0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Szezonkezdő akció Thermo ruha akció
 • Ungár István (1928)  Élménybeszámolók 2014.11.12.

  A horgász természetrajza (Ungár István, 1928)

  Kétféle horgász van a természetben, de rokonságban nem állanak egymással. Az egyik, aki azt hiszi, hogy kitűnő sportoló, de sohase fog semmit, a másik, aki keveset beszél, de annál több saját fogta halat eszik.
 • Hamar Sándor  Élménybeszámolók 2014.11.11.

  Ködös November

  Ha más eredményeket akarsz elérni, merj változtatni! A tapasztalatszerzés többé tesz másoknál.
 • Luka Blazic - Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.10.26.

  Nyáriszünet Dél-Franciaországban

  Tavaly télen barátommal Joseph-el megterveztünk egy francia túrát szeptember első felére. Sokáig kérdéses volt a megvalósítása, de végül is minden összejött.
  A felkészülés kissé hektikus volt, mivel minden napomat a munkámmal töltöttem. Nagyon kevés idő alatt kellett a felszerelést és a csalikat előkészítenem. Legörgettem közel 50 kilogramm Carptrack Monster-Liver alapmixből készült bojlit, melyet Elite aromával, Black Pepper (Fekete bors) esszenciális olajjal tetten vonzóbbá. Tigrismogyoróból 20 kilót főztem az indulás előtti órákban. Még vasárnapra is maradt némi munkám, ennek ellenére már majdnem mindent összepakoltam mire Joseph megérkezett.
 • Imperial Baits Team: Szabó Gábor  Élménybeszámolók 2014.10.26.

  Átfogó tapasztalatok Izsákról

  Többen is felkerestek, és tanácsot kértek tőlem az izsáki horgásztóval kapcsolatban, mit, mivel, hogyan csinálok, mert többszöri próbálkozásuk ellenére sem tudták elérni a kívánt eredményt. Az érdeklődésen és a kérdéseken felbuzdulva jutottam arra az elhatározásra, hogy összefoglaljam az eddigi Izsákon gyűjtött tapasztalataimat, és azokat a kérdésekre hangolva, pontokba szedve részletezzem.
 • Hamar Sándor  Élménybeszámolók 2014.10.08.

  Cserhátsurány az Imperial Baits-el

  Olyan horgászvizet választottam,ahol nem az Imperial Baits bojlikkal horgásznak sporttársaim. Jól ismerem a halállományt, amely páratlan egyensúlyban van a tó biztosította természetes táplálékkal. Így a halak megőrizhették természetes szokásaikat és mindig kihívást jelent számomra, hogy a megfelelő csalival elcsábítsam a kagylótelepek és rákok, csigák terített aztalától uszonyos barátainkat.
 • Czidor Gábor  Élménybeszámolók 2014.09.23.

  első cikkem

  Viharok árnyékaiban!
  Egy kellemes vasárnap délután érkeztem feleségemmel a Tokaji Kovács tóra, ahol sikerült a múlt héten saját rekordomat megdönteni egy 16.50 tő ponty személyében!36 órát fogunk eltölteni,remélve hogy sikerül pár szép pontyot horogra csalni,és talán újabb rekordot dönteni !
  A hosszas kipakolást követően már a vizet figyeltem mi lenne a legjobb hely a horgászat során!
 • Imperial Baits Hungary  Élménybeszámolók 2014.08.28.

  Tükörpontyok hete!

  Június első hetét ismét a bánya tavi horgászatnak szenteltük. A hónap első szombatján érkeztünk meg az általunk kedvelt közel 35 hektáros vízre, ahol ismét az 1-es horgászhelyet szemeltük ki az egy hetes túrára.
  Véleményünk szerint a tó Magyarország egyik legszebb és legtisztább vizű bányatava, igaz a vízben lévő sok akadó és víz alatti rejtett bokor miatt igazán nehéz pályának számít, ahol a csónak és a halradar használata elkerülhetetlen. A vízmélység és meder nagyon változatos képet mutat, így az alapos radarozás nélkül aligha érhető el siker az ide látogató horgász számára, nem beszélve a sokszor nagy távolságokra (350-400 méter) történő behúzásról, ami sokszor az időjárás viszontagságait figyelembe véve nem kíméli sem a felszerelést sem a horgászt.
 • Imperial Baits Hungary  Élménybeszámolók 2014.07.29.

  VÁLTOZTASSUNK VAGY NE !?

  Egy nagyon melegnek mondható júliusi napon érkeztem kedvenc bánya tavamra a Napsugár 2
  horgásztóra, ahol 48 óra állt rendelkezésemre a halak horogra csalogatására. Egy viszonylag gyors, de annál fárasztóbb kipakolást követően már a vizet pásztáztam, remélve, hogy szememmel hátha látok valami jelet, ami segítségül lehet a helykeresésben.
  Az időjárást figyelembe véve helyeztem el mindkét bójám, a nappali forróságnak a kis vizet részesítettem előnyben míg az éjszakára az előttem lévő terület mélyebb pontját tartottam jó választásnak. Az alapos "bebójázást" követően megkezdtem a szerelékeim behordását elsőként a „kis” víz irányába, melyen az édes ízeket részesítettem előnyben, ami állt: 1*20mm Uncle bait+1*20mm Birdfood Banana pop up-ból a 4-es méretű fox ssc horgomon.
 • Imperial Baits Hungary  Élménybeszámolók 2014.07.28.

  Banános Joe története

  Palotáson nem jellemző az édes, gyümölcsös csalik használata. A horgászok általában pellettet, büdös, vagy fűszeres csalikat használnak. Őszintén megmondva rám sem volt ez jellemző egészen 2014 májusáig, amikor elhatároztam, ha törik, ha szakad egy hétvégét rászánok a gyümölcsös bojlival való horgászatra.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.06.24.

  A pokolból a mennyországba

  Vannak olyan horgászok és én is közéjük tartozok, akik kitűznek maguknak egy célt és azt próbálják teljesíteni. Az én célom, hogy minél nagyobb és „nehezebb vizeken próbáljak meg eredményt elérni. Idén április végén úgy érzem, hogy egy ilyen célt sikerült teljesítenem és egy újabb mérföldkőhöz jutottam el a horgász pályafutásom alatt. Ez a célkitűzésem pedig az volt, hogy Franciaország legnagyobb és az egyik legnehezebb taván a Lac Du Der Chantecoq tározón sikerüljön egy pontyot kifognom. A tervem megvalósítása érdekében tavaly októberben már ellátogattam erre a hatalmas vízre, de sajnos az időjárási körülmények és a rossz helyválasztás miatt csak egy harcsát sikerült kifognom. Igaz, két pontyot is megakasztottam, de a vízben rejtőzködő akadók, a rengeteg hínár és a nagy hullámzás miatt mindegyiket elvesztettem.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.06.17.

  Visszatérés a Fish Arénára

  Ahogy a legutóbbi, áprilisi horgászatunkkor eldöntöttük, ismét visszatértünk a Fish Aréna horgásztóra Tamás barátommal. Pünkösdi, napsütötte pecánkon a nyolcas és kilences állás volt a miénk.
  Mindketten a saját kis favorit bojliainkat hoztuk magunkkal az Imperial Baits-től: csakis a gyári zacskós termékeket, amit más horgász is egyszerűen, készen meg tud vásárolni. A következő itt tartandó versenyen engedélyezett lesz a mag használata is, én ezért előre elkészített tigrismogyoróval is készültem, ami az Imperial Baits Elit Strawberry dipjével bolondítottam meg.
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.06.16.

  Jó társaságban, gyorsabban kap a ponty!

  Már többször próbáltuk megbeszélni Varga Janival, hogy közösen horgásszunk Ohaton, de csak feederbottal. Mivel itt kerül megrendezésre a Hajdú-Bihar Megyei Feeder Bajnokság második fordulója, még van oka is a dolognak, mert hát, egy kicsit érezni is kell azt a pályát.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk