0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Crazy camping akciók
 • Xfish.hu  Hírek 2015.01.03.

  Az év hala 2015-ben

  A honlapunkon lezajlott közönségszavazás résztvevői 2015-re a kecsegét választották meg az év halának. A győztes nagy előnnyel végzett (60%) a másodiknak befutó galóca (25%) és a harmadik helyezett vágódurbincs (15%) előtt. A tokfélék közé tartozó nyertes rajt-cél győzelemmel szerezte meg a kitüntető címet. Népszerűsége érthető, hiszen különös megjelenésű hala vizeinknek. Orra ormányszerű, szája a fej hasi oldalán nyílik, orsó alakú testét pikkelyek helyett csontvértek védik, belső vázát porc alkotja, farokúszója a cápákéra emlékeztet.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.01.03.

  Két horgász, egy elhagyott autó - dupla NAV-fogás

  A Nemzeti Adó-és Vámhivatal pénzügyőrei és a határrendészek egy gyümölcsösben 2500 doboz, a később pedig egy hátrahagyott személyautóban 12 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.01.03.

  Gondos gazdák az egyesületek, Interjú: Fesztóry Sándorral, a MOHOSZ alelnökével

  Nyíregyháza - Fesztóry Sándor szerint nincs szükség harmadik személyre, a horgász szervezetek példamutatóan kezelik a vizeket. Interjú: Fesztóry Sándorral, a MOHOSZ alelnökével. Tisztújítást tar­tottak a november végén a Magyar Országos Horgász Szövetség vezetőségében. Nagy elismerés megyénk számára, hogy az országos szövetség egyik alelnökévé Fesztóry Sándort, a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közhasznú Szövetségének ügyvezető igazgatóját választották meg. A tisztséggel járó munkáról, az elképzelésekről és a célokról faggattuk az országos szövetség alelnökét.
 • Xfish.hu  Hírek 2015.01.03.

  Befagytak a baranyai tavak, de jégre lépni veszélyes lehet

  Baranya több tavát is jég borítja, s már a korcsolyázók is megjelentek. Jégre lépni azonban a nem tiltott helyeken is veszélyes lehet. A megyében kijelölt hely egyelőre nincs. Befagyott a természetes vizek egy része Baranyában is, s a tavakon itt–ott már a korcsolyázók is megjelentek. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy ez veszélyes lehet az erre a célra nem kijelölt helyeken. Kijelölt hely viszont Baranyában egyelőre nincs.
 • Imperial Baits  Bojlis 2014.12.23.

  Imperial Baits - Minőségi Carptrack bojlik

  A pontyok mindent elfogyasztanak, de vannak olyan táplálékok, amelyek előnyt élveznek az étrendjükben. Ahhoz, hogy ezt megtudjuk és rájöjjünk nem elég pár óra, nap vagy hét. Minél hosszabb ideig végezzük ezeket a megfigyeléseket, annál pontosabban tudjuk. Hosszú távú kutatások, több hónapot követően adnak csak értékelhető és biztosan használható információkat. A termék fejlesztéseink éveken keresztül folynak a vízben és a parton egyaránt. Cégünk tapasztalt, jól ismert és sikeres pontyhorgászokkal dolgozik, nekik köszönetően alkottuk meg és fejlesztjük a Carptrack bojlicsaládunkat. Carptrack bojlicsaládunk kiemelkedően
  hatásos és figyelemfelkeltő táplálék a halak számára, mely kiegyensúlyozott összetételű és egészséges táplálékot kínál számukra.
 • Xfish.hu  Hírek 2014.12.17.

  Horgászkánaán lesz a Balaton a halászat leállítása után?

  Diszkriminatívnak tartja egy lapunkat megkereső, vitorlásról horgászó balatoni pecás, hogy januártól csak a nyílt vízre érvényes, azaz drágább horgászjegy megváltásával hódolhat szenvedélyének. A Népszabadság ugyanakkor arról ír: egy szűk, de anyagilag jól eleresztett és befolyásos rétegnek akarnak kedvezni a balatoni horgászrendnek ezzel a módosításával.
 • Xfish.hu  Hírek 2014.12.17.

  Melyik faj legyen az év hala 2015-ben?

  A Magyar Haltani Társaság elnöksége három jelöltet állított az év hala címért folyó versenyben, a végső döntést azonban a honlap szavazói hozzák meg. Az a hal lesz a győztes, amelyik 2014. december 31-ig a legtöbb szavazatot kapja. A fajok jellegzetességeiről, természeti értékéről, élőhelyi igényeiről és elterjedéséről a képekre kattintva tájékozódhatunk, jelölésük okáról pedig a képek alatt olvashatunk. A szavazógombok segítségével a következő 3 faj közül lehet választani:
 • Xfish.hu  Hírek 2014.12.17.

  Gereblyézős banda a Nyugati-övcsatornán

  A Nyugati-övcsatornán érték tetten a négy fős brigádot 2014. december 17-én, hajnali fél kettőkor.
  A négy fős banda - O.J. iharosberényi, O.M. segesdi, B.M. nemesdédi és B.S. iharosberényi lakosok - a Nyugati-övcsatornán, az autópálya hídtól déli irányban kerültek "horogra", 2014. december 17-én, hajnali fél kettőkor. A tettenérésükkor már húsz ponty (46,57 kg), egy amur (3,6 kg) és egy busa (9,34 kg) volt a teljes zsákmány. A halakat az ún. gereblyéző módszerrel fogták ki.
 • Xfish.hu  Hírek 2014.12.14.

  Vörösre színeződött a Holt-Körös

  Döbbenetes látványnak lehetnek szemtanúi mostanság Szarvas lakói, a Holt-Körös vizén ugyanis összefüggő, vöröslő hínármezők úsznak. A jelenség mögött egy amerikai eredetű vízinövény, a moszatpáfrány inváziója áll, mely ősszel vörösre színeződik.
 • Xfish.hu  Hírek 2014.12.14.

  Táplálékához igazítja szagát egy zátonylakó halfaj

  Kutatók először bukkantak olyan korallfogyasztó halfajra, mely saját szagát palástolva rejtőzik el a ragadozóktól. Rohan Brooker, a vizsgálat vezetője kifejtette, sok állatnak a látás kevésbé fontos, mint a szaglás. „Mivel pedig a ragadozók gyakran a szagokra alapozzák a zsákmány felkutatását, még a vizuálisan álcázott állatok is könnyen kitűnhetnek környezetükből, ha szaguk erőteljesen árulkodik táplálék mivoltukról” – magyarázza.
 • Xfish.hu  Hírek 2014.12.12.

  Nincs több élőhal-vásárlás karácsonyra! Itt az új tiltás! (indoklással frissítve)

  December közepétől már nem vásárolható élő hal a boltokban. A halboltok és más kereskedelmi egységek csak kábítást követően adhatják el a halakat - hívja fel a figyelmet az agrártárca. A Földművelésügyi Minisztérium december 17-én hatályba lépő rendelete megszabja, hogy bár az értékesítésig a halak tárolhatók tartályban, azonban eladni csak olyan kábítást követően szabad, amellyel biztosítható, hogy a hal az eszméletét nem nyeri vissza. A rendelet
 • Xfish.hu  Hírek 2014.12.11.

  Elkészült a 2015. évi Balatoni Horgászrend végleges szövege

  12 törölt, 9 módosított és 6 teljesen új horgászrendi pont, éves fogási kvóta, új méretkorlátozások, a behúzós horgászat szabályozása és a gyermek horgászok lehetőségeinek bővítése – címszavakban ezek a legfontosabb változások a Balatoni Horgászrendben. A továbbiakban bemutatjuk az új horgászrendet és igyekszünk magyarázatot adni a változtatások okaira.
  2014. október 9-én az I. Balatoni Horgász Konferencián jelentettük be, hogy jelentős módosításokat szeretnénk végrehajtani a Balatoni Horgászrendben. A változást a megújult
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk