0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Szezonkezdő akció Thermo ruha akció
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  HARC AZ ELEMEKKEL

  Bár az időjárás nem igazán törődik a naptárral, de márciust írunk, és ez azt jelenti, hogy a tavasz már itt van a kertek alatt. Pár hét van már csak hátra és a hosszú téli horgászatmentes időszak után végre megkezdhetjük az első horgászatot.
  A franciaországi Szivárvány Tó lesz a 2013-as horgászszezon első állomása.
  Hosszas telefonbeszélgetések, taktikai egyeztetések, készülődés után elérkezett a nap, hogy megpakoljuk a furgonunkat és Baskay Bercike (Tyityke) társaságában nekiinduljunk a majd egy napos autóútnak.
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  NEM MINDENNAPI ÉVADZÁRÓ

  Emlékszem, idén februárba egy vadászház ablakán kifelé bámulva arról ábrándoztam, hogy milyen jó lenne már egy meleg estén, a vízparton ücsörögni és várni a kapást. Akkor ez az élmény még nagyon távolnak tűnt. Most meg itt ülök a cuccaim között és október végét járja a naptár, és az idei év utolsó hosszabb horgászatára készülök. A helyszín számomra mindig új kihívásokat tartogató kedvenc bányatavam. A horgászhely is ugyan az, mint a nyári horgászat alkalmával csak annyi különbséggel, hogy a víz és a levegő hőmérséklete is jócskán alul marad az akkoritól.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  AZ OSSIACHER SEE KINCSEI

  Végre eljött szeptember 15.-e és ismét az Ausztriában voltam az Ossiacher tó partján. A júniusi túrám tapasztalataival felvértezve újra a tó legendás pontyai nyomába eredtem. Marcus Weber a vendéglátóm már jó ismerősként köszöntött de sajnos jó hírekkel nem tudott szolgálni mivel az időjárás inkább télies volt mint őszi. A tó tengerszint feletti magassága /680 méter/ a körülötte lévő hegyek és a nagy kiterjedése miatt /1080 hektár/ a hideg idő hamarabb beköszönt mint az alacsonyabban lévő tavaknál. A lehűlt víz miatt /8 celsius/ a halak elvándoroltak a tó mélyebb részeibe ahol a vízmélység 15-20 méter volt és ez által 2-3 fokkal melegebb is. A rossz híreknek nem örültem de ha már ekkora utat megtettem nem adom fel és megpróbálok halat fogni.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  A RÖVID HORGÁSZTÚRÁK ÉS ÚJ ÍZEK VARÁZSA

  Szeptember közepére terveztem egy külföldi horgásztúrát egy olyan tóra ahol nagyon sokat kell etetni a nagy kiterjedése miatt (1080 hektár). Ezért indulás előtt 8 héttel Tomival legyúrtunk előre 30 kg 26-30 mm-es bojlit a túrára, hogy legyen ideje elég keményre száradni. Monster-Liver, Elite és Tomi ajánlására összekevertük a Monsters Pardise és Fish bojlit 60/40 százalékban. A horgásztúráig még volt vissza négy hét ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom élesben az új kreálmányunkat.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  VISSZATÉRÉS AUSZTRIÁBA

  Augusztus hónapban vissza látogattam erre az osztrák bányatóra ahol tavasszal már szerencsét próbáltam. Az időjárás nem sok jóval kecsegtetett mivel egész hétre kánikulát jósoltak. Sebaj mivel bányatóra mentem ez még jó is lehet. A túrára 2 fajta bojlival készültem az Imperial Baits palettájáról, Monster-Liver illetve Elite bojli 16 - 18 mm-eseket és 4 mm-es Amino pelletet vittem magammal . A víz elég nagy nyomás alatt van és a halak nagyon óvatosak, ezért esett a választásom ezekre a kisebb méretű golyókra és pelletre.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  HORGÁSZTÚRA A FELHŐK KÖZÖTT

  únius második hetében egy ausztriai bányatóra akartunk ellátogatni Lőrinc Andris barátommal. Az időpont egyeztetésnél egy kis félreértés történt és sajnos az adott időpontra nem maradt hely mivel egy héttel hamarabb vártak minket. Andrissal gyorsan kellett döntenünk, hogy most mit csináljunk. Mivel szeptemberre már volt foglalásom egy hatalmas szintén osztrák tóra, Andrisnak eszébe jutott, hogy mi lenne, ha megkérdeznénk nincs e véletlenül egy szabad stégünk. A gondolatokat tett követte és felhívtuk Marcus Webert a pontonok tulaját, hogy tud e biztosítani számunkra egy szabad helyet.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  A NAGY DÉVÉRKESZEG - DYLAN PORTE

  Nagyon fiatal voltam, amikor elkezdtem horgászni. A szabadidőm 95 %-át horgászattal töltöttem, mivel ez az én különösen fontos elfoglaltságom. Már 16 évesen elkezdtem dolgozni és az első fizetésemből tudtam magamnak venni egy horgászcsónakot, azért hogy végre megismerhessem a híres Lac du Der tavat.

  A vízfelület a tározó teljes feltöltésekor 4800 hektárt tesz ki – olyan mint egy tenger!
  Elkezdtem tehát leginkább ragadozóhalakra horgászni, de egy évvel később ez a fajta horgászat már nem annyira lelkesített… egy este, amikor a csónakomat felraktam az utánfutómra, két horgász szólított meg. Gyorsan beszélgetésbe elegyedtünk, sőt az egyik horgász már azon az estén meghívott egy aperitifre a horgászhelyére.
 • Kozma Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  BIG ONE 2

  Az ember életében vannak prioritások, kötelességek és ennek következtében csak a legkevesebbeknek adatik meg, hogy akkor mehessenek horgászni, amikor csak kedvük tartja. Ez alól én sem vagyok kivétel, így az év első horgászatának időpontja az eddigiektől eltérően jelentősen kitolódott, és csak májusban tudtam időt szakítani arra, hogy vízpartra kerüljek.
  Az ember természetesen örül annak, hogy nem értelmetlen a munkával eltöltött idő, és van értelme annak, hogy a pontyok helyett a piszkos anyagiakat üldözi, de eljön az idő, amikor azt kell mondani, hogy ennyi és ne tovább.
 • Gyurecskó Tamás  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  A MÉLYSÉG TITKAI!

  Mikor az átlag mélyéggel rendelkező tavak vize nagyon felmelegszik, akkor jön el az idő a mélyvizű bányatavak vallatására. Idén először június közepén látogattam el egy heves megyei tóra, hogy üldözőbe vegyem a nagy mélységben élő „szörnyeit”. Előzetes információk semmi jót nem jósoltak, ugyanis az előttem horgászó csapatok nem sok kapást könyvelhettek. A meteorológia sem vigasztalt, nagyon változatos időt jósolt, ami vagy bejön, vagy nem.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  MÁJUSI PONTYOS KALAND

  A naptár május 13.-át mutat. Előző nap érkeztem meg egy osztrák túráról melyen nagyon elfáradtam és pihenni vágytam. Gondoltam csak fekszek és lazsálok egész nap. Bekapcsoltam a tévét ahol épp az időjárás jelentés ment. Arra lettem figyelmes, hogy a következő hétre drasztikus 10-15 fokos lehűlést és viharos szelet jósolt. Rögtön felforrt a vérem, fel alá sétáltam a lakásban, hogy most mi tévő legyek. Egyszerűen nem bírtam maggal mert tudtam, hogy a kedvenc vizemen ilyenkor indul meg a hal.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  GIGANTIKUS TŐPONTY 34,80KG - DYLAN PORTE

  2012. május 16-a, szerda van, és ismét a kedvenc vizemnél vagyok, az egyik legnagyobb európai tónál, ahol mi pontyozók horgászhatunk. Kereken 4800 hektár vízfelület!

  Gondolatban már az egész túrát alaposan megterveztem és egy kis lapos öblöt akartam célba venni, annak reményében, hogy rajtam kívül senki más nem lesz majd ezen a területen. Már másfél héttel ezelőtt jártam Maxszal a helyszínen, de egy zuhogó esőben folytatott hosszabb feltérképezési fázist követően végül is nem maradt túl sok időnk horgászni. A hely tuti fogást ígért, ebben teljesen biztosak voltunk!
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2014.03.27.

  DESEDAI TÓREKORD TŐPONTY 23,80KG

  A mostani fogással nemcsak az idei rekordot, hanem az abszolút legnagyobb ponty rekordját is túlszárnyalta a szerencsés horgász - beszámoló, fényképek, video
  Kozma Tamás, az Imperial Baits Team és CARP'R'US teszthorgásza már régóta tervezte, hogy hosszabb időt tölt a Desedán horgászással, de az általa kedvelt módszer alkalmazására csak egy bő hónapja nyílt lehetőség. Így hosszas keresgélés, és alapos mérlegelés után az elsők között foglalta le a májusi túra időpontját és helyszínét.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk