0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Szezonkezdő akció Thermo ruha akció
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2017.05.30.

  Nekem a Balaton…

  Szerencsés vagyok. Kisgyermekkorom óta kapcsolatban állok egy lenyűgöző óriással, a Balatonnal. Egy szeszélyes, ezerarcú csodával, ami ha egyszer rabul ejt, nem ereszt. Tisztelni kell, óvni, fáradhatatlanul kutatni titkait!
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2017.05.26.

  A mélység titkai

  Egy hatalmas, égszínkék, pontyugrásokkal tarkított vízfelület. Ennyi és nem több az, amit elsőre egy bányatóból láthatunk. Sokan nem is gondolnák, hogy a bányászatnak köszönhetően milyen változatos mederalakulatokat rejt a mélység. A púpok, törések feltérképezése és pontos megetetése kulcsfontosságú a horgászat sikere szempontjából. De hogyan tudjuk megtalálni ezeket? A válasz egyszerű, markerúszó segítségével!
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2017.05.25.

  Egyesületi vizeken

  Egy egyesületi víz, ahonnan nem lehet halat elvinni. Igen, egy egyesületi víz, ahonnan nem lehet halat elvinni. Megmondom őszintén, elsőre nekem is hihetetlennek tűnt mindez, hiszen az „egyesületi tó" és a „nem lehet halat elvinni" kifejezések csak a legritkább esetben szerepelnek egymás után. Jól tudjuk azonban, hogy a kivétel erősíti a szabályt! Ebben az írásban a kivételek egyikén történt horgászatomról olvashattok.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2017.05.22.

  Némó nyomában - Bugaszeg

  Sokat gondolkoztam, hova tervezzem néhány napos túránkat. Sokszor történt már így, hogy célpont nélkül, csupán a térképet nézegetve böktem egyet, és bepakoltam a kocsit…

  A mostani rövidke időben, amit a pontyok felkutatására tudtam szentelni, úgy gondoltam, némi segítséget veszek igénybe, és felhívtam kedves barátomat, Pétert, hogy adjon nekem tanácsot, hol próbáljam meg az aranyhasúak idősebb példányait kézre keríteni. A telefon végén a pontyok nagy ismerője azt mondta: Zsoli, itt a helyed nálunk, az egyesületünk taván van stég, csónak, behordás engedélyezett, pénteken és szombaton éjszakai horgászat is van. A tavon az eddig kifogott legnagyobb pontyunk 18 kiló, de számtalan 10+ os pontyunk van, nem beszélve a sodrófányi amurokról.
  Azt hiszem még nem nyomta meg Péter a telefonon a hívást megszakító gombot, mikor én már elkezdtem a kocsiba cibálni a mázsányi cuccot. Botzsák, állvány, sátor, ágyak, és még kismillió mütyür, melyek kényelmesebbé és komfortosabbá tehetik a megfáradt pontyhorgász napjait. A bepakolásból az lett, hogy a fejem csupán egy irányba tudtam tartani a botzsák miatt út közben, de sebaj, hisz repülünk a pontyok birodalmába, nem törődve a fronttal, szakadó esővel. Kedves barátaim várnak a tóban, fiam itt ül mellettem a vezető ülésben, és mérhetetlenül boldog vagyok. Ez az az öröm, ami soha nem szűnik meg. A várakozással teljes izgalom, fejemben az etetési tervek, csalizási praktikák, kötési módok. Lássuk, mit tartogat nekünk az ismeretlen…
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2017.05.05.

  Szenzációs szezonkezdet - Biatorbágy

  Egy elképesztő pörgős kora tavaszi horgászatról szeretnék nektek-önöknek beszámolni, amely a Biatorbágyi Arizóna tavi szezonkezdő pecánk 36 órájának történéseit foglalja össze, ahol egy versenyhorgászat eseményeinek beillő horgászatban volt részünk, Peti barátommal, na de ne szaladjunk ennyire a dolgok elébe……
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2017.04.26.

  Bizarr szubkultúrák: gigantikus, agresszív tengeri halakat fogott műléggyel egy magyar pecás

  A műlegyes horgászok a pecásokon belül is külön szubkultúrát képeznek. A klasszikus műlegyes pont olyan biedermeier jelenség volt, mint a leendő Erzsébet királyné a Sissi című filmsorozat egyik nyitó jelenetében: decensen öltözött úriasszony/ember, aki egy csinos alpesi patakocska partján míves horgászbotot suhogtat, hogy aprócska, színes tollakból és nemes szőrméből kötött csalijával arasznyi halacskákat fogjon. De az utóbbi években annyit fejlődtek-erősödtek a módszerhez felhasznált botok, orsók és zsinórok, hogy a szubkultúra tagjai rájöttek: kis patakhalak helyett rámehetnek olyan, dohányzóasztal méretű, vad tengeri állatokra is, amikről eddig nem is álmodhattak. Például a tengeriek között is legendásan tomboló szuperhalra, a giant trevallyre, amit a benntesek csak GT-nek becéznek.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2017.04.26.

  Elfelejtett Bányató

  Sokféle horgász létezik, mindenkinek más jelenti a kihívást, mindenki másban találja meg a szórakozási lehetőséget… Nekünk (Erdélyi Horgász) az jelenti a kihívást, szórakozási lehetőséget, ami éppen előttünk áll, amire éppen az adott szituációban lehetőségünk kínálkozik.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2017.04.06.

  Nem lehet elég korán elkezdeni ...

  „Azért szeretek Apával horgászni járni, mert a víznél olyan jó csend van és mindig érdekes halakat fogunk”.
  Ez a rövidke kérdezz-felelek sarkallott arra, hogy ezt a cikket megírjam, miután feltettem a kérdést immáron hét éves fiaimnak, akikkel túl vagyunk már első élménnyel teli horgászatunkon...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2017.03.30.

  "Balatonra mentem, majd megcsinálom máskor..."

  Az évek alatt egyre inkább megtanultam tisztelni és szeretni a vizeket. Persze, gyerek fejjel még sokkal inkább a horgászat és a fogás élménye volt az, ami a partra csábított, de azóta ez egy kicsit megváltozott. Félreértés ne essék, még most is ugyanolyan gyermeki izgalommal várom a horgásztúráimat, és ugyanúgy tudok örülni egy-egy szép fogásnak, de valahogy sokkal megnyugtatóbb a vízpart. Ehhez néha elég csak a vizet kémlelni - természetesen, ez úgy az igazi, ha közben már be vannak élesítve a botok - és ez az érzés, úgy tűnik, a vízterület méretével arányosan nő. Valószínűleg azért lehetett a Balaton ilyen hatással rám.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2017.03.23.

  Tavaszi peca - Cserkelő horgászat az eperfák árnyékában

  A nyár első fele számomra minden évben a cserkelő horgászaté. A hirtelen jött felmelegedés hatására az eperfák nagy mennyiségű magas tápértékű gyümölcsöt potyogtatnak. A vadvilág számára ez könnyedén megszerezhető hosszantartó táplálékot biztosít. A fákat minden irányból ellepi a környéken élő állatok sokasága. A még fán lévő gyümölcsöt a madarak, mókusok, pelék, a talajra hulló epret az őzek, vaddisznók, sünök, rókák dézsmálják. De biztosíthatok mindenkit, hogy víz fölé hajló ágakról lehulló termés se megy kárba.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2017.03.21.

  Látogatóban a Bakony lábánál – Szarvas-tó

  Barátaim meghívásának eleget téve az egyik márciusi hétfőt a Zirc-Akliban található Szarvas-tó partján töltöttem.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2017.03.10.

  Az Én Tüskeváram

  Amikor aludni sem tudsz már.

  A telefon első csippanására felébredtem, de a konyhában még nem égett a lámpa tehát apa még nincs fent…..már alig várom, hogy induljunk, végre a Balatonon horgászhatok, amit régóta várok már.
  Apa nem sokszor visz magával hosszabb időre, azt mondja a pontyhorgászatnak több lépcsőfoka van, és nem lehet rögtön fejest ugrani a közepébe…ezért a Kis Dunán (RSD) próbálom néha egyedül becserkészni a pontyokat, dévérkeszegeket több-kevesebb sikerrel, figyelve arra hogy minden halra gondosan vigyázzak és minél hamarabb visszaengedjem éltető közegébe őket mert ezt tanultam apukámtól.
  Apa is felébredt…..szerintem indulhatunk!
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk