0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Őszi akcióink Thermo ruha akció
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.05.31.

  El sem hiszem…

  A minap a média is hírt adott arról a nem mindennapi eseményről, hogy egy „öreg balatoni” tükrös ismét tiszteletét tette egy rövid időre a Balatonpartján. Balatonberényben 2014-ben majd 2016 májusában Ábrahámhegyen is „modellt” állt. A tudósítást követve elmerengtem azon, hogy milyen szerencsésnek érezheti magát az a horgász, aki egy ilyen nagy testű balatoni pontyot tarthat a kezében. A Balatonon a maga 60.000 hektárjával nem is gondolná az ember, hogy még viszont látja egyszer szabadon engedett ellenfelét. Sajnos az elmúlt napok időjárása nem volt valami kedvező a halak számára. Mondhatnám, hogy a nagyobbak az elmúlt napokban teljesen szinte elkerültek. Mikor aztán ma reggel egy csapásra megváltozott minden. A baloldalon elhelyezett szerelékemre végre érdeklődő mutatkozott. Szerelékemet nagyjából 350 méteres távolságban viszonylag sekély vízben (kb. 1,1 m) helyeztem el, csalinak pedig a számomra egyik favoritnak számító Elit Strawberry (eper-kagyló) bojlit használtam 24 mm-es méretben. A horog köré a szokásostól eltérő módon 16 mm-es bojlit szórtam. Úgy látszik nem volt hiába.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.05.14.

  IB Catch Report - Május

  Björn Dostal egy éjszak franciaországi hatalmas természetes vízen horgászott, amely több mint 700 hektár. Max Nollert-tel egy 5,3 m-es GEK típusú csónakból horgásztak, annak érdekében, hogy minél közelebb kerüljenek a halakhoz és a legmegfelelőbb helyekhez. A szerelékeket egy egy méter körüli vízben helyezték el, csalinak és etetésnek az Imperial Baits Carptrack CRAWFISH Black & White (Langusztarák) bojlit használtak. A reggeli órákban egy erős húzós kapásra kapták fel a fejüket, sikeres szákolás után a halat mérlegre akasztották, a mérleg nyelve 19,30 kg-nál ált meg.
 • Jakó László  Teszteltünk 2016.05.11.

  Csónak BARK-kinek? Beszámoló és teszt

  Szenvedélyes pergető horgász vagyok, ezt talán már sokan tudják rólam. Élvezettel járom a vizek partjait, cserkelek, talpalok hosszú órákon és kilométereken át.Aki az én utamat járja, az tudja, milyen kihívás egy patakon, kisebb folyón a szemközti fák ágai alá hinteni a csalit, hogy kicsalogassuk az alant rejtőző domolykót, csukát, vagy harcsát.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.04.27.

  Hangonyi szezonkezdet

  2016. április 3-án a Hangonyi tavat vettük célba, hogy bajszos barátainkat vegyük üldözőbe. Már kora reggel napsütéses idő fogadott a tó partján, de a levegő hőmérséklete még nem érte el a nulla fokot sem. A víz hőmérséklete sem volt több mint 7 fok, köszönhetően az éjszakai lehűléseknek és mínuszoknak. A nap előrehaladtával a napközbeni hőmérséklet elérte a 23 fokot. Alapos körültekintést követően elfoglaltuk a jónak vélt állásunkat, majd gyors kipakolás következett. A botok felszerelése után spomb segítségével megkezdtem a kiszemelt hely megetetését. Nem szerettem volna túl sokat etetni, mert ebben az időszakban ezen a vízen tapasztalataim szerint nem táplálkoznak még túl aktívan a halak, így csak minimális magmixet és pellet keveréket juttattam a vízbe. Zárásként két marék 20-as Monster Liver bojlit csöveztem az etetésre. A horog alá természetesen ennek a bojlinak a tuningolt változatát fűztem. Ezt az egy szem Livert bepasztáztam majd néhány szem előre dippelt golyót PVA-ban helyeztem el a horgom köré. Ezt a kombinációt a part szélén található bedőlt fák ágai elé juttattam be kb. 110-120 méteres távolságra.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.04.22.

  Megvizsgálják, mitől iszaposodik a Balaton

  A balatonmáriafürdői iszaposodás egyedi probléma, a beavatkozás megtervezéséhez felmérik a helyzetet, és tervezik az egész Balatonra a mederiszap átfogó vizsgálatát is - közölte Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.04.19.

  Székesfehérváron egy fiatalokból álló társaság támadt horgászokra.

  A Székesfehérvári Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást öt személlyel szemben.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.04.18.

  Nyomozás a balatonfenyvesi kikötő ügyében

  Megindította a nyomozást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a balatonfenyvesi kikötő ügyében - jelentette be Szél Bernadett, az LMP társelnöke. A párt többször tett már feljelentést hivatali visszaélés és környezetkárosítás miatt, legutóbb márciusban. Gőzerővel építik a Balaton legújabb vitorláskikötőjét, ahol akár 350 hajó is állomásozhat majd egyszerre, és 500 méter hosszan nyúlik be a tóba.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.04.15.

  10 kg-os csukafogás a Tisza-tavon C&R

  Farkas László régóta járja a Tisza-tavat. Szép halak reményében indult pergetni április 9-én is. A Poroszlói-medence vizeit vallatta könnyű bottal (4-16 g), erős 15-ös fonott zsinórral amikor brutális csukaóriás vette célba csaliját.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.04.15.

  2016. évi haltelepítések a Dunán

  A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége 2016. I. negyedévben az alábbi halfajokat telepítette a megyei Duna szakasz területén:
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.04.14.

  Egy komplett tó és vele 25 tonnányi hal tűnt el Kínában – Elképesztő felvételek

  Egyetlen éjszaka alatt 25 tonna hal tűnt el egy dél-kínai farmon található tóból, kétségbeesésbe taszítva a tó tulajdonosát.

  Március 29-én egy hatalmas, ovális alakú víznyelő keletkezett egy tó közepén a kínai Guipingban. A tó vizével együtt 25 tonna hal is lefolyt az ismeretlen mélységbe.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.04.13.

  Két jó peca a Nagybivalyoson

  Igaz, hogy az egész telet végighorgásztam, így nem panaszkodhatom. De januárban szembejött velem egy elszabadult CT berendezés, aminek vizsgálati eredménye egy jó időre kivont a forgalomból. Március közepén már minden porcikám unta a tétlenséget, és ráadásul olyan hírek jöttek a Nagybivalyosról, hogy megy a ponty, fogják rendületlenül a sporik.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.04.13.

  Csukatelepítési beszámoló és előrejelzés

  A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tegnap összesen 99.000 db előnevelt csukát telepített a Balatonba a középső, és a nyugati medence északi partján, illetve Zala-torkolat térségében, íme a beszámolójuk:
  Balatonedericsen 8000 db, Badacsonytomajon 8000 db, Badacsonyörsön 6000 db, előnevelt csukát adtunk át a helyi horgász egyesületek képviselőinek, akik csónakjaik segítségével telepítették ki a kiscsukákat a nád széléhez.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk