0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Crazy camping akciók
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  MÁJUSI PONTYOS KALAND

  A naptár május 13.-át mutat. Előző nap érkeztem meg egy osztrák túráról melyen nagyon elfáradtam és pihenni vágytam. Gondoltam csak fekszek és lazsálok egész nap. Bekapcsoltam a tévét ahol épp az időjárás jelentés ment. Arra lettem figyelmes, hogy a következő hétre drasztikus 10-15 fokos lehűlést és viharos szelet jósolt. Rögtön felforrt a vérem, fel alá sétáltam a lakásban, hogy most mi tévő legyek. Egyszerűen nem bírtam maggal mert tudtam, hogy a kedvenc vizemen ilyenkor indul meg a hal.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  GIGANTIKUS TŐPONTY 34,80KG - DYLAN PORTE

  2012. május 16-a, szerda van, és ismét a kedvenc vizemnél vagyok, az egyik legnagyobb európai tónál, ahol mi pontyozók horgászhatunk. Kereken 4800 hektár vízfelület!

  Gondolatban már az egész túrát alaposan megterveztem és egy kis lapos öblöt akartam célba venni, annak reményében, hogy rajtam kívül senki más nem lesz majd ezen a területen. Már másfél héttel ezelőtt jártam Maxszal a helyszínen, de egy zuhogó esőben folytatott hosszabb feltérképezési fázist követően végül is nem maradt túl sok időnk horgászni. A hely tuti fogást ígért, ebben teljesen biztosak voltunk!
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  DESEDAI TÓREKORD TŐPONTY 23,80KG

  A mostani fogással nemcsak az idei rekordot, hanem az abszolút legnagyobb ponty rekordját is túlszárnyalta a szerencsés horgász - beszámoló, fényképek, video
  Kozma Tamás, az Imperial Baits Team és CARP'R'US teszthorgásza már régóta tervezte, hogy hosszabb időt tölt a Desedán horgászással, de az általa kedvelt módszer alkalmazására csak egy bő hónapja nyílt lehetőség. Így hosszas keresgélés, és alapos mérlegelés után az elsők között foglalta le a májusi túra időpontját és helyszínét.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  VISSZATEKINTŐ A 2011-ES ÉVRE - BUNDIK ZSOLT

  Elöljáróban el kell mondanom, hogy a tavalyi évem horgászati szempontból nagyon felemásra sikeredett. Voltak jó időszakok de több volt a kudarc. Viszont a kudarcok is jók valamire, többet gondolkodik az ember a vízparton, és sokat lehet tanulni, hogy hol mit rontott el. Szerintem a horgászatnak ez is velejárója. Ezért ebben a cikkben nem csak az élményeimet, hanem a kudarcaimat is leírom.
 • Kozma Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  VISSZATEKINTŐ A 2011-ES ÉVRE

  Ha megpróbálom áttekinteni a 2011-es évet, milyen élményekkel és tapasztalatokkal gazdagított, többször kellene nekiülnöm és összeszednem a gondolataimat. Nem azért mert annyi helyen és annyi időn át horgásztam volna. Koránt sem. Inkább a hektikusság az, ami újra és újraértelmezteti velem az elmúlt szezont.
  Hogy milyen vizeken voltam és milyen halakat fogtam részletekbe menően nem taglalnám, hiszen azok az írások több fórumon is olvashatóak mind a mai napig. Mégis, a számadást tekintve egy szép nagy ívet képzelek magam elé mely mélyről indult, magasba szökött majd ismét meredeken tartott lefelé. Hiányérzet azonban nincs bennem.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  AZ EBRÓ VAD PONTYAI 2.RÉSZ

  Ott hagytam abba az első cikket, hogy a halak beindultak. Ami azt jelentette, hogy a második héten napi 2 – 3 kapásom volt már. Őszintén megmondom ez annak is köszönhető, hogy nem voltam lusta és reggel 9 órakor már bevittem a felszerelést.

  Megfigyeltem, hogy 8-10 óra között mindig volt halugrás az etetésem környékén de sajnos az első pár napban a behordás helyett a hálózsákom melegét választottam. Azt tudni kell, hogy itt a nap 2 órával később kel, mint Magyarországon, tehát kilenckor világosodott. Érdekes dolog, hogy reggel általában az 5,1 m-es vízből míg délután a 3,6 m-es mélységből volt kapás. Valószínű, hogy éjszaka visszahúzódtak a mélyebb részekre míg nappal kijöttek a kisebb vízbe mivel az jobban melegedett. Téli időszakba 1 fok különbség is rengeteget jelent. A csalikat folyamatosan próbálgattam egy süllyedő, egy lebegő, hóember és pasztázott bojli.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  SPANYOLORSZÁGI KIRÁNDULÁS

  Immáron ötödik éve, hogy a Január első két hetét az Ebro folyón töltöm. A hosszú télben ezek a túrák egy kis felüdülést jelentenek számomra. A horgásztúra előtt két héttel e-mailban elküldtem az útlevelemet a Spanyolországban élő ismerősömnek Krisztiánnak. Ő szokta intézni a licencet és az engedélyt. Idén január elsején indultunk a hosszú útra Turi József barátommal. Székesfehérvártól Quinto falu 2400 km-re található.
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  ITT VAN AZ ŐSZ ITT VAN ÚJRA

  A tavaszi és nyár elejei nagyon sikeresnek mondható horgászatok után ismét visszatértem a Nagykállói Horgásztóra, bízva az újabb sikeres bevetésben.
  Elég későn értem a tó partjára, ezért a bójázás volt az első feladat, hogy még naplemente előtt mindegyik elfoglalja a helyét. Megkerestem a már jól ismert púpokat, töréseket és ezek mellett az akadók is szerepet kaptak.
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  ANNO AMIKOR ELKEZDŐDÖTT

  Valamikor 2006 októberében kezdődött az egész. Egy születésnapi meghívásnak eleget téve érkeztem egy bányató partjára, hogy jó barátok társaságában eltöltsek egy hétvégét.
  Az első este a vártnak megfelelően sikerült. Buli, szórakozás hajnalig.
  Másnap mikor magamhoz tértem gondoltam járok egyet a tó körül, ha már itt vagyok. Teljesen feszített víztükör fogadott. Se egy ugrás, se egy fordulás, semmilyen halra utaló jel. Egy hangoskodó réce páron kívül nem láttam semmit. A házhoz visszaérve a többiek már szerelték a botjaikat, és már megtették tétjeiket, hogy ki fogja az első halat. Mivel én nem vittem magammal még egy „zsebpecát” sem, így nem vehettem részt a fogadásban.
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  JÓKOR, JÓ CSALIVAL, JÓ HELYEN!

  A legutóbbi horgászatom után nagy reményekkel érkeztem a Nagykállói Horgásztó partjára. Annyi különbséggel, hogy most a múltkori horgászhelyemmel pontosan szemben vertem tábort. Ez az állás ez évben lett kialakítva, ezért egy teljesen új pálya feltérképezése várt rám.
  Első dolgom a csónak és a radar összeállítása volt. A LOWRANCE képe elég sok érdekességet mutatott. A meder kialakításán dolgozó gépek többször az iszapba süllyedtek és így kisebb-nagyobb árkok, gödrök maradtak utánuk. Ami nekem most nagyon jól jött. Négy ígéretes helyet jelöltem ki.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  EGY FANATIKUS NAGYPONTYVADÁSZ NAPLÓJÁBÓL II.RÉSZ

  A második hét eseményei.

  Csütörtöktől az időjárás megváltozott. A szél elcsendesedett a vihar tovább állt. Gyenge melegedés kezdődött, déli széllel ami ezen a tavon nem jó. A halak kapókedve is csökkent.
  A jobboldali Elittel csalizott boton a kapások teljesen abba maradtak. Csak a baloldali botom melyen Monster-Liver bojli volt pasztázva adott néhány kisebb pontyot 8-13kg közötti súlyban.
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.26.

  HA HÚSVÉT, AKKOR PECA!

  Mint ahogy minden évben, nem volt ez máshogy idén sem, ha eljön a Húsvét ünnepe, akkor én elhúzok horgászni. Végre nem azzal kellett töltenem az első napot, hogy átautózzam az egész országot, egy kis horgászatért. Mindössze 15 perc autózás után megérkeztem a meghorgászandó víz partjára. Ez pedig a Nagykállói Horgásztó. Érkezésemkor próbáltam információkat gyűjteni a halőröktől, hogy ki mit fogott. Volt, aki fogott volt, aki nem. Válaszolták. Na ettől a rengeteg infótól nem lettem sokkal okosabb, de ez nem zavart túlságosan. Megkerestem a faházamat és kezdődött a horgászat. Nem először horgásztam ezen az állásom így már volt némi elképzelésem a bóják elhelyezéséről.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk