0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Thermo ruha akció
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.02.

  Öt évvel Fukusima után ehetők a japán halak

  Közel öt évvel a fukusimai nukleáris katasztrófa után megvizsgálták Japán partjainál a tenger gyümölcseit, és a tudósok megállapították, hogy a nagy részük fogyasztásra alkalmas. A PNAS tudományos folyóiratban közölt tanulmány szerint nagyon kicsi a veszélye a tengerből származó ételek szennyezettségének.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.02.

  A VELENCEI-TÓ 2016. ÉVI HORGÁSZRENDJE

  Kedves Horgásztárs!

  Üdvözöljük a Velencei-tavon. A tó halállományának védelme, őrzése és gyarapítása, a vízi és vízparti környezet megóvása, fenntartása közös érdekünk, ezért számítunk segítő magatartására. A tóval kapcsolatos bejelentését megteheti a következő bejelentő telefonszámon: 06-30-501 0412, illetve munkaidőben a MOHOSZ Velencei-tavi Kirendeltségéhez is fordulhat (tel: 06-22-700-012).
 • Imperial Baits  Élménybeszámolók 2016.03.01.

  Catch Report

  David Fort az Imperial Baits kizárólagos forgalmazója Csehországban és Szlovákiában. David az elmúlt télies hetekben hihetetlen mennyiségű pontyot fogott annak ellenére, hogy volt, amikor csak néhány órát tudott horgászni és volt, amikor a nagymennyiségű hó nehezítette meg a munkáját. David elmondása szerint a már jól ismert Birdfood Banana bojli Cold Water verziója remekül működött ebben az időszakban, de az Elit Strawberry és az Osmotic Spice bojli is adott halat. Horog csalinak V-POPS bojlit használt, amit Banán illetve Elit Strawberry aromával
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.01.

  Indulnak a Mátyás-csukák

  A természettel szoros kapcsolatban élő elődeink megfigyelései szerint a február végi időjárásból az előttünk álló eseményekre is következtetni lehet. Február 24-én gyakran emlegetik manapság is, hogy ha Mátyás jeget talál, megtöri azt, azaz a továbbiakban enyhülés várható. A halászok azt is megfigyelték, hogy a február végi enyhe időjárás – különösen akkor, ha egy kis áradással is párosul – az ekkor ívni kezdő csukáknak is jót tesz, hiszen a kora tavasszal kikelő zsenge csukák kedvező körülmények között fejlődhetnek. Ha a népi megfigyelés 2016-ban is igaznak bizonyul, és a fagyos reggelek után már enyhébb nappalok következnek, akkor az elsőként szaporodó ragadozóhalunknál sikeres szaporodásra számíthatunk.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.01.

  Kezdődik a ragadozóhal fogási tilalom!

  Március 1-től érvénybe lép a Balatonon a ragadozó halakat védő tilalmi időszak.

  A Balatoni Horgászrend 5. pontja értelmében:

  „Március 1. – március 31. közötti időben csalihalat, halszeletet, műcsalit a horgászhelyen és a horgászcsónakban tartani, azzal horgászni, továbbá balint, csukát, harcsát, kősüllőt, sügért, süllőt megtartani TILOS!”
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Versenyek 2016.02.29.

  Versenykiírások 2016.

  ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK:

  Az országos versenyszabályzat értelmében az egyéni és csapatbajnokságok nyílt, egyéni nevezéses versenyek, melyekre az a horgász jelentkezhet, aki magyar állampolgársággal és magyar lakcímkártyával, a MOHOSZ által meghatározott versenyengedéllyel (SIR-kártya) és horgászatra jogosító okmányokkal rendelkezik, a MOHOSZ tagszövetségeihez tartozó valamely horgászegyesület tagja, s ezt horgászigazolvánnyal, benne tagsági bélyeggel igazolja. A nevezett horgászversenyző a bajnokságon csak akkor indulhat, ha a regisztráció során bemutatja az érvényes versenyengedély kártyáját (SIR) és a horgászigazolványát, bármelyik igazolvány hiányában a versenyző nem indulhat a bajnokságon.
  A megadott nevezési határidők lejárta után és helyszíni nevezést az OVHB nem fogad el. Érvényes az a nevezés, melynek a postai bélyegzési dátuma, az e-mail kelte, a nevezési határidő lejárta előtti.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.29.

  Kezdődhet a területijegy értékesítés a szabad vizekre

  A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége, a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Győri „ELŐRE” Halászati Termelőszövetkezet megállapodást kötött egymással, amelynek részeként a Győri „ELŐRE” Halászati Termelőszövetkezet lemondott a szigetközi ágrendszer halgazdálkodási jogáról. A megállapodással lehetővé vált, hogy a megyei szövetség egységes területi jegyet adjon ki a kezelésébe került folyóvizekre vonatkozóan, ami alapvetően a horgászok érdekeit szolgálja.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.29.

  2016-ban is folytatódik az invazív halfajok gyérítése a Tisza-tavon

  Az enyhe időjárásnak és az áradásoknak köszönhetően már februárban megkezdtük a szelektáló halászatot, mellyel a törpeharcsa és a busa populációt kívánja csökkenteni társaságunk.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.02.25.

  23. Fegyver, Horgász és Vadász kiállítás (FeHoVa)

  2016. Február 18-21. között került megrendezésre az idei első kiállítás, a FeHoVa. A tavalyi évhez hasonlóan a horgászok ismét egy külön csarnokot kaptak, ami az idei évben a C csarnok volt. Csapatunk a már jól megszokott standdal, teljes árukészlettel, akciókkal és bemutatókkal várta a kedves látogatókat, érdeklődőket, illetve itt vehették először kézbe a 2016-os újdonságokat is. Akik esetleg lemaradtak volna a kiállításról azok e rövid cikkben ízelítőt kaphatnak a 4 nap eseményeiből, illetve megismerkedhetnek az idei újdonságainkkal is.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.25.

  25 ezer hektárral nőtt a horgászható vízfelület

  Az új jogszabálynak köszönhetően néhány hete több mint 25 ezer hektár vízterület került a horgász szervezetek hasznosításába, a 330 ezer horgász által használható teljes terület így már eléri a 44 ezer hektárt – mondta Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elnöke az MTI megkeresésére.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.23.

  Türelem tizenöt év távlatában

  A horgászok jól tudják, hogy az engedély kiváltásának időszaka az éve eleje, kora tavasz. Ez a gyakorlat jól működött az utóbbi években. A naptár 2016-ra váltásával, majd az enyhe idő megérkeztével a horgászok egyre nagyobb számban keresik fel egyesületeiket az idei évi jogosultságok beszerzése érdekében. Az egységes állami horgászokmány már beszerezhető a megyei Szövetség tagegyesületeinél. Általános tapasztalat lehet, hogy a horgászegyesületek – jegyforgalmazók – nem tudnak még olyan területi engedélyt értékesíteni, ami a volt HTSZ vizekre lesz érvényes idén. A kialakult helyzetről, annak körülményeiről és az elérendő célokról az alábbiakban tájékoztatja a megyei horgász közösséget a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége:
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.23.

  Helyreigazítás

  Az elmúlt napokban az agrarszektor.hu elsődleges forrását torzítottan átvéve több weblapon és nyomtatott sajtótermékben az általános iskolai oktatás tananyagában a horgászati ismeretek lehetséges elhelyezéséréről félrevezető - esetenként szenzációhajhásznak tűnő - hírek, részinformációk jelentek meg, így a Magyar Országos Horgász Szövetség tárgyi célkitűzéseiről, elképzeléseiről ezúton tájékoztatja a Horgászokat és az Egyesületeket:
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk