0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.03.05.

  A tavasz első pillanata

  Meglepődve tapasztalom, tavasz van. Ideje köszönteni a kikeletet, indulás horgászni. Telefonálás Zsoltinak, megbeszéljük hánykor és hol találkozunk, majd Jani is szól, utánunk jön valamivel később, de a lényeg, hogy jön.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.02.

  Horgásztúra az ismeretlenbe 1.rész /Extrém horgásztúra a Lac Du Der Chantecoq tavon/

  Az alábbi cikkemben szeretném élményszerűen leírni egy tavaly októberi horgásztúrámat és megpróbálni átadni azt az érzést, még ha sok kudarccal is jár, hogy milyen egy nagy víztározón való extrém horgászat. Az írásomban most nem lesznek kapitális fogások, így aki arra vágyik az ne is olvassa tovább. Aki viszont marad, annak el szeretném mesélni ezt a halban szegény viszont élményekben és kudarcokban egyaránt gazdag bojlis túrámat és egyben segítséget nyújtani azoknak a horgásztársaknak, akik gondolkoznak egy több ezer hektáros víztározó meglátogatásán.
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.02.19.

  Kényes ízlésű sügéróriások közt

  Dániában jártam! Enyhe, de hűvös éghajlatú síkvidék. Területén rengeteg tó és folyó van, a félszigetet és a szigeteket alacsony sótartamú tenger- és vegyes brakkvíz veszi körül.

  Az itt élő brakkvízi csukák kitűnő populációja Európa egyik legjobb ragadozós területévé, ideális horgászúticéllá teszi az országot. Dániai kirándulásom egyik felejthetetlen élményét szeretném most megosztani.
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.02.14.

  SZÜLETÉSNAPI AJÁNDÉK - BUNDIK ZSOLT

  Az idei évben szeptember 6, a születésnapom péntekre esett, ezért úgy döntöttem, hogy meglátogatom a kedvenc magyarországi tavamat és a születésnapomat a vízparton töltöm. Mivel már elég rég voltam a tározón, érkezésemkor nagyon meglepett az alacsony vízállás. Ez azt jelenti, hogy 2 méterrel kisebb volt a vízszint, mint normális esetben, bár a tározónak még így is impozáns méretei vannak. Meg mondom őszintén, nem nagyon szeretem, ha kicsi a víz mert ilyenkor az összes hal beszabadul a mederbe a kíméleti területről és ezáltal elég nehéz szelektálni.
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.02.13.

  Feeder módszerek háborúja a vízparton

  Tudom, furcsán hangzik a cím, de megtörténik sokszor az emberrel, hogy nem működik a legtöbb esetben amit eltervezett, netán csak működött ideig óráig, majd az egész elgondolás teória borult. Mi horgászok már csak így járunk, a siker titka pedig mindig a változtatásokon múlik!
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.02.07.

  Februári feltöltődés…

  Kóros tünetek jelentkeznek rajtam, mert rá kell jönnöm olyan történt velem, ami igen ritka dolog (5 évente egyszer), két hete nem horgásztam!! Ennek a problémának megoldást kell találni, attól függetlenül is, hogy minden be van fagyva a környéken.
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.01.21.

  Csapatépítő tréning a Daru tavon

  Gyorsan szedi a lábait a Skoda, de nem egyedül ülök benne, hanem Rohács Peti is itt van mellettem, aminek nagyon örülök. Régen horgásztunk együtt, nem is nagyon emlékszünk pontosan mikor, de most itt az ideje, hogy menjünk horgászni és igenis megyünk….


  Jó hideg van, az út csúszik, nem valami kellemes peca idő vár ránk, bár miről beszélek, január van, nincs semmi gond, örüljünk, hogy nem fagyott be a tó és ennyi… Kipakolunk, áldomást iszunk és kezdődjék a peca. A feederbot hallgatásba burkolózik a match boton, apró maszatolós kapások. Nekem két kárász jön, azokat a kapásokat is alig láttam olyan finoman nyúlnak bele a csaliba. A feederen gyenge húzások, nem tudok reagálni rá…
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.01.05.

  Az idei első…

  Elkezdődött az újév, de nekem csak akkor kezdődik el igazából, ha egy horgászattal jelzem is azt. Örömmel láttam, szombaton ki lehet menni a Sáska tóra, reggel már gurult is a Skoda, megrakodva mindenféle módszerhez való eszközzel: rakós, match, feeder…


  Megérkezem, Janival kezet fogunk és kíváncsian várom, mit fog mutatni magából ez az általam jól ismert víz? Előbb a rakós megy be, majd egy feeder bot repül, csak kiderül hol vannak a halak? A rakós 13 méteren nem igen talál nagy mélységet, láthatóan nem jönnek ki a halak. Azért bőszen poharazok nekik befelé, de nem igen akarnak a sekélybe kijönni, még adok egy órát a módszernek, de ma nem a rakósé a főszerep.
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.01.05.

  János napi peca, barátok között…

  Míg az ünnep előtti utolsó munkanapomat tapostam, egy kedves kolléganőm, szólt, hogy az ő férje szívesen horgászna velem, most a két ünnep közt, ha megyek. Kétszer sem kellett mondani, majd telefonálok és mihelyt lesz egy tenyérnyi kis szabad hely egy vízen, indulunk is. Ezenközben, még egy kedves telefon egy másik ismerőstől, ő is szeretne pecázni egy jót. Természetesen János napkor, mikor horgásszon egy János, csakis akkor!! Jó társaság lesz, úgy látom…


  Hajnalban indulunk, tél ide vagy oda, Zsolt már mellettem ül és bosszankodva nézzük az esőt, ez nem volt bekalkulálva, de mindegy akkor is pecázunk, semmi nem fog akadályozni bennünket! Varga Jani barátom azt ígérte, délelőtt ő is érkezik, egy kis dolga van, de jönni fog az biztos. Nagyszerű, mi Zsoltival bepakolunk a Daru tó partjára, mert oda érkezünk, itt tudtuk biztosan, hogy nincsen jég.
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.01.03.

  ÁRVÍZ UTÁN

  Minden év tavaszán ellátogatok Sanyi barátom tavára horgászni, idei első látogatásom viszont sajnos nem horgásztúra volt. Az ismert idei nagy tavaszi áradás miatt a Marcal mindent elöntött a környéken. Szomorú látvány fogadott mikor hívott Sanyi barátom, nagy a baj, gyere, nézd meg. Mindenhol 2m es víz állt azokon a részeken, ahol az előző években a parton horgásztam. Így a mellette lévő tavakba, vagy akár a Marcalba is minden akadály nélkül elúszhattak a halak. Másodszor, mikor a felszerelésem is vittem, tehát nem csak a szokásos tavaszi túrámra érkeztem, hanem még tétje is volt a horgászatnak. Fel kellett mérni, mekkora kár keletkezett a halállományban.


  Hosszas szervezés után erre a túrára kislányommal Larinával, és Lovrencsics Gergő barátommal érkeztem, aki egyenest első magyar válogatott labdarúgó mérkőzése végeztével tartott velünk.
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.01.03.

  Négy verseny, négy dobogó, azaz így horgászik az SBS TIZO Carp Team

  Legutóbbi harsányi versenyünkön találkoztunk az SBS SZi-Ko csapattal, ahol a díjkiosztó után váltottunk néhány szót. Kitől is eshetne jobban a gratuláció, mint hazánk egyik elismert bojlis csapatától és csali gyártójától. Eddig is szinte kizárólag SBS termékekkel csaliztunk és az etetőanyag összeállításánál is elsősorban ezt a márkát favorizáltuk. A verseny után felhívtuk Kovács Zolit, egy esetleges jövő évi együttműködés reményében, amire ő abszolút pozitívan reagált. Kérte, hogy egy cikkben mutassam be a csapatunkat, és írjak néhány szót a szerelékeinkről, az eddig bevált taktikánkról, vagy amit szívesen megosztanánk az olvasókkal.

  Remélem írásommal sikerül kedvet és egy-két ötletet adni azoknak, akik bojlis versenyen indulnának a jövőben, vagy csak egyszerűen szeretnének több halat fogni.

  Az elmúlt két évben kezdtünk el profi versenyeken indulni. Három ohati és egy harsányi bojlis kupa után az eredményeink:

  I. hely - 57 db hal 471,5 kg (IX. Ohat Nemzetközi Bojlis Kupa 2012. május 16-20.);
  II.hely 94 db hal 731,2 kg;
  III.hely 142 db hal 1090,3 kg;
  II.hely 113 db hal 870,7 kg (harsányi verseny)
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2013.12.26.

  Fagyos decemberi pontyok

  Tél van, december és az időjárás jelentés hosszan taglalja a Xavér hurrikán által okozott időjárás változást. Viharos időjárás ígérkezik, ami rendkívül hideg hőérzetet okoz, és több mint 30 km sebességű szelet… Nos, igen, én pedig már két hete nem horgásztam, elvonási tüneteim lesznek előbb utóbb, tehát indulás!


  Szinte az autót is dobálja a szél, alig tudom helyben tartani, de megérkezem, a hajdúszoboszlói termálhoz. Botzsák hátra, egyetlen táska kézbe és a napijegy megváltása után nekifeszülök a szélnek, megkeresem a helyem, ahol bizony feederezni fogok. Szeretem, az ilyen extrémebb helyzeteket, ilyenkor lehet igazán tudni, meg tudom-e találni a halakat?
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk