0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Thermo ruha akció
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.04.07.

  A kétnyaras telepítésről

  A Tisza-tavi pontyállomány pótlására a legésszerűbb megoldást a kétnyaras pontyok telepítése jelenti. Ezek a halak a Tisza-tó természetes táplálékbázisán gyors növekedésnek indulnak...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.04.06.

  Ponty telepítés a Pécsi-, és Kovácsszénájai tóba

  A mai napon a Pécsi tóba 1000 kg ponty került kihelyezésre. A halak 2,2-2,4 kg/db átlagsúlyúak, fogható méretű, pikkelyes fajta. A kihelyezés a "Laterum" alatti részen történt.
  Ugyancsak a mai napon, a Kovácsszénájai tóba is történt pikkelyes ponty telepítés 500 kg összsúlyban, azonos átlagsúllyal.
  A tavakon tart még az ívási fajlagos tilalmi időszak süllő, sügér, balin halfajokra. Süllő, sügér, balinra horgászni április 29-ig nem lehet!
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Feeder 2016.04.06.

  Szerelékek útvesztője (Blow-back rig)

  Az eredményes pontyhorgászat három alappillére (véleményem szerint) a megfelelő hely kiválasztása, a megfelelő csali és egy megfelelő végszerelék, ami képes „megfogni” (és „megtartani”) a halat.
  Aki már régóta benne van ebben a „szakmában”, annak már valószínűleg megvan a kedvenc, jól bevált szereléke.
  Én személy szerint az egyszerű - az adott körülményekhez képest a legegyszerűbb - szereléknek vagyok a híve. A legtöbb esetben a No-knot rig-et (csomómentes előkét), illetve a Blow-back rig-et használom.
  Ebben a rövid cikkben az általam elkészített Blow-back rig-et szeretném bemutatni.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.04.05.

  A ponty fajlagos tilalmát idén is feloldották!

  A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. idén is megkérte a Somogy Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságától a ponty fajlagos tilalmi idejének feloldását a "Balaton halgazdálkodási vízterületen". A kérelem pozitív elbírálásáról ez úton számolnak be:
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.04.05.

  Mennyei horgászat!

  Merenyei horgászatom nem éppen úgy indult számomra,ahogyan azt terveztem, ugyanis két napig kapást sem tudtam kicsikarni a sok jó bojli ellenére sem. A harmadik napon viszont megtört a jég...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.04.04.

  Milyen halat fogtam?

  A Magyar Haltani Társaság egyik látogatója három fényképet is továbbított a Facebook-oldalukra arról a különös halpéldányról, amely Soltnál került elő a Dunából. A képeken látható halra vonatkozóan több, egymástól eltérő vélemény érkezett. Saját álláspontjukat az alábbiakban tesszük közzé:
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Teszteltünk 2016.04.04.

  DEEPER FISHFINDER, AZ OKOS HALRADAR

  DEEPER FISHFINDER, AZ OKOS HALRADAR OKOSTELEFONRA ÉS TABLETRE.
  Naptár, Kamera, Időjárás előrejelző, Horgásznapló, Térkép, Közösségi megosztás.

  Mi is tehát a Deeper és hogyan működik?

  Deeper-nek hívjuk azt a jeladót, amely a szonár jeleket adja, veszi és továbbküldi, de miután a rendszer egy külön applikációt is alkalmaz, - ráadásul egyéb kiegészítőkkel is rendelkezik -, így a teljes együttest is nevezhetjük Deeper-nek. Lényege, egy vízfelszínen úszó, gömb alakú jeladó.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.04.04.

  Lezajlott a csukatelepítés

  Véget ért társaságunk idei első halasító akciója. A csukatelepítési programunk keretén belül idén 400.000 darab 3 cm-es fiatal ragadozót helyeztünk ki a Tisza-tó különböző vízterületeire.
  A halőri csónakok speciális halszállító kádakkal való fölszerelésével biztosítani tudtuk, a nagy számú ivadék egyenkénti elhelyezését a partszegélyeken.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.04.01.

  Szemétgyűjtés Orfűn

  A Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetsége csatlakozik az Orfűért Közalapítvány szemétgyűjtési akciójához. A település tisztaságának biztosítása a fő feladat, melynek keretében a Pécsi tó partja is sorra kerül. A közösségi munka időpontja 2016.04.02-án szombat.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.31.

  Tájékoztató az állami horgászvizsgáról

  A halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény 40. §-ának (2) bekezdése kimondja, hogy állami horgászjegyet és fogási naplót az a személy kaphat, aki rendelkezik állami horgászvizsgával vagy korábbi érvényes állami horgászjegyét bemutatja, horgászszervezeti tagságát igazolja.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.03.31.

  A CSUKA HORGÁSZATA TAVASSZAL

  Sok horgásztól hallottam már, hogy „kezdődik a szezon, megyek csukázni”. Nem igazán értem, hiszen én konkrétan az első csukáimat augusztusban, 40 fokos hőségben fogtam. Tehát nálam egy időpont van, amikor nem csukázom, ez pedig az országos tilalmi időszak, február 1 – március 31-ig. Ilyenkor a szerelékekkel babrálok, igyekszem nem számolni a napokat. Persze a tilalmi időszak vége előtt két nappal már nagyon be vagyok sózva. Április 1-én irány a víz, és ez nem tréfa. Nálam a csuka horgászata tavasszal kezdődik.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.30.

  MOHOSZ KÖZLEMÉNY

  A Magyar Országos Horgász Szövetség az éves összevont területi jegyek 2016. évi kiadása tárgyában ezúton tájékoztatja a Horgászokat és az Egyesületeket:

  Figyelemmel a horgászigényekre, a MOHOSZ Választmánya március 18-i ülésén egyhangúan döntött a korábbi, ún. fehér jegyes-, országos-, illetve három szektoros stb. neveken ismert összevont területi jegytípusokat felváltó, új MOHOSZ összevont területi jegyrendszer kialakításáról és bevezetéséről.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk