0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2015.01.13.

  Ahol a hideg az úr…

  Egy késő decemberi rövid túrám történéseit szeretném most veletek megosztani. A helyszín most egy 15 ha területű bányató Pest megyében, ahol a víz mélység markánsan 1.7m és 7.7m között váltakozik a kotrási munkálatoknak köszönhetően. Az időjárás sem volt kellemesnek mondható, a viharos északi szél, nappal 3 fokkal párosult, ami éjjel -8 fokra hűlt le a még erősebb széllökéseknek köszönhetően ezt jóval kellemetlenebbnek éreztem. Az első nagy kérdés, mint mindig, a hely megválasztása volt. Tavaly decemberben találtam néhány ígéretes törést, ám akkor nem jártam sikerrel. Úgy döntöttem, megfelelő kihívás lehet, ha ugyanezeket a helyeket teszem most is próbára. Az előző évhez képest az általam használt csalik is változtak, s most remek alkalomnak bizonyult, hogy az Imperial Baits bojlik megmutassák igazi erejüket és fogósságukat.
 • Max Nollert  Élménybeszámolók 2014.12.10.

  A fogós kérdés - Mi a fontosabb a hely vagy a csali?

  A pontyhorgászat során olyan sok „fogós” kérdés merül fel, hogy az összes megválaszolására egy pontyhorgász teljes élete sem elegendő. Ennek ellenére persze, több eséllyel állhatunk neki a pontyozásnak kellő tapasztalatok birtokában, mint tennénk azt azok híján.
  A címbeli kérdésre – elegendő rutinnal a hátunk mögött – igen egyszerű a válasz. Természetesen a hely! De ehhez rögtön hozzá kell azt is tenni: a lehető legteljesebb sikerhez az szükséges, hogy a megfelelő helyen kínáljuk fel a megfelelő csalit. A 22 évnyi pontyozás során összegyűjtött tapasztalat mondatja ezt velem, és egy frissebb élményemmel is alá tudom támasztani ezt az egyszerű és alapvető kijelentést.
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.12.07.

  Bujáki Géza könyve, Nagypontyhorgászatom

  A szerző így vall új művéről: Amikor először eljátszottam egy nagypontyos könyv megírásának gondolatával, nem egy lexikon jellegű mű összeállításában rejlő kihívás motivált, hanem az, hogy próbáljak valahogyan hatni azon sporttársaimra, akik nem ismerhették még meg a pontyhorgászat igazi arcát. Sokan ugyanis teljesen félreértelmezik az ún. bojlizás fogalmát, vagy egyszerűen csak tévedésben vannak, és úgy maradnak le izgalmas dolgokról, esetleg hatalmas fogásokról, hogy talán nem is tudnak róla…
 • Ungár István (1928)  Élménybeszámolók 2014.11.12.

  A horgász természetrajza (Ungár István, 1928)

  Kétféle horgász van a természetben, de rokonságban nem állanak egymással. Az egyik, aki azt hiszi, hogy kitűnő sportoló, de sohase fog semmit, a másik, aki keveset beszél, de annál több saját fogta halat eszik.
 • Hamar Sándor  Élménybeszámolók 2014.11.11.

  Ködös November

  Ha más eredményeket akarsz elérni, merj változtatni! A tapasztalatszerzés többé tesz másoknál.
 • Luka Blazic - Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.10.26.

  Nyáriszünet Dél-Franciaországban

  Tavaly télen barátommal Joseph-el megterveztünk egy francia túrát szeptember első felére. Sokáig kérdéses volt a megvalósítása, de végül is minden összejött.
  A felkészülés kissé hektikus volt, mivel minden napomat a munkámmal töltöttem. Nagyon kevés idő alatt kellett a felszerelést és a csalikat előkészítenem. Legörgettem közel 50 kilogramm Carptrack Monster-Liver alapmixből készült bojlit, melyet Elite aromával, Black Pepper (Fekete bors) esszenciális olajjal tetten vonzóbbá. Tigrismogyoróból 20 kilót főztem az indulás előtti órákban. Még vasárnapra is maradt némi munkám, ennek ellenére már majdnem mindent összepakoltam mire Joseph megérkezett.
 • Imperial Baits Team: Szabó Gábor  Élménybeszámolók 2014.10.26.

  Átfogó tapasztalatok Izsákról

  Többen is felkerestek, és tanácsot kértek tőlem az izsáki horgásztóval kapcsolatban, mit, mivel, hogyan csinálok, mert többszöri próbálkozásuk ellenére sem tudták elérni a kívánt eredményt. Az érdeklődésen és a kérdéseken felbuzdulva jutottam arra az elhatározásra, hogy összefoglaljam az eddigi Izsákon gyűjtött tapasztalataimat, és azokat a kérdésekre hangolva, pontokba szedve részletezzem.
 • Hamar Sándor  Élménybeszámolók 2014.10.08.

  Cserhátsurány az Imperial Baits-el

  Olyan horgászvizet választottam,ahol nem az Imperial Baits bojlikkal horgásznak sporttársaim. Jól ismerem a halállományt, amely páratlan egyensúlyban van a tó biztosította természetes táplálékkal. Így a halak megőrizhették természetes szokásaikat és mindig kihívást jelent számomra, hogy a megfelelő csalival elcsábítsam a kagylótelepek és rákok, csigák terített aztalától uszonyos barátainkat.
 • Czidor Gábor  Élménybeszámolók 2014.09.23.

  első cikkem

  Viharok árnyékaiban!
  Egy kellemes vasárnap délután érkeztem feleségemmel a Tokaji Kovács tóra, ahol sikerült a múlt héten saját rekordomat megdönteni egy 16.50 tő ponty személyében!36 órát fogunk eltölteni,remélve hogy sikerül pár szép pontyot horogra csalni,és talán újabb rekordot dönteni !
  A hosszas kipakolást követően már a vizet figyeltem mi lenne a legjobb hely a horgászat során!
 • Imperial Baits Hungary  Élménybeszámolók 2014.08.28.

  Tükörpontyok hete!

  Június első hetét ismét a bánya tavi horgászatnak szenteltük. A hónap első szombatján érkeztünk meg az általunk kedvelt közel 35 hektáros vízre, ahol ismét az 1-es horgászhelyet szemeltük ki az egy hetes túrára.
  Véleményünk szerint a tó Magyarország egyik legszebb és legtisztább vizű bányatava, igaz a vízben lévő sok akadó és víz alatti rejtett bokor miatt igazán nehéz pályának számít, ahol a csónak és a halradar használata elkerülhetetlen. A vízmélység és meder nagyon változatos képet mutat, így az alapos radarozás nélkül aligha érhető el siker az ide látogató horgász számára, nem beszélve a sokszor nagy távolságokra (350-400 méter) történő behúzásról, ami sokszor az időjárás viszontagságait figyelembe véve nem kíméli sem a felszerelést sem a horgászt.
 • Imperial Baits Hungary  Élménybeszámolók 2014.07.29.

  VÁLTOZTASSUNK VAGY NE !?

  Egy nagyon melegnek mondható júliusi napon érkeztem kedvenc bánya tavamra a Napsugár 2
  horgásztóra, ahol 48 óra állt rendelkezésemre a halak horogra csalogatására. Egy viszonylag gyors, de annál fárasztóbb kipakolást követően már a vizet pásztáztam, remélve, hogy szememmel hátha látok valami jelet, ami segítségül lehet a helykeresésben.
  Az időjárást figyelembe véve helyeztem el mindkét bójám, a nappali forróságnak a kis vizet részesítettem előnyben míg az éjszakára az előttem lévő terület mélyebb pontját tartottam jó választásnak. Az alapos "bebójázást" követően megkezdtem a szerelékeim behordását elsőként a „kis” víz irányába, melyen az édes ízeket részesítettem előnyben, ami állt: 1*20mm Uncle bait+1*20mm Birdfood Banana pop up-ból a 4-es méretű fox ssc horgomon.
 • Imperial Baits Hungary  Élménybeszámolók 2014.07.28.

  Banános Joe története

  Palotáson nem jellemző az édes, gyümölcsös csalik használata. A horgászok általában pellettet, büdös, vagy fűszeres csalikat használnak. Őszintén megmondva rám sem volt ez jellemző egészen 2014 májusáig, amikor elhatároztam, ha törik, ha szakad egy hétvégét rászánok a gyümölcsös bojlival való horgászatra.
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk