0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Szezonkezdő akció Thermo ruha akció
 • Kovács Gergő  Élménybeszámolók 2015.08.24.

  Tavaszi szezonkezdet Zalacsányban

  Feleslegesnek tartottuk a nagy mennyiségű etetést. A szerelék a lehető legegyszerűbb volt: 70cm leedcore, rajta egy elhagyós klipsz a végén pedig egy nagy karikás forgókapocs. A horog 6-os méretű egyszerű csomómentes kötéssel készült valamint egy horogbefordító és egy kicsi zsugorcső volt vágva a horog öbléhez.
 • Szalma Gábor  Élménybeszámolók 2015.08.24.

  Nyárnyitó az Imperial Baits termékeivel

  Magam mögött hagyva az iskolát végre elkezdődhetett az a két hónap, ami rengeteg új kalandot, izgalmat rejt magában. Első túrámat édesapámmal kezdtük meg az egyik kedvenc vizemen, Búcson, ami a lakhelyünktől 23 km-re található. Maga a tó 15 hektáros, végét sűrű nádas övezi, ahol rengeteg természetes táplálék találtatik meg a halak számára.
  Július 10-én pénteken késő délután érkeztünk meg. Úgy éreztem, hogy ezen a pár napon a tó mélyebb részében majd eredményesebbek lehetünk. A bóját a horgászhelyünkkel szemben lévő túlsó parttól visszább, 15 méterrel helyeztem el.
 • Kecskés Márton  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Mélység varázsa

  A horgászengedély megváltását, és egy kis információgyűjtést követően, gyorsan a csónakomba pakoltam és már indultam is a 10-es horgászhely irányába, ami egy félszigeten terült el! Mikor a partra léptem elmondhatatlanul jó érzés öntött el, hogy végre vízparton tölthetek el pár nyugodt napot, és remélhetőleg sikerül majd néhány nagyobb pontyot is szákba terelnem, de ezért tennem is kell valamit! Gyorsan kiszórtam a felszerelésemet a partra, felszereltem a halradart, elővettem a bójákat és már indultam is felderíteni a tökéletes horgászhelyeket! Mivel egy mélyvizű bányatavon vagyok, nagy segítségemre van egy halradar, amivel megkereshetem a töréseket, púpokat, víz alatti akadókat esetlegesen kagylópadokat, azokat a helyeket, amit a kedvenceink étteremként vagy autópályának használnak! Két bóját helyeztem el! Az egyiket egy 6.6 méteres törés aljában, mert gondolataim szerint a nagyobb példányok a törés aljára lehulló táplálékokat csipegetik.
 • Kalugyer Ádám  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Szerbiai örömpeca IB csalikkal

  övetkező túrám helyszíne a Szerbiában található Palic- i Tresetiste tőzegtó volt 2015. Július 20- tól 24.-ig. Egyik kedvenc vizem ez, mindig örömmel jövök ide horgászni immáron negyedik éve. A halőrök barátságosak, a szerb vendéglátás is példaértékű, na de csapjunk is bele…
  A tó maga 7-8 hektáros vízfelülete 18 szektorra van bontva. Átlagmélysége 2-2,5m. Szektorokat bóják jelölik, amik nagyon jó haltartó helyek. Horgászatom során ismét velem tartott Öcsém is ( Kalugyer Krisztián) akivel szeretünk egymás között egy kis versenyt lebonyolítani ez a 4 napos túra alatt.
  7- es hely került foglalásra, amit hat bottal „vallattunk” a parttól mintegy 60-70 méterre az akadó sor előtti részen.
 • Éles Attila  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Bojligyúrás alapfokon

  Be szeretném nektek mutatni az Imperial Baits Monster Paradise és a Monster Liver alap mixeiből készült bojlikat, és a készítés folyamatát mire kell oda figyelni, és egy pár jó tanácsot adni a készítéshez.
  Elsősorban szerezzük be a szükséges alapanyagokat (www.imperial-baits.hu). Egy igazán jó csali készítéséhez minél magasabb minőségű anyagokat használjunk, inkább legyen kevesebb de, minőségi terméket készítsünk. A kevesebb néha több!
 • Góbor Krisztián  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Sikerre hangolva

  Egy héttel ezelőtt az időjárás nem kedvezett a horgászatnak vörös riasztást harsogott a TV és a rádió is, így maradt a horgászmagazin olvasgatása. Miközben az újságot lapozgattam, olvasgattam egyre jobban fellángolt bennem a vágy: horgászni AKAROK! Barátnőm szájából gyorsan hangzott is a válasz: „hát akkor menjünk!” Augusztus elejére az időjósok a nyár 4. hőhullámáról beszéltek, ismét jön a 40°C. A horgászat szempontjából nem éppen a leg kedvezőbb ez az erős meleg front, de úgy voltam vele, hogy ha már a barátnőm is velem tart, akkor elmegyünk és kipihenjük a nyári „fáradalmakat”. Helyszínül a Fish Aréna horgásztavat választottuk. Gyorsan le is foglaltunk magunknak két napra egy állást. Csodálatos látvány! Kell ennél romantikusabb hely? 
 • Boros Imre  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Kihívás ereje - avagy nagypontyokra lerombolt vízeken...

  Ősz van újra! Lassan beköszönt a hideg idő, a reggeli sűrű köd és a kihalt vízpartok. Minden évben kihívást jelent számomra ez az időszak. A vízpartok lassan kiürülnek és nyugalom lesz! Szeretem ezt az igazi nagyhalas szeszélyt!
  Az ősz beköszöntével egy olyan vízen kezdtem el horgászni ahol nem egyszerű a nagyponty horgászat a helyi szabályok miatt. Az éjszakai horgászat csak szombat éjjel engedélyezett, valamint a néhány öreg, rutinos bajszoson kívül sajnos elenyésző a halállomány.
  A sporttársakkal konzultálva nem sok jót hallottam…. 7 kilón felüli pontyból egész évben mindösszesen néhány darab került kifogásra! Titokban reménykedtem, hogy mint eddig minden évben újra sikerül elcsípnem néhány szebb pontyot ebből a vízből.
 • Boros Imre  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Május egy bányatavon

  Közel egy hónap telt el utolsó hosszabb túrám óta, munkahelyi elfoglaltságom miatt csak rövidebb, egy-két éjszakás horgászatokra volt időm különböző vizeken. Sok halat fogtam, de ezek a pecák nem elégítik ki pontyfogási igényeimet. Nagyon vártam már, hogy újra kedvenc bányatavamon, a Lőkösházi Kavicsbánya Tavon horgásszak.
  A túra előtt 1 héttel elkészítettem a horgászatra szánt bojlikat, ami ebben az esetben Elite-Banán bojli volt amit sok INP-vel és INL-el készítettem el 18,24,30 és 35 mm-es méretekben. Az aromákat ezúttal is kihagytam a bojliból, tapasztalataim alapján ha céltudatosan nagypontyokra horgászunk akkor az aromák kihagyása erősen indokolt. Emellett gyári Elite-Strawberry és Monster’s Paradise golyókat hoztam magammal.
 • Boros Imre  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Pontyvadászat Lökösházi kavicsbánya tavon

  Az előző beszámolóm helyszínén, a Lőkösházi Kavicsbányatavon töltöttem el újabb két rövidebb túrát. Már az első alkalommal magával ragadott a víz rejtélyessége, szeszélyessége, a halak ereje és természetesen az, hogy egy idős bányatóról beszélünk, így hatalmas méretű pontyokat rejthet. Nem titkolt szándékom, hogy elcsípjek néhányat a tó rejtett kincseiből, a nagytestű öreg pontyokból. Egy ilyen adottságú vízen ez nem egyszerű feladat, mindennek össze kell jönni. Megfelelő szerelék, csali, jó helyválasztás , szerencse, valamint a lehetőségeinkhez mérten minél több időt kell az adott vízen töltenünk. Meg kell küzdenünk a nagy mélységekkel, akadókkal, törésekkel és nem utolsósorban a rengeteg kagylóval, ami a pontyok elsőszámú tápláléka. Ezen a bányatavon a feltételek adottak, a többi már csak rajtunk horgászokon és némi szerencsén múlik.
 • Boros Imre  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Jeges pontyok egy rejtélyes bányatóból

  Az idei év első hosszabb túráját március közepére terveztem egy olyan bányatóra ahol minden adottság megvan ahhoz, hogy egy pontyhorgász álmai valóra váljanak!
  A víz közel 50 éves és nem hétköznapi tulajdonságokkal rendelkezik. Átlagmélysége 15 méter meredek törésekkel, akadókkal és kagylópadokkal. Korábban egy helyi egyesület kezelése alatt állt a bányató, de szerencsére három évvel ezelőtt új gazdákat kapott. A féltő, törődő kezek hamar megfordították a természet lerombolását és egy olyan csodálatos víz született újjá, ami kicsiny országunkban ritkaságszámba megy. A tulajdonosváltás óta nagyon kevés horgász fordult meg a tavon, így a halak zavartalanul élhettek és növekedhettek természetes közegükben.
 • Boros Imre  Élménybeszámolók 2015.08.14.

  Ismeretlen vizeken - 1.

  Az idei év a már jól megszokott ütemben indult el, szerencsére korán jött a tavasz és egy vérbeli pontyhorgász lévén jégolvadás után azonnal kedvenc szenvedélyemnek kezdtem hódolni…..a tavalyi év vége páratlan sikereket hozott, kapitális halakkal így először egy lakhelyemhez közeli bányatavon kezdtem meg az évet.
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2015.07.21.

  Bánya tavi bojlizás Imperial Baits csalival. - A pocakos töves.

  Horgászatom célpontja lakhelyemtől 25km- re található Nagykereki homokbánya. Szerencsére lehetőségem van itt horgászni és tesztelni az IB csalijait, hiszen jó ismerősöm a kitermelő így lehetőségek nyílnak ki számomra. A víz a 25 hektárjával nem éppen kicsi vizek közzé sorolható. A meder változatos púpokkal, platókkal tarkított helyek jó haltartót rejtenek magában.
  A helykeresés és az etetés már a horgászatra szánt hétvége előtti héten megtörtént, ezzel is időt spórolva magamnak az előttem lévő horgászat idejére, hiszen a kint eltöltött időt már csak a horgászatra szerettem volna intenzíven fordítani.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk