0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Őszi akcióink Thermo ruha akció
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2015.11.11.

  Kapitális süllőt fogtak a tisztuló Dunában

  Nagyobb kihívás lett horgászni a Dunában, de érdekes módon ez nem arra vezethető vissza, hogy kevesebb kopoltyús él benne. Sőt, éppen ellenkezőleg, annak a jele, hogy javul a Duna vízminősége. Hogyan befolyásolja a javuló tendencia a halak viselkedését, mely vízi fajok élvezik leginkább a tisztaságot, és mennyire árulkodik a környezet állapotáról egy frissiben kifogott, jól megtermett süllő?
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2015.11.06.

  2015. november 13-15. VII. Magyarországi PontyShow – A fejlődés töretlen

  Kihagyhatatlan kedvezmények, lebilincselő bemutatók, neves pontyhorgászok szerte a világból – érdekes programokkal és rengeteg újdonsággal jön november második hétvégéjén a hetedik PontyShow!
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2015.11.05.

  PONTYFOGÓ VILÁGBAJNOKSÁG SPANYOLORSZÁG, CASPE 2015.

  Ebben az évben az Ebro folyó, több mint 100 km-es, és 7600 hektáros duzzasztott szakaszán rendezték meg a Pontyfogó Világbajnokságot. Hazánkat a Tóth Zoltán - Szirmai Tibor, Gaál Tibor - Nagy Zoltán, Kovács Zoltán - Szigetfalvi András, Roskó Péter - Bodó Ferenc párosok képviselték. Papp József szövetségi kapitány munkáját Budai Krisztián kapitány helyettes, Kósa Gabriella, és Tóth Dániel segítették.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2015.10.28.

  Indul a szavazás - Három gyönyörű hal közül választhatunk

  Compó, a márna és a selymes durbincs közül lehet kiválasztani, melyikük legyen jövőre az „év hala”. A jelöltekre a Magyar Haltani Társaság honlapján december 31-ig lehet szavazni.

  A korábbi évekhez hasonlóan a Magyar Haltani Társaság ez alkalommal is három őshonos halat jelölt a szavazásra. Az idén a compó, a márna és a selymes durbincs között lehet választani.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2015.10.20.

  Kettős cápatámadás Hawaiion kérdőjelekkel

  A Hawaii szigetcsoport vizein 40 cápafaj honos, közülük a tigriscápa tekinthető potenciálisan a legveszélyesebb fajnak. Amíg az október 19-i kettős baleset közül az egyiket bizonyosan a csíkos hátú tengeri ragadozó okozta, a másik esetnél még az is kétséges, hogy cápa volt-e a támadó.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2015.10.16.

  Balaton - Haltelepítési beszámoló és előrejelzés

  2015.10.14: Ma két helyszínen összesen 698 kg egynyaras süllőt és 4392 kg háromnyaras pontyot telepítettünk a Balatonba.
  Balatonszemesen a Lapos-parton kezdtük meg a haltelepítést de a kedvezőtlen terepi adottságok miatt a második szemesi fuvart már a hajókikötőben eresztettük a Balatonba. Ezzel a két szállítmánnyal került betelepítésre az említett pontymennyiség, valamint 388 kg egynyaras süllő.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.09.24.

  Cápaszerű szörnyet akasztott a Balatonban egy ismert médiavállalkozó

  Eredeti felvételek a Loch Balaton réméről a Cinken! Ember méretű hal volt, óriási uszonyokkal és nagyon furcsán viselkedett, aztán elszabadult, de utána is ugyanott keringett. De mi lehetett? Lehet, hogy a Quimby számot fog írni róla!
 • Xfish.hu  Hírek 2015.09.18.

  Gyorsan hanyatlik a tengeri élővilág

  A Természetvédelmi Világalap új jelentése szerint a tengeri emlősök, madarak, hüllők és halak populációnak egyedszáma az utóbbi négy évtizedben szinte megfeleződött, az emberi táplálkozásban szerepet játszó fajoknál mutatható ki a legnagyobb mértékű hanyatlások egy része.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.09.18.

  Tengeri szörnyeteget fogtak Japánban

  A horgászokat elkapta a rettegés, amikor először megpillantották a hal fejét, ami tényleg egy szörnyetegére hasonlít. Később azonban megnyugodtak, miután sikerült azonosítaniuk a 112 centi hosszú és 15 kilós halat, ami az enciklopédia szerint egy Anarhichas Oreintalis, vagy közismerteb nevén Beringi Farkashal volt.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.09.18.

  Halárusítókat vizsgált a hatóság - sokuk megbukott az ellenőrzésen

  A vizsgált 81 halbolt, valamint halárusító vendéglátóhely 43 százalékánál talált szabálytalanságot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 10 fős állami halászati őri szolgálata - tájékoztatta a hivatal szerdán az MTI-t.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.07.24.

  Tihany - Visszaveszik a parti panorámautat a vadkempingező horgászoktól

  A tihanyiak megelégelték, hogy a Balaton legszebb panorámájú sétaútját nem lehet megfelelően használni, mert egyes, a területet vadkempingként használó horgászok szinte magukénak tekintik a területet.

  A horgászás ügye volt az egyik kiemelt téma még azon a közbiztonsági fórumon is, amit a község képviselői a napokban tartottak a balatonfüredi rendőrkapitányság érintett alosztályvezetőjével, a helyi körzeti megbízottal, a polgárőrség vezetőjével és a közterület felügyelet munkatársaival.
 • Balatonihal.hu  Hírek 2015.06.23.

  Élőhal szállítás Szepezdfürdőn

  Halászati őreink június 21-én este tetten értek két horgászt, akik egy Szepezdfürdőn található vízparti ingatlanról több mint ötven kg pontyot élve akartak elszállítani. A törvényi szabályozás megsértése miatt velük szemben hatósági eljárást kezdeményezünk.
  Kollégáink már napok óta figyelték a két a horgászt, valamint figyelték zsákmányuk alakulását. Amikor vasárnap este a két horgász el akarta járművükkel hagyni az ingatlant, akkor vonták őket ellenőrzés alá. Az általuk használt kisteherautó rakterében, a falhoz rögzítve, három 120 literes tartályt találtak, melyekben összesen több mint 50 kg - különböző méretű – élő ponty úszott. A horgászok kérdésükre elismerték, hogy a halakat élve akarták elszállítani.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk