0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.04.

  Kiöntött a Balaton

  A Balaton magas vízállása és a viharos szél miatt kicsapódó hullámok elárasztották a balatonfenyvesi szabadstrandot, a víz elöntötte a part menti zónát.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.03.

  Ráckevei Duna-ág – Balaton közös területi jegy

  Hétfőtől Társaságunk siófoki ügyfélszolgálatán is megvásárolható a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség – és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. közös éves területi jegye.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.02.

  Öt évvel Fukusima után ehetők a japán halak

  Közel öt évvel a fukusimai nukleáris katasztrófa után megvizsgálták Japán partjainál a tenger gyümölcseit, és a tudósok megállapították, hogy a nagy részük fogyasztásra alkalmas. A PNAS tudományos folyóiratban közölt tanulmány szerint nagyon kicsi a veszélye a tengerből származó ételek szennyezettségének.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.02.

  A VELENCEI-TÓ 2016. ÉVI HORGÁSZRENDJE

  Kedves Horgásztárs!

  Üdvözöljük a Velencei-tavon. A tó halállományának védelme, őrzése és gyarapítása, a vízi és vízparti környezet megóvása, fenntartása közös érdekünk, ezért számítunk segítő magatartására. A tóval kapcsolatos bejelentését megteheti a következő bejelentő telefonszámon: 06-30-501 0412, illetve munkaidőben a MOHOSZ Velencei-tavi Kirendeltségéhez is fordulhat (tel: 06-22-700-012).
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.01.

  Indulnak a Mátyás-csukák

  A természettel szoros kapcsolatban élő elődeink megfigyelései szerint a február végi időjárásból az előttünk álló eseményekre is következtetni lehet. Február 24-én gyakran emlegetik manapság is, hogy ha Mátyás jeget talál, megtöri azt, azaz a továbbiakban enyhülés várható. A halászok azt is megfigyelték, hogy a február végi enyhe időjárás – különösen akkor, ha egy kis áradással is párosul – az ekkor ívni kezdő csukáknak is jót tesz, hiszen a kora tavasszal kikelő zsenge csukák kedvező körülmények között fejlődhetnek. Ha a népi megfigyelés 2016-ban is igaznak bizonyul, és a fagyos reggelek után már enyhébb nappalok következnek, akkor az elsőként szaporodó ragadozóhalunknál sikeres szaporodásra számíthatunk.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.01.

  Kezdődik a ragadozóhal fogási tilalom!

  Március 1-től érvénybe lép a Balatonon a ragadozó halakat védő tilalmi időszak.

  A Balatoni Horgászrend 5. pontja értelmében:

  „Március 1. – március 31. közötti időben csalihalat, halszeletet, műcsalit a horgászhelyen és a horgászcsónakban tartani, azzal horgászni, továbbá balint, csukát, harcsát, kősüllőt, sügért, süllőt megtartani TILOS!”
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.29.

  Kezdődhet a területijegy értékesítés a szabad vizekre

  A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége, a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Győri „ELŐRE” Halászati Termelőszövetkezet megállapodást kötött egymással, amelynek részeként a Győri „ELŐRE” Halászati Termelőszövetkezet lemondott a szigetközi ágrendszer halgazdálkodási jogáról. A megállapodással lehetővé vált, hogy a megyei szövetség egységes területi jegyet adjon ki a kezelésébe került folyóvizekre vonatkozóan, ami alapvetően a horgászok érdekeit szolgálja.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.29.

  2016-ban is folytatódik az invazív halfajok gyérítése a Tisza-tavon

  Az enyhe időjárásnak és az áradásoknak köszönhetően már februárban megkezdtük a szelektáló halászatot, mellyel a törpeharcsa és a busa populációt kívánja csökkenteni társaságunk.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.25.

  25 ezer hektárral nőtt a horgászható vízfelület

  Az új jogszabálynak köszönhetően néhány hete több mint 25 ezer hektár vízterület került a horgász szervezetek hasznosításába, a 330 ezer horgász által használható teljes terület így már eléri a 44 ezer hektárt – mondta Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elnöke az MTI megkeresésére.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.23.

  Türelem tizenöt év távlatában

  A horgászok jól tudják, hogy az engedély kiváltásának időszaka az éve eleje, kora tavasz. Ez a gyakorlat jól működött az utóbbi években. A naptár 2016-ra váltásával, majd az enyhe idő megérkeztével a horgászok egyre nagyobb számban keresik fel egyesületeiket az idei évi jogosultságok beszerzése érdekében. Az egységes állami horgászokmány már beszerezhető a megyei Szövetség tagegyesületeinél. Általános tapasztalat lehet, hogy a horgászegyesületek – jegyforgalmazók – nem tudnak még olyan területi engedélyt értékesíteni, ami a volt HTSZ vizekre lesz érvényes idén. A kialakult helyzetről, annak körülményeiről és az elérendő célokról az alábbiakban tájékoztatja a megyei horgász közösséget a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége:
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.23.

  Helyreigazítás

  Az elmúlt napokban az agrarszektor.hu elsődleges forrását torzítottan átvéve több weblapon és nyomtatott sajtótermékben az általános iskolai oktatás tananyagában a horgászati ismeretek lehetséges elhelyezéséréről félrevezető - esetenként szenzációhajhásznak tűnő - hírek, részinformációk jelentek meg, így a Magyar Országos Horgász Szövetség tárgyi célkitűzéseiről, elképzeléseiről ezúton tájékoztatja a Horgászokat és az Egyesületeket:
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.19.

  Megnyitotta kapuit a FeHoVa

  Tegnap ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit a FeHoVa, a Kárpát medence horgászainak vadászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója, amelyen többek között Dr. Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke is beszédet mondott, amely az alábbiakban olvasható.
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk