0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Karácsonyi akcióink Thermo ruha akció
 • Matus Ferenc  Élménybeszámolók 2015.07.10.

  Álom szezonkezdés

  Az idei start április 05.-ére datálódott. Mihály barátommal pár nappal előtte elkezdtünk készülődni, előke készítések, tigris és a magvak megfőzése, szerkó átvizsgálása stb. Kellemes szombat délután 15:30 körül indultunk a közeli kavicsbánya tóra. Megérkezésünkkor, mint mindig, a horgászat előtt szertartás szerűen megálltunk a Tópart büfében egy „Isten hozott italra”. Egy kicsit hosszúra is nyúlt a sör fölötti beszélgetés, élveztük a tópart nyújtotta nyugalom felhőjében lefolytatott taktikai megbeszélést, ki, milyen csalit, milyen módon, hová gondol bejuttatni.
 • Pusztai Szabolcs  Élménybeszámolók 2015.07.05.

  Édes ízek

  Éjfél körül megérkezett az első ponty Norbinak, aminek egyből megörültünk. A csali egy szem 20mm-es Elit Strawberry volt. A továbbiakban még érkezett nekem egy szép nyurga testű tőponty ugyan erre a csalira de éjszaka fél 2 után már egy kapásunk sem volt ami talán a gyors éjjeli lehűlésnek volt köszönhető.
 • Imperial Baits - Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2015.07.05.

  A Pireneusok árnyékában

  Már sok cikkemben leírtam, hogy sajnos a Magyarországon található tavak nem jelentenek kihívást nekem, mert elég kis méretűek, rengeteg ponty él bennük és a legtöbb még elég sekély is (4-6 méter mély). Sajnos emiatt sokszor járok külföldre horgászni, ahol a nagy kiterjedésű kevés halállománnyal, rendelkező állami tavakat veszem célba. Ezt azért teszem, mert szeretek folyamatosan tanulni és képezni magamat a ponty horgászatban, ezért folyamatosan keresem a nehéz tavakat.
 • György Pál  Élménybeszámolók 2015.05.18.

  Mint az őrült

  "Mint az őrült, ki letépte láncát, vágtatott az amur a hullámokon át..."

  Szeptember második felében még sikerült elcsípnünk a melegebb napokat. Mivel is tölthetnénk szabad időnket, mint egy jó kis horgászattal. Az augusztusi sikerre gondolva a választás újra az Ohati paradicsomra esett. Kis csapatunk nagyon szeret erre a tóra látogatni, hiszen itt sikeresen tudjuk tesztelni az új bojli receptjeinket. A helyválasztás a favoritnak számító 2-es helyre, a szigetre esett.
 • Pócsi Gábor  Élménybeszámolók 2015.04.30.

  Húsvéti örömpeca, avagy a saját bojli sikere!

  Elérkezett a várva várt húsvét, amely számomra már évek óta egyet jelent egy ünnepi horgászattal. Az idő szűke és a munkahelyi elfoglaltságok miatt az idén ez a túra mindössze 30 órát jelentett számomra, de álmomban sem gondoltam, hogy ennyire tartalmasan fog telni. Az időjárási körülmények nagyon kedvezőtlenek voltak a halfogáshoz. Front frontot követett, az állandó hideg, az orkán erejű szél folyamatosan hűtötte a vizet, minden órában más irányból fújt, néha esővel tarkítva. Mindezek mellé éjszaka fagy is párosult. A legtöbb ember ilyenkor ki se menne a vízpartra, de én bíztam a jó minőségű csalimban, a helyesen megválasztott taktikámban és a kitartásomban, amit a halak meg is háláltak.
 • Lábas István  Élménybeszámolók 2015.04.05.

  Hévíz halai

  Magyarország és azon belül is a hévízi tó egzotikus halai.
 • Claudia Darga - Imperial Baits  Élménybeszámolók 2015.03.01.

  10 TIPP, Hogyan csábítsuk a partra a csajokat

  A pontyhorgászat manapság meglehetősen a pasik által dominált világ, melyben a nők csak kis szerepet játszanak, bár egyre többen és többen vagyunk. A horgászcsajok - legalábbis akikkel én találkoztam - többsége nem magában, hanem a párjával tölti el az időt a vízparton és az én esetemben sincs ez másként.

  Négy éve még csak annyit tudtam a pontyozásról, amit a tévében lehetett látni, és halat is mindössze tányéron láttam. Aztán amikor találkoztam a barátommal, lehetőségem volt közelről megtapasztalni, mi is az a modern pontyhorgászat...
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2015.02.28.

  Október Fehérvárcsurgón

  Horgászataim során mindig próbálok új vizeket felfedezni és kihívásokat keresni magamnak, de van egy tó ahová nagyon szívesen visszajárok egy-egy horgásztúrára. Ennek több oka is van, mivel a lakóhelyemtől 20 km-re található, Magyarországi viszonylatban a nagyobb tavak közé sorolható és vannak vad regényes részei, ahol az ember nyugodtan tud horgászni, nem utolsó sorban pedig nagyon jó hal állománnyal rendelkezik. Sajnos ez egy kicsit zavar, mert normál körülmények között viszonylag egyszerű halat fogni és nincs nagy kihívás a tavon való horgászatban, ezért próbálok olyan időjárási körülményt vagy extrém víz állást választani a horgásztúrámhoz, ami nehezíti a horgászatot a vízen.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2015.02.25.

  Szilveszter az Ebro folyón

  A karácsonyi ünnepeket én személy szerint mindig nagyon várom, aminek két oka is van. Az egyik maga az ünnep a másik pedig, hogy ismét horgászhatok és megejthetem az év utolsó és egyben a következő év első horgásztúráját valamelyik külföldi vízen, ami nem fagy be. A tavalyi évben az Ebro folyóra esett a választásom ahová 2006 óta mindig szívesen ellátogatok, persze csak télen, mert akkor az igazi kihívás a folyón való horgászat. Köztudott, hogy az Ebro bővelkedik harcsákban és pontyokban, de a téli időszakban itt is nagyon nehéz halat fogni, ezért ilyenkor alig találkozni horgásszal. Eleinte Mequinenzába jártam horgászni, ami egy gyönyörű csak nagyon frekventált hely, ezért mostanában a folyó felsőbb szakaszait részesítem előnyben, ahol nincsenek gátak és igazi extrém horgászatban lehet részem.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2015.01.13.

  Ahol a hideg az úr…

  Egy késő decemberi rövid túrám történéseit szeretném most veletek megosztani. A helyszín most egy 15 ha területű bányató Pest megyében, ahol a víz mélység markánsan 1.7m és 7.7m között váltakozik a kotrási munkálatoknak köszönhetően. Az időjárás sem volt kellemesnek mondható, a viharos északi szél, nappal 3 fokkal párosult, ami éjjel -8 fokra hűlt le a még erősebb széllökéseknek köszönhetően ezt jóval kellemetlenebbnek éreztem. Az első nagy kérdés, mint mindig, a hely megválasztása volt. Tavaly decemberben találtam néhány ígéretes törést, ám akkor nem jártam sikerrel. Úgy döntöttem, megfelelő kihívás lehet, ha ugyanezeket a helyeket teszem most is próbára. Az előző évhez képest az általam használt csalik is változtak, s most remek alkalomnak bizonyult, hogy az Imperial Baits bojlik megmutassák igazi erejüket és fogósságukat.
 • Max Nollert  Élménybeszámolók 2014.12.10.

  A fogós kérdés - Mi a fontosabb a hely vagy a csali?

  A pontyhorgászat során olyan sok „fogós” kérdés merül fel, hogy az összes megválaszolására egy pontyhorgász teljes élete sem elegendő. Ennek ellenére persze, több eséllyel állhatunk neki a pontyozásnak kellő tapasztalatok birtokában, mint tennénk azt azok híján.
  A címbeli kérdésre – elegendő rutinnal a hátunk mögött – igen egyszerű a válasz. Természetesen a hely! De ehhez rögtön hozzá kell azt is tenni: a lehető legteljesebb sikerhez az szükséges, hogy a megfelelő helyen kínáljuk fel a megfelelő csalit. A 22 évnyi pontyozás során összegyűjtött tapasztalat mondatja ezt velem, és egy frissebb élményemmel is alá tudom támasztani ezt az egyszerű és alapvető kijelentést.
 • Xfish.hu  Élménybeszámolók 2014.12.07.

  Bujáki Géza könyve, Nagypontyhorgászatom

  A szerző így vall új művéről: Amikor először eljátszottam egy nagypontyos könyv megírásának gondolatával, nem egy lexikon jellegű mű összeállításában rejlő kihívás motivált, hanem az, hogy próbáljak valahogyan hatni azon sporttársaimra, akik nem ismerhették még meg a pontyhorgászat igazi arcát. Sokan ugyanis teljesen félreértelmezik az ún. bojlizás fogalmát, vagy egyszerűen csak tévedésben vannak, és úgy maradnak le izgalmas dolgokról, esetleg hatalmas fogásokról, hogy talán nem is tudnak róla…
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk