0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
 • Xfish.hu  Teszteltünk 2016.07.14.

  Ha nem csak okos, hanem szép is szeretnél lenni, ha életed halával hoz össze a sors

  Ha szép is akar lenni, nemcsak okos, amikor élete nagy pontyát kifogja:
  Akkor jó szívvel ajánljuk Önnek az utóbbi idők egyik, ha nem a legszebb távdobó órsóját a DAM kínálatából. Az orsó egy igazi ékszer és egy tökéletes műszer, olyan, mint a legjobb svájci órák: egyszerre gyönyörű és műszakilag kifinomult – erre utal a „ DELUXE „ kifejezés az elnevezésben. A kiváltságosság érzése, büszkeség és magabiztosság fog el minket, ha kézbe vesszük.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.07.13.

  A túloldalon

  Mint már sokan tudjátok rólam az eddigi írásaimból,hogy megszállott Balaton fanatikus vagyok,ha pontyokról van szó. Az elmúlt években nagyon sok szép emlékkel gazdagított engem a mi tengerünk déli partján eltöltött jó pár nap. De most valami mással készültem nektek,hiszen egy baráti meghívásnak eleget téve érkeztem most a Balaton másik oldalára a számomra idegen északi partra. Idegen????Hm hm hm talán inkább az ismeretlen szó jobban illik ide,hiszen 2015 áprilisában a Nemzetközi Balatoni Bojlis Verseny (NBBH) keretében már sikerült itt eltöltenem egy eredményesnek inkább nem nevezhető 5 napot. Mind a mellett,hogy a középmezőnyben sikerült akkor végeznünk a fogott 2 db mérlegelhető és 3 db méreten aluli pontyommal már ott tudtam,hogy egyszer visszatérek és „kiegyenlítem” a számlát a Balcsival. A déli parton elért sikereket zsebre vágva indultam revansot venni a „túloldalra”. Szerencsére házigazdám Balázs felhívta figyelmemet,hogy csak a számomra szükséges dolgaimat hozzam magammal hiszen a tábor már készen vár engem. Sokan tudjuk,hogy ez mekkora segítség hiszen a kiérkezéskor nem a tábor építéssel kell bajlódnunk vagy éppen a csónak vízre tételével veszítünk el értékes órákat
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.07.13.

  Bojlival a Zöld Pokolban

  Az elmúlt hetekben szerencsém volt ellátogatni a kedvenc horgászvizemre, a Zöld Pokolba!
  Úgy gondolom, nem kell bemutatnom a tavat, hisz sokat lehet hallani a kihívásokkal teli tóról.
  A jellegzetessége, vagy a szépsége a nehézségeiben rejlik, hisz a töklevéllel borított vízfelszín, az akadókkal teli aljzat nem könnyíti meg a horgászok dolgát!
  Sajnálatos módon pár évvel ezelőtt egy áradás következtében a bojlis horgászok rémálma, a Törpeharcsa is bekerült a tóba, melynek hatására nagyon sok rossz tapasztalatot adott a horgászok és a pihenő emberek számára.
  Az én horgászatomnak az volt az egyik célja, hogy ezt a negatív kritikát meg tudjam cáfolni, és igenis bojlival fogjak halat!
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.07.11.

  Ismeretlen vízen

  A hidegfront bekövetkeztével 2016. július 7-én bizakodva látogattam el, a számomra ismeretlen Görcsönyi horgásztóra. A tó területe körülbelül 5 hektár, átlagmélysége 1,8 méter. A helyieket megkérdezve kettő fontos információról szereztem tudomást. Az egyik, hogy a tóban élő pontyok nagy része 1,5-2 kg-os, a másik, hogy a vízben található karók az egykori gödröt jelzik. Ezek mostanra megteltek iszappal, de a tó medrének többi része kemény. Ezeknek az információk tulajdonában úgy döntöttem hogy megkeresem egy 120 grammos ólommal az iszapos és kemény rész találkozását a mederben, amely a parttól körülbelül 50 méterre volt.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.07.11.

  Kemény büntetés orvhalászatért

  Vitorláshajóját és kis híján szabadságát is elvesztette az az orvhalász, aki tiltott módon, sorhoroggal fogott ki 18 darab fogassüllőt és egy darab angolnát Badacsonynál. Társát pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.07.08.

  CATCH REPORT - Június

  Alex Neu és Julian Jurkewitz Május hónapban végig egy nagy természetes vízen horgásztak egy 6,5 méteres csónakból. Etetésre és csalizásra is Imperial Baits CRAWFISH (langusztarák) BLACK & WHITE bojlit használtak. Szerelékeiket 2-3 m-es vízben a nádfal elé helyezték el. Minden botra 2-3 marék a már az előbb említett bojlit szórtak. Alex és Julian egy két napos horgászat alkalmával 8 pontyot fogtak melyek közül a legkisebb 14 kg, míg a legnagyobb 25 kg volt.
 • Imperial Baits  2016.07.03.

  Holt Tisza bűvöletében II. rész

  Utolsó Tiszai horgászatunk óta majd két hét telt el. Sajnos a vizsga időszak miatt nem tudtam lejutni a vízpartra, Máté barátom meg a jól megérdemelt nyaralását töltötte kedvesével. A mostani horgászatunk idejét már jó előre bevéstük a naptárjainkba június 30. és július 1. Sajnos az időjárás előrejelzést nézegetve nem éppen a legkecsegtettetőbb értékeket láttuk… 32°C napközben és éjszakára is 15-20°C jósoltak. Rengeteget beszéltünk a horgászat előtt, elhatároztuk, hogy mostani túrán megpróbáljuk az amurokat horogvégre csalni – mondván, hogy a ponty nem nagyon fog ilyen időben táplálkozni, mint később kiderült tévedtünk. A csalikat is próbáltuk az amurok ízléseihez igazítani, kicsivel több tigrismogyorót és magmixet vittünk magunkkal és a pop-up készletet is kibővítettük.
  Már az indulás előtti napon bepakoltam az autóba, hogy ezzel már ne kelljen reggel foglalkozni. 30-án reggel nagy lelkesedéssel ültem be az autóba. Oda érve barátomhoz gyorsan felpakoltunk a biciklikre és indultunk is a partra. Megérkezésünk után gyorsan felállítottuk a sátrunkat ki alakítottuk a táborhelyet és neki is láttunk az etetésnek és a helykeresésnek.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.07.03.

  Holt Tisza bűvöletében

  Ez a cikk, vagyis cikksorozat egy kicsit eltér a mindennapi jól megszokott írásoktól. Hegedűs Máté barátommal egy olyan Blog sorozatot szeretnénk útjára indítani, ami összefoglalja Holt-Tisza-i horgásztúráinkat. Minden horgászat után készíteni fogunk egy beszámolót, amiben szeretnénk az adott túrák tapasztalatait, fogásait összegyűjteni. Máté már több éve itt horgászik, Én mindössze egy éve vallatom a vizet, de még mindig tud újat mutatni ez a gyönyörű holtág, talán ezért is váltunk mindketten a rabjává. Ebben –mondhatni – első részben az „általános” tapasztalatokat szeretnénk megosztani.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.06.23.

  Szezonkezdés

  Mit várunk egy szezonkezdéstől? Ha várunk... Bennem olyan érzések kavarogtak, hogy legyen bármi nem számít, az számít, hogy végre kint legyek és azt csináljam amit igazán szeretek! Elől járóban csak annyit mondok, hogy jól éreztem magam de megvoltak most is mint mindig a nehezítő tényezők...
  Körülbelül a horgászat kezdete előtt egy hónappal már helyet foglaltam. Így nem érhet minket meglepetés és ott horgászunk ahol valóban szeretnénk.
  Eljött a nap amit úgy vártam mintha valami különleges nap lenne pedig azért nem az első túrámra készültem szó mi szó. Végül különleges is lett ennyit elmondhatok... Időjárás jónak ígérkezett ennek ellenére kicsit borongós volt reggel.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.06.23.

  Hetedik lencsés kupa

  Szegedre látogattunk egy már hagyománnyá vált versenyre a Lencsécs tóra. A verseny időtartama 48 óra, minden 5kilónál nagyobb kifogott halat értékelték azok közül is az 5 öt legnagyobb összsúlyát. Gyakorlatilag ismeretlenül érkeztünk meg a versenyre minden információ nélkül. Megérkezésünket úgy alakítottuk, hogy legyen időnk ha csak a partról is de valamilyen képet kapjunk a vízről. Verőfényes napsütés felhőknek nyoma sem volt az égen. Az időjárás előrejelzések szerint nem volt esély enyhülésre, sőt még napról – napra csak emelkedni fog a hőmérséklet.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.06.14.

  Pontyhorgászat Jégolvadástól Tavaszodásig

  „A téli pontyhorgászatnak minden évben varázsa van. Üres vízpartok, csendes, nyugodt környezet és

  kalandokra kiéhezett pontyhorgász szív, mely a jégpáncéllal borított vizek miatt az előző év

  élményeiből kénytelen táplálkozni”
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.05.31.

  El sem hiszem…

  A minap a média is hírt adott arról a nem mindennapi eseményről, hogy egy „öreg balatoni” tükrös ismét tiszteletét tette egy rövid időre a Balatonpartján. Balatonberényben 2014-ben majd 2016 májusában Ábrahámhegyen is „modellt” állt. A tudósítást követve elmerengtem azon, hogy milyen szerencsésnek érezheti magát az a horgász, aki egy ilyen nagy testű balatoni pontyot tarthat a kezében. A Balatonon a maga 60.000 hektárjával nem is gondolná az ember, hogy még viszont látja egyszer szabadon engedett ellenfelét. Sajnos az elmúlt napok időjárása nem volt valami kedvező a halak számára. Mondhatnám, hogy a nagyobbak az elmúlt napokban teljesen szinte elkerültek. Mikor aztán ma reggel egy csapásra megváltozott minden. A baloldalon elhelyezett szerelékemre végre érdeklődő mutatkozott. Szerelékemet nagyjából 350 méteres távolságban viszonylag sekély vízben (kb. 1,1 m) helyeztem el, csalinak pedig a számomra egyik favoritnak számító Elit Strawberry (eper-kagyló) bojlit használtam 24 mm-es méretben. A horog köré a szokásostól eltérő módon 16 mm-es bojlit szórtam. Úgy látszik nem volt hiába.
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk