászat a természetes vizeken.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.14.

  Készülhet a horgászmutyi

  A magyar vizek túlnyomó többségén tavaly jártak le a halgazdálkodási pályázatok. A tendereket csak az év végén írták ki, pedig új gazdára várt a Duna, a Tisza és egy sor kisebb tó és folyó. Végül a gyors pályáztatáson a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) nyert szinte az összes lejárt pályázaton. 300 ezer horgász szórakozása lehetetlenülhet el januárban. A MOHOSZ elnöke Szűcs Lajos fideszes parlamenti képviselő, aki az új halgazdálkodási törvényt is kidolgozta.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.13.

  Videón a Balatonra lecsapó szuperköd

  Fotókat már mutattunk a szokatlan, ködhullám szerű jelenségről, most viszont egy videót is találtunk.
  A felvételt az Időkép csapata töltötte fel a legnépszerűbb videómegosztó oldalra, melyet Balatonkenese környékén örökítettek meg...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.12.

  Az év hala 2016-ban

  A Magyar Haltani Társaság által 2010-ben elindított "év hala" választás híre most is sok emberhez eljutott. A korábbi évekhez hasonlóan ismét három faj közül választhattak a társaság honlapjának látogatói. A 6364 szavazó véleménye alapján a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szavazatok 18%-át begyűjtő márna került, alig maradva el a 24%-kal második helyezett versenytársától, a védett és egyben bennszülött selymes durbincstól. A közönségszavazás toronymagas győztese (58%), és ezáltal 2016-ban az év hala a compó lett.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.12.

  VI. Bajnokok Kupája - Péli Zoltán emlékverseny

  Január 9-én a pergető horgászok színe-java egy különleges eseményen, a Tisza-tavon mérte össze tudását. Az országban egyedülálló téli süllőfogó verseny a sok-sok hal mellett, a sportszerű horgászatról és a kíméletes bánásmódról is szólt.
  Idén a nehéz körülmények ellenére év közben is erősnek számító 84 fős (42 csapatos) mezőny mérkőzött meg a Dinnyésháti folyó szakaszon. Magyarország legnevesebb pergető versenyzői mellett számos új résztvevő szállt harcba a kupáért.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.11.

  Szúnyogirtó pontyok telelnek a Zagyvában

  A klímaváltozás jele lehet a szúnyogirtó fogaspontyok (Gambusia holbrooki) megjelenése a természetes tavakban, folyókban, legutóbb a Zagyva szolnoki szakaszán találtak példányokat - közölte a Magyar Haltani Társaság elnöke az MTI-vel.
  Harka Ákos elmondta, hogy adatgyűjtéseik során először 2014 szeptemberében fogtak olyan elevenszülő fogaspontyfélét (Poecilidae), amely közönséges hőmérsékletű vizeinkben addig még sehol sem hozott létre önfenntartó állományt. A két nőivarú példány alapján guppira (Poecilia reticulata) vagy szúnyogirtó fogaspontyra (Gambusia holbrooki) gyanakodtak. Nem tulajdonítottak nagy jelentőséget az esetnek, hiszen biztosra vették, hogy ezek a melegigényes halak nem élik túl a telet. Meglepetésre egy évvel később újabb tíz példányt fogtak a Zagyvának ugyanazon a kétszáz méteres szakaszán - számolt be Harka Ákos.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.08.

  Nyílt levél valamennyi C&R horgásznak!

  A januári lehűlés szele érdekes levelet fújt be az udvarunkba. Először azt hittük az ilyenkor szokásos újévi jókívánságok egyike, de rá kellett jönnünk, hogy a feladó nem közvetlenül nekünk címezte, hanem a mi honlapunkon keresztül szeretne kapcsolatba lépni a horgászokkal. Ezért változatlan formában hozzuk nyilvánosságra, már csak azért is, mert minden sorával egyetértünk.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.08.

  A MOHOSZ KÖZLEMÉNYE 2016. JANUÁR 7.

  A Magyar Országos Horgász Szövetség az egységes állami horgászokmányok kiadása és a vizek haszonbérletének tárgyában ezúton tájékoztatja a Horgászokat és az Egyesületeket:

  Az új egységes állami horgászokmányok első kontingense legyártásra és a tagszervezetek között kiosztásra került. Miután a MOHOSZ az országos forgalmazásra vonatkozó szerződést megkötötte, a mai napon elkészültek és a tagszervezetek felé eljuttatásra kerültek az egységes albizományosi és forgalmazói megbízási szerződési minták, valamint a NÉBIH biztosította a forgalmazást biztosító SZÁK-rendszer azonosítóit és kódjait is. Az okmányok értékesítése a szerződések aláírása után haladéktalanul megkezdhető és a továbbiakban folyamatosan biztosított.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.07.

  Süllő lékről is

  Az álló vizek Tisza-tó szerte befagytak. Egyes helyeken a jégvastagság alkalmas a lékhorágszatra is. Felhívjuk horgászaink figyelmét a jégen tartózkodás szabályaira, melyet itt érhetnek el. A fokozott figyelem és a körültekintő viselkedés alapkövetelmény a befagyott vízen történő horgászat során! A Tiszán nincs jelentős jégzajlás, jól horgászható. Az utóbbi napokban jó néhány süllőfogásról számoltak be munkatársaink. Mind a folyón, mind lékről akadtak eredményes próbálkozók.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk