0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2013.12.26.

  Évbúcsúztató peca

  Lassan pakolgatom a dolgaimat a garázsban, péntek este van és jéghideg minden már, botok, orsók, vödrök, etetőanyagok, fagyos idő van. Igen, december van és mindjárt vége az évnek. Ez az év is eltelt, és ha jó belegondolok, már nem is lesz mód és lehetőség és idő sem, hogy horgásszak. Akkor hát idénre maradt a holnapi szombat és majd 2014-ben lesz megint horgászat? Valószínű igen…


  Akkor hát, legyen meg az év búcsúztatása, egy magányos horgászattal. Lassan ballagok, nem sietek, nem horgászik már ilyenkor senki, csak én vagyok ilyen fanatikus, de inkább azt mondanám, ez vagyok én…
 • xfish magazin  Élménybeszámolók 2013.12.11.

  SZEREZZÜNK TAPASZTALATOT

  Amit most meg szeretnék osztani veletek az nem egy pár napos horgászat élménybeszámolója, hanem egy közel két hetes horgászat tapasztalata. A történetet ott kezdeném, hogy aki ismeri a horgászstílusomat, morálomat az tudja, hogy az elmúlt években folyamatosan jártam Magyarország olyan típusú tavait, ahol nagyon kevés vagy csak a helyi legenda pontyok úszkálnak a tóban. Ezeken a vizeken természetesen horgászokkal sem találkoztam, és ez volt az egyik cél. Itt nem voltak kiépített horgászhelyek árammal, zuhanyzóval.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.12.06.

  AZ ŐSZ SZÉPSÉGEI

  Szokásos őszi horgászatomra visszatértem egy általam nagyon kedvelt Veszprém megyei horgásztóra. Többször horgásztam már ezen a vízen, de most először sikerült a gát melletti helyet lefoglalnom. A tónak szinte mindegyik részén horgásztam már, így nagyjából ismerem a tavat, de a gát körüli részről szinte semmit sem tudok. Gábor barátomtól, akitől a stéget sikerült megszerezni, hasznos információkat kaptam a hellyel kapcsolatban. Persze az elmondás alapján nem lehet biztos az ember abban, hogy minden információt megkapott a hellyel kapcsolatban.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.12.02.

  MOBY DICK ÉS 20 ÉVES ÚT AZ ÁLMOM UTÁN

  Franciaország, Lac du Der, 4800 hektár. Ezt a gyönyörű és hatalmas vízterületet már egy jó pár éve kifigyeltem magamnak, és tudtam, hogy előbb-utóbb e gyönyörű tó partján állok majd. A tavaszi nagyon sikeres kaland után, mikor Martin barátommal meglátogattuk a nagyon kedvelt dél Franciaországi Lac de Saint Cassient, melyet már több mint 10 éve rendszeresen látogatunk, még két más pecám is be volt tervezve egy más nagy tóra, ahol már partról és csónakból is horgásztam.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.11.13.

  Kényes ízlésű sügéróriások közt

  Dániában jártam! Enyhe, de hűvös éghajlatú síkvidék. Területén rengeteg tó és folyó van, a félszigetet és a szigeteket alacsony sótartamú tenger- és vegyes brakkvíz veszi körül.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.11.13.

  BaráTOKközt

  Az idei ősz nem kegyes hozzánk horgászokhoz, ugyanis hamar beköszöntött. A vizek hőmérséklete hirtelen lehűlt, az átlaghőmérséklet meg sem közelítette az ilyenkor szokásosat. A hirtelen lehűlt vízben a halakat is nehezebb kapásra bírni, ami tapasztalatom szerint nem igaz a tokhal-félékre. Az idei első halamat –ami, egy tokhal volt-jég alól fogtam még februárban. Ezen apropóján egy tavaly őszi kalandomat osztanám meg, amely az idei őszhöz egyáltalán nem hasonlítható igazi kánikula közepette telt és megdőlt a teóriám, hogy tokféléket a lehűlt vízben könnyebb horogvégre csalni
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.11.11.

  ÚJ VIZEKEN: OHATI IV.-ES BEMUTATÁSA

  Annak idején, én egy számomra nagyon kedves vízen tanultam meg a rakósbotos horgászatot, bizony a kedvenc helyem egy kis ohati tavacska volt. A dévérek nagyok voltak, a csend is nagy volt, a nyugodtság is, csak a kicsúszó gumi hangja hallatszott és görgő zörrenése, míg bontottam a botot… Ez a hely már nincs Ohaton, megszűnt létezni a nagy dévérekkel együtt. Mégis van helyette másik tó, aminek őszintén szólva örülök, valamifajta kárpótlás, a kedvenc helyem elvesztése után, végre újra Ohaton fog ma nyúlni a gumi…
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.11.07.

  ZALA(vissza)VÁR

  „Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem. Tudja isten, hogy mi okból Szeretem? De szeretem.” Petőfi fent idézett sorai nagyon igazak rám is. Vége van a rövidnadrágos horgászatoknak, de nem bánom! Nem szeretem a nagy meleget. A hangulata is más az őszi vízpartnak. Ezer színbe öltözik ilyenkor a természet, a fák levetik színes koronáikat és vastag levéltakaróval borítják be a tájat. Megszűnik a zsivaj, lelassul minden. És szemmel láthatólag kevesebb a horgász is. Van, akinek már átlépte az időjárás a komfortzónáját, vagy úgy gondolják, hogy vége a nyárnak, vége a szezonnak is.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.11.07.

  PONTY HORGÁSZAT A PARADICSOMBAN

  Mint már sok cikkemben is leírtam, imádok Magyarország határain túl horgászni és főleg nyugat Európába. A magyarázat nagyon egyszerű, a nagy területű és mély tavak egyszerűen elvarázsolnak és büszkeséggel tölt el, ha egy számomra idegen és nehéz tavon eredményes tudok lenni. Ezért látogattam el egy gyönyörű, mesébe illő alpesi tóhoz Szlovéniába. Maga a túra ötlete 3 évvel ezelőtt merült fel bennem, de a megvalósítására csak idén május végén került sor.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.11.04.

  Szeszélyes őszi bojlizás

  Ismét eltelt egy nyár, közeleg a hideg idő, eljött a várva várt nap, ilyenkor már megszokott izgatottság. Elindultam a koránt sem közelben lévő horgásztóra, a Nagykállói horgászparadicsomba.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.10.29.

  Szolnoknál fogták ki a világ legnagyobb busáját

  A súlya több mint 77 kiló, a hossza pedig másfél méter. Küzdelmes fárasztás után emelték a partra.
 • xfish Magazin  Élménybeszámolók 2013.10.29.

  Aki keres, talál

  A nyár első fele számomra minden évben a cserkelő horgászaté. A hirtelen jött felmelegedés hatására az eperfák nagy mennyiségű magas tápértékű gyümölcsöt potyogtatnak. A vadvilág számára ez könnyedén megszerezhető hosszan tartó táplálékot biztosít. A fákat minden irányból ellepi a környéken élő állatok sokasága. A még fán lévő gyümölcsöt a madarak, mókusok, pelék, a talajra hulló epret az őzek, vaddisznók, sünök, rókák dézsmálják. De biztosíthatok mindenkit, hogy víz fölé hajló ágakról lehulló termés se megy kárba.
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk