0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Thermo ruha akció
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.12.

  VI. Bajnokok Kupája - Péli Zoltán emlékverseny

  Január 9-én a pergető horgászok színe-java egy különleges eseményen, a Tisza-tavon mérte össze tudását. Az országban egyedülálló téli süllőfogó verseny a sok-sok hal mellett, a sportszerű horgászatról és a kíméletes bánásmódról is szólt.
  Idén a nehéz körülmények ellenére év közben is erősnek számító 84 fős (42 csapatos) mezőny mérkőzött meg a Dinnyésháti folyó szakaszon. Magyarország legnevesebb pergető versenyzői mellett számos új résztvevő szállt harcba a kupáért.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.11.

  Szúnyogirtó pontyok telelnek a Zagyvában

  A klímaváltozás jele lehet a szúnyogirtó fogaspontyok (Gambusia holbrooki) megjelenése a természetes tavakban, folyókban, legutóbb a Zagyva szolnoki szakaszán találtak példányokat - közölte a Magyar Haltani Társaság elnöke az MTI-vel.
  Harka Ákos elmondta, hogy adatgyűjtéseik során először 2014 szeptemberében fogtak olyan elevenszülő fogaspontyfélét (Poecilidae), amely közönséges hőmérsékletű vizeinkben addig még sehol sem hozott létre önfenntartó állományt. A két nőivarú példány alapján guppira (Poecilia reticulata) vagy szúnyogirtó fogaspontyra (Gambusia holbrooki) gyanakodtak. Nem tulajdonítottak nagy jelentőséget az esetnek, hiszen biztosra vették, hogy ezek a melegigényes halak nem élik túl a telet. Meglepetésre egy évvel később újabb tíz példányt fogtak a Zagyvának ugyanazon a kétszáz méteres szakaszán - számolt be Harka Ákos.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.08.

  Nyílt levél valamennyi C&R horgásznak!

  A januári lehűlés szele érdekes levelet fújt be az udvarunkba. Először azt hittük az ilyenkor szokásos újévi jókívánságok egyike, de rá kellett jönnünk, hogy a feladó nem közvetlenül nekünk címezte, hanem a mi honlapunkon keresztül szeretne kapcsolatba lépni a horgászokkal. Ezért változatlan formában hozzuk nyilvánosságra, már csak azért is, mert minden sorával egyetértünk.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.01.08.

  10,5 kilogrammos csukaóriás

  Hatalmas, 106 centiméter hosszú és 10540 gramm tömegű csukát zsákmányolt Pikó Sándor január 4-én reggel. A Fűzfás-morotva területén klasszikus lékhorgászat során akad horogra a nagy testű ragadozó. Gratulálunk!
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.08.

  A MOHOSZ KÖZLEMÉNYE 2016. JANUÁR 7.

  A Magyar Országos Horgász Szövetség az egységes állami horgászokmányok kiadása és a vizek haszonbérletének tárgyában ezúton tájékoztatja a Horgászokat és az Egyesületeket:

  Az új egységes állami horgászokmányok első kontingense legyártásra és a tagszervezetek között kiosztásra került. Miután a MOHOSZ az országos forgalmazásra vonatkozó szerződést megkötötte, a mai napon elkészültek és a tagszervezetek felé eljuttatásra kerültek az egységes albizományosi és forgalmazói megbízási szerződési minták, valamint a NÉBIH biztosította a forgalmazást biztosító SZÁK-rendszer azonosítóit és kódjait is. Az okmányok értékesítése a szerződések aláírása után haladéktalanul megkezdhető és a továbbiakban folyamatosan biztosított.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.07.

  Süllő lékről is

  Az álló vizek Tisza-tó szerte befagytak. Egyes helyeken a jégvastagság alkalmas a lékhorágszatra is. Felhívjuk horgászaink figyelmét a jégen tartózkodás szabályaira, melyet itt érhetnek el. A fokozott figyelem és a körültekintő viselkedés alapkövetelmény a befagyott vízen történő horgászat során! A Tiszán nincs jelentős jégzajlás, jól horgászható. Az utóbbi napokban jó néhány süllőfogásról számoltak be munkatársaink. Mind a folyón, mind lékről akadtak eredményes próbálkozók.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.07.

  Mi vár a horgászokra 2016-ban?

  Számos változásra kell felkészülnie jövőre a magyarországi mintegy 350-400 ezer sporthorgásznak - hívta fel a figyelmet Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elnöke.


  A legfontosabb, hogy 2016-tól megszűnik a kereskedelmi célú halászat Magyarország természetes vizein. Korábban a természetes vizek vegyes hasznosításban voltak, a halászati szövetkezetek és horgászszervezetek gyakorolták a halgazdálkodási jogokat. A felek közötti "régi vitának vet véget, hogy a törvény a horgászati célú hasznosítást preferálja jövő évtől"- mondta. Az új szabályozás lehetőség szerint a horgászszervezetek kezébe adja e vizek halgazdálkodási jogát...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.05.

  Rendkívül mérgező halat mentett meg a búvár

  Kevesen mernék megkockáztatni, hogy testközelből próbáljanak meg kihúzni horgot egy sünhalféle szájából – leginkább azért, mert az állat rendkívül mérgező, szúrása komoly fájdalmakat okoz. A videón látható búvár azonban úgy tűnik, nem fél a lehetséges következményektől.

  A sünhalfélék (Diodontidae) nem tartoznak a tengerek legbarátságosabb élőlényei közé. Egészen addig, amíg nem érzik magukat veszélyben, nagyon aranyosak kidudorodó szemeikkel és majdnem mosolyra álló szájukkal, ha viszont megijednek, vizet szívva a bőrük alá felfújják magukat, és kimeresztik mérgező tüskéiket. A méreg az emberre is hat, és rendkívül fájdalmas lehet, ha bekerül a véráramba...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.01.04.

  Tilos a halászat, de horgászni sem szabad!

  Csongrád megye - 2016 első hónapjában senki sem háborgathatja a Tisza halait. A kereskedelmi célú halászat péntek óta tilos, de a kormány döntése nyomán horgászengedélyt sem adnak ki erre a hónapra. Ezután derül ki, ki lesz erre jogosult.
  Tegnap óta tilos a kereskedelmi célú halászat a magyarországi élővizeken, így a Tiszán is. Ezzel kapcsolatban már beszámoltunk arról, hogy az érintettek – a területtel rendelkező halászok – a számukra sérelmes törvény miatt pertársaságot alakítottak. Ebbe – Mészáros Dezső csongrádi halásztól tudjuk – beléptek hallal foglalkozó kereskedők és vendéglátósok is.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.12.29.

  Imperial Baits termékek a 2015-ös Pontyshown

  2009 óta minden évben úgy a mostani 2015-ös évben is megrendezésre került a Pontyhorgászat ünnepe a Pontyshow. Ez magyarországi viszonylatban a legnagyobb szakkiállítás kizárólag a pontyhorgászatra nézve.
  Nagyszerű lehetőséget nyújt a horgászoknak az új és régebbi termékek megismerésére, kérdések feltevésére, akciós vásárlásokra, és arra hogy egy olyan közegben tegye ezt, ami mindannyiunk számára kedves. Illetve a gyártók számára is, akik visszajelzést kapnak a termékeikről, és segítséget nyújthatnak a teszthorgászaikon keresztül, azok felhasználására.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.12.28.

  Nyár és az Ősz története

  Ismét eltelt a fél év, két évszak, a nyár és az ősz. Hogy mennyire voltak ezek eredményesek számomra, milyen tapasztalatokat vontam le ezekről a most elmúlt nagyon meleg és frontokban bővelkedő nyárról és az enyhe és csapadékos őszről, illetve milyen csalik voltak a legjobban preferáltak a pontyok számára, ezekről írnék most le pár gondolatot...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2015.12.28.

  Egy év a holtágon

  Előző sikeres évem után 2015-ös esztendőt új alapokra fektettem, az addig jól bevált „bojlis” vizeket leváltottam egy számomra oly kedves holtágra, ahová a „bojlizós” korszakom előtt hosszú éveken át szólt az egyesületi tagságom, azonban az elmúlt 5 évben még csak látogatóban sem jártam arra. Hogy minek köszönhető az, hogy újra visszataláltam a partjára? Pont az a tény, ami miatt 5 évvel ezelőtt otthagytam. Ez a holtág is a 2000-es évek elején élte fénykorát, igazi horgászparadicsomnak számított, majd észrevehetően egyre gyorsabban fogytak belőle a nagyobb méretű példányok, egyre gyérebb fogási eredmények születtek, és megindult egy hullám, aminek köszönhetően sokan eltávolodtak szeretett vizüktől. Most pedig pont ez volt az, amiért visszatértem: lerabolt halállomány, ráadásul törpeharcsákkal megspékelve, kevés horgász a parton, biztosított a gyönyörű vad környezet, a csend, a nyugalom, és nem érzem a többi horgász fojtását, nem hallom a kapásjelzőik hangját, van területem horgászni.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk