0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Egyéb 2015.10.27.

  Catch & Release

  A horgászat kezdeteitől a catch and release filozófiáig:

  Az ember már a Kőkorszak óta horgászik. Ebben az időben még munkálatlan felszerelést vagy horgász szereléket használtak. Az első horgászok természetesen táplálékszerzés okán űzték ezt a tevékenységet: csalijukat a csontból, fából, vagy kőből készített horogra erősítették, majd azt egy karóhoz rögzítették, hogy könnyen lehessen kézzel mozgatni. Lassan erősebb és hegyesebb horgokat fejlesztettek ki, amikor a bronz, réz és más fémek egyre inkább közhasználatba kerültek.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.22.

  A törés vonalában

  nyári diákmunka végeztével izgatottan vártam már azt, hogy végre kiszabadulhassak a természetbe és a számomra legcsodálatosabb dolgot űzzem: a pontyhorgászatot. Fejben már készen álltam a túrára, de ahogy az időjárást böngésztem a számítógép előtt ülve, nem ígért sok jót. A meteorológusok előrejelzése szerint pont ezen a héten lesz az augusztusi hónap legmelegebb időszaka. Nekünk, horgászoknak nem a legkedvezőbb idő a pontyok megfogására. Így hát nincs más választásom, meg kell próbálnom alkalmazkodni az időjáráshoz.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2015.10.20.

  Kettős cápatámadás Hawaiion kérdőjelekkel

  A Hawaii szigetcsoport vizein 40 cápafaj honos, közülük a tigriscápa tekinthető potenciálisan a legveszélyesebb fajnak. Amíg az október 19-i kettős baleset közül az egyiket bizonyosan a csíkos hátú tengeri ragadozó okozta, a másik esetnél még az is kétséges, hogy cápa volt-e a támadó.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.20.

  Ismerkedés az Imperial Baits-el…

  Több év pontyozás után idén lehetőségem adódott, hogy kicsit közelebbről is megismerjem egy régóta a kedvenceim közé tartozó cég termékeit, az Imperial Baits csalikat. Mivel általában egyszerre nem használok sokféle ízt, ami lehet, hogy badarság, de eddig szinte mindig sikerrel jártam, így elsőre az ELITE széria mellett tettem le a voksomat.
  Szeretek kísérletezni, ezért úgy döntöttem, hogy a gyári golyók mellé gyúrok egy házi készítésűt is...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.19.

  Tippek és trükkök a balatoni horgászathoz

  Több mint tíz éve horgászom a Balatonon, szeretnék adni nektek néhány tanácsot erre a könnyűnek semmiképpen sem mondható vízre. Ha valaki elindul egy túrára, általában az a célja, hogy minél több és minél szebb halakat fogjon. Ehhez a két szemponthoz szükségünk van két alapvető dologra:

  -Megfelelő hely
  -Megfelelő csali
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.16.

  Nyári kaland - Nyárnyitó az Imperial termékeivel

  Magam mögött hagyva az iskolát végre elkezdődhetett az a két hónap, ami rengeteg új kalandot, izgalmat rejt magában. Első túrámat édesapámmal kezdtük meg az egyik kedvenc vizemen, Búcson, ami a lakhelyünktől 23 km-re található. Maga a tó 15 hektáros, végét sűrű nádas övezi, ahol rengeteg természetes táplálék találtatik meg a halak számára.
  Július 10-én pénteken késő délután érkeztünk meg. Úgy éreztem, hogy ezen a pár napon a tó mélyebb részében majd eredményesebbek lehetünk. A bóját a horgászhelyünkkel szemben lévő túlsó parttól visszább, 15 méterrel helyeztem el.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2015.10.16.

  Balaton - Haltelepítési beszámoló és előrejelzés

  2015.10.14: Ma két helyszínen összesen 698 kg egynyaras süllőt és 4392 kg háromnyaras pontyot telepítettünk a Balatonba.
  Balatonszemesen a Lapos-parton kezdtük meg a haltelepítést de a kedvezőtlen terepi adottságok miatt a második szemesi fuvart már a hajókikötőben eresztettük a Balatonba. Ezzel a két szállítmánnyal került betelepítésre az említett pontymennyiség, valamint 388 kg egynyaras süllő.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.15.

  Bányatavon - Napsugár horgásztó

  Szeptember hónapban egy nyílt napot szerveztünk a csapattal a Napsugár horgásztóra. Minden szempontból nagy kihívásnak tűnt számomra, hiszen még soha nem horgásztam bányatóban, illetve a nyílt napokban sem volt még sok tapasztalatom. A horgászat előtt próbáltam némi ismeretet összeszedni a bányatavak jellemzőiről és a bánya tavi pontyhorgászatról. Elolvastam egy jó pár hasznosnak tűnő cikket és szakirodalmat...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.14.

  BUNDIK ZSOLT - Nem az, de jobb! Mégse a Cassienen…

  BUNDIK ZSOLT - Nem az, de jobb!
  Mégse a Cassienen...

  Az embert néha a vak véletlen, néha csak az ostoba reguláktól való menekülés, néha barátok tanácsa repíti a legjobb helyekre, ahol aztán olyan élményekben is része lehet, amilyenekben még azon a vízen sem, ahová eredetileg indulni készült…
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.10.12.

  Szeptemberi Rekordlista: 21 új fogás - Ráckevei Dunaág Horgász Szövetség

  Szeptemberi Rekordlista: 21 új fogás - Ráckevei Dunaág Horgász Szövetség
  Az ősz első hónapja a ragadozó-szezon kezdetét is jelenti, szeptemberi összeállításunk két csukája is ezt mutatja. A békés halakat 10 ponty, valamint 9 db amur képviseli. Az egyedsúly nem kicsi: a pontyok fele meghaladja a 20 kilogrammot.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Egyéb 2015.10.11.

  Bizonyíték arra, hogy horgászni jó, a horgászatnak pozitív és gyógyhatásai vannak

  Bizonyíték arra, hogy horgászni jó, a horgászatnak pozitív és gyógyhatásai vannak
  Egy érdekes összefüggésre hívnám fel horgásztársaim figyelmét.

  PSG: Ibrahimovic horgászni indult, nagy fogás lett a vége
  Zlatan Ibrahimovic, a PSG futballistája csapata szombati edzését követően szabadidejét is aktívan töltötte: a svéd csatár horgászni indult egy legendás szakmabelivel, Claes Claessonnal. Az eredményről (két szép csukáról) Facebook-oldalán számolt be.
 • Bundik Zsolt  Élménybeszámolók 2015.10.08.

  A KÉK MÉLYSÉG titkai

  Mindenkinek mást jelent a pontyhorgászat – sokan minél többet és minél nagyobbakat szeretnének fogni, ezért legtöbbször olyan „agyontelepített” helyekre járnak, ahol ehhez adottak a feltételek. Egy szűkebb réteg pedig a természet közelségét, a kihívásokat és a nagy kiterjedésű, gyér halállománnyal rendelkező tavakat veszi célba. Ez utóbbi horgászoknál – magamat is közéjük sorolom – nem a pontyok mérete vagy a darabszáma a fontos, hanem hogy nehezen becserkészhető, szép, egészséges és különleges példányokat terelhessenek a merítőbe.
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk