0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
 • Boros Imre  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Jeges pontyok egy rejtélyes bányatóból

  Az idei év első hosszabb túráját március közepére terveztem egy olyan bányatóra ahol minden adottság megvan ahhoz, hogy egy pontyhorgász álmai valóra váljanak!
  A víz közel 50 éves és nem hétköznapi tulajdonságokkal rendelkezik. Átlagmélysége 15 méter meredek törésekkel, akadókkal és kagylópadokkal. Korábban egy helyi egyesület kezelése alatt állt a bányató, de szerencsére három évvel ezelőtt új gazdákat kapott. A féltő, törődő kezek hamar megfordították a természet lerombolását és egy olyan csodálatos víz született újjá, ami kicsiny országunkban ritkaságszámba megy. A tulajdonosváltás óta nagyon kevés horgász fordult meg a tavon, így a halak zavartalanul élhettek és növekedhettek természetes közegükben.
 • Boros Imre  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Ismeretlen vizeken - 1.

  Az idei év a már jól megszokott ütemben indult el, szerencsére korán jött a tavasz és egy vérbeli pontyhorgász lévén jégolvadás után azonnal kedvenc szenvedélyemnek kezdtem hódolni…..a tavalyi év vége páratlan sikereket hozott, kapitális halakkal így először egy lakhelyemhez közeli bányatavon kezdtem meg az évet.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2015.07.21.

  Bánya tavi bojlizás Imperial Baits csalival. - A pocakos töves.

  Horgászatom célpontja lakhelyemtől 25km- re található Nagykereki homokbánya. Szerencsére lehetőségem van itt horgászni és tesztelni az IB csalijait, hiszen jó ismerősöm a kitermelő így lehetőségek nyílnak ki számomra. A víz a 25 hektárjával nem éppen kicsi vizek közzé sorolható. A meder változatos púpokkal, platókkal tarkított helyek jó haltartót rejtenek magában.
  A helykeresés és az etetés már a horgászatra szánt hétvége előtti héten megtörtént, ezzel is időt spórolva magamnak az előttem lévő horgászat idejére, hiszen a kint eltöltött időt már csak a horgászatra szerettem volna intenzíven fordítani.
 • Matus Ferenc  Élménybeszámolók 2015.07.10.

  Álom szezonkezdés

  Az idei start április 05.-ére datálódott. Mihály barátommal pár nappal előtte elkezdtünk készülődni, előke készítések, tigris és a magvak megfőzése, szerkó átvizsgálása stb. Kellemes szombat délután 15:30 körül indultunk a közeli kavicsbánya tóra. Megérkezésünkkor, mint mindig, a horgászat előtt szertartás szerűen megálltunk a Tópart büfében egy „Isten hozott italra”. Egy kicsit hosszúra is nyúlt a sör fölötti beszélgetés, élveztük a tópart nyújtotta nyugalom felhőjében lefolytatott taktikai megbeszélést, ki, milyen csalit, milyen módon, hová gondol bejuttatni.
 • Pusztai Szabolcs  Élménybeszámolók 2015.07.05.

  Édes ízek

  Éjfél körül megérkezett az első ponty Norbinak, aminek egyből megörültünk. A csali egy szem 20mm-es Elit Strawberry volt. A továbbiakban még érkezett nekem egy szép nyurga testű tőponty ugyan erre a csalira de éjszaka fél 2 után már egy kapásunk sem volt ami talán a gyors éjjeli lehűlésnek volt köszönhető.
 • Imperial Baits - Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2015.07.05.

  A Pireneusok árnyékában

  Már sok cikkemben leírtam, hogy sajnos a Magyarországon található tavak nem jelentenek kihívást nekem, mert elég kis méretűek, rengeteg ponty él bennük és a legtöbb még elég sekély is (4-6 méter mély). Sajnos emiatt sokszor járok külföldre horgászni, ahol a nagy kiterjedésű kevés halállománnyal, rendelkező állami tavakat veszem célba. Ezt azért teszem, mert szeretek folyamatosan tanulni és képezni magamat a ponty horgászatban, ezért folyamatosan keresem a nehéz tavakat.
 • György Pál  Élménybeszámolók 2015.05.18.

  Mint az őrült

  "Mint az őrült, ki letépte láncát, vágtatott az amur a hullámokon át..."

  Szeptember második felében még sikerült elcsípnünk a melegebb napokat. Mivel is tölthetnénk szabad időnket, mint egy jó kis horgászattal. Az augusztusi sikerre gondolva a választás újra az Ohati paradicsomra esett. Kis csapatunk nagyon szeret erre a tóra látogatni, hiszen itt sikeresen tudjuk tesztelni az új bojli receptjeinket. A helyválasztás a favoritnak számító 2-es helyre, a szigetre esett.
 • Pócsi Gábor  Élménybeszámolók 2015.04.30.

  Húsvéti örömpeca, avagy a saját bojli sikere!

  Elérkezett a várva várt húsvét, amely számomra már évek óta egyet jelent egy ünnepi horgászattal. Az idő szűke és a munkahelyi elfoglaltságok miatt az idén ez a túra mindössze 30 órát jelentett számomra, de álmomban sem gondoltam, hogy ennyire tartalmasan fog telni. Az időjárási körülmények nagyon kedvezőtlenek voltak a halfogáshoz. Front frontot követett, az állandó hideg, az orkán erejű szél folyamatosan hűtötte a vizet, minden órában más irányból fújt, néha esővel tarkítva. Mindezek mellé éjszaka fagy is párosult. A legtöbb ember ilyenkor ki se menne a vízpartra, de én bíztam a jó minőségű csalimban, a helyesen megválasztott taktikámban és a kitartásomban, amit a halak meg is háláltak.
 • Lábas István  Élménybeszámolók 2015.04.05.

  Hévíz halai

  Magyarország és azon belül is a hévízi tó egzotikus halai.
 • Claudia Darga - Imperial Baits  Élménybeszámolók 2015.03.01.

  10 TIPP, Hogyan csábítsuk a partra a csajokat

  A pontyhorgászat manapság meglehetősen a pasik által dominált világ, melyben a nők csak kis szerepet játszanak, bár egyre többen és többen vagyunk. A horgászcsajok - legalábbis akikkel én találkoztam - többsége nem magában, hanem a párjával tölti el az időt a vízparton és az én esetemben sincs ez másként.

  Négy éve még csak annyit tudtam a pontyozásról, amit a tévében lehetett látni, és halat is mindössze tányéron láttam. Aztán amikor találkoztam a barátommal, lehetőségem volt közelről megtapasztalni, mi is az a modern pontyhorgászat...
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2015.02.28.

  Október Fehérvárcsurgón

  Horgászataim során mindig próbálok új vizeket felfedezni és kihívásokat keresni magamnak, de van egy tó ahová nagyon szívesen visszajárok egy-egy horgásztúrára. Ennek több oka is van, mivel a lakóhelyemtől 20 km-re található, Magyarországi viszonylatban a nagyobb tavak közé sorolható és vannak vad regényes részei, ahol az ember nyugodtan tud horgászni, nem utolsó sorban pedig nagyon jó hal állománnyal rendelkezik. Sajnos ez egy kicsit zavar, mert normál körülmények között viszonylag egyszerű halat fogni és nincs nagy kihívás a tavon való horgászatban, ezért próbálok olyan időjárási körülményt vagy extrém víz állást választani a horgásztúrámhoz, ami nehezíti a horgászatot a vízen.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2015.02.25.

  Szilveszter az Ebro folyón

  A karácsonyi ünnepeket én személy szerint mindig nagyon várom, aminek két oka is van. Az egyik maga az ünnep a másik pedig, hogy ismét horgászhatok és megejthetem az év utolsó és egyben a következő év első horgásztúráját valamelyik külföldi vízen, ami nem fagy be. A tavalyi évben az Ebro folyóra esett a választásom ahová 2006 óta mindig szívesen ellátogatok, persze csak télen, mert akkor az igazi kihívás a folyón való horgászat. Köztudott, hogy az Ebro bővelkedik harcsákban és pontyokban, de a téli időszakban itt is nagyon nehéz halat fogni, ezért ilyenkor alig találkozni horgásszal. Eleinte Mequinenzába jártam horgászni, ami egy gyönyörű csak nagyon frekventált hely, ezért mostanában a folyó felsőbb szakaszait részesítem előnyben, ahol nincsenek gátak és igazi extrém horgászatban lehet részem.
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk