0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Thermo ruha akció
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.29.

  Ponty-bőség a tavasz első napjaiban

  Megnőtt a pontyok étvágya, köszönhetően a gyorsan melegedő víznek. A kitűnő kapásindex néhány horgász „étvágyára”, illetve fogási kedvére is hatással van, ez több eljárást is eredményezett a napokban a Zamárdi és Keszthely közötti partszakaszon. A legmohóbb horgász 21 pontyot akart hazavinni!
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.25.

  Környezetvédelmi nap a Mocskos Duna parton

  A Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetsége a Homorúdi Horgász Egyesülettel közösen környezetvédelmi-szemétgyűjtési napot szervez 2016. április 03-án (vasárnap), a Mocskos Duna (víztérkód: 02-014-1-1) holtág partján. Gyülekező reggel 08 órakor a holtágnál lévő gátőrháznál. A szemétgyűjtéshez zsákot biztosítunk, illetve az összegyűjtött szemét elhelyezéséről is gondoskodunk. Minden aktív résztvevő megjelenésére számítunk!
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.24.

  Csukatelepítés

  Több százezer apró csuka kerül a Tisza-tó vizébe a következő napokban. A fokozatos melegedéssel elérkezett az idő idén is, hogy az előnevelt csukaivadékot kihelyezzük a térség vizeibe.A Tisza-tavi halasításokat társaságunk igyekszik a legoptimálisabban véghez vinni minden évben. Mivel a csuka ívása több ütemben is történhet, ezért nem csak térben, de időben is elosztva tervezzük kihelyezni a kis ragadozókat. A telepítő csapat a szélvédett öblökben, jó táplálékbázist biztosító vízterületeken keres új otthont a 3-5 centiméteres ivadékoknak. Egymástól távol, aprólékos munkával szétosztva kerülnek ki a kis csukák, azért, hogy a fajra jellemző kannibalizmus előfordulását minimalizálják.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Teszteltünk 2016.03.24.

  Rend a lelke mindennek!

  Tilalmi időben is el kell ütni az időt, például csalijaink, eszközeink rendszerezésével, táskáink átpakolásával. A Savage Gear számtalan lehetőséget kínál számunkra, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.23.

  Ezeket a szép pontyokat hétvégén már kifoghatják a debreceni horgászok

  Hétfőn megkezdte az idei haltelepítéseket a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség. Elsőként a Keleti-főcsatornába és a horgászkörökben „Kékvíz” néven ismert hajdúhátsági tápcsatornába telepítettek pontyokat. Emiatt ezeken a vizeken szerdáig tilos horgászni.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.22.

  Csukát szaporítottunk Buzsákon

  Csukaszaporítással kezdődött a halszaporítási szezon a Buzsáki Tógazdaságban. Saját nevelésű anya halaink és tejeseink valószínűleg szívesebben választották volna légyottjukhoz a természetes ívóhelyek valamelyikét, ám szakembereink semmit sem bíznak a véletlenre.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.22.

  TÖBB MINT 12 TONNA PONTY- ÉS AMUR ÉRKEZIK A HÚSVÉTI HÉTVÉGÉRE A VASI VIZEKBE

  A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2016. március 23-án (szerdán) ponty és amur telepítést végez a kezelésében lévő Vas és Zala megyei horgászvizeken. A telepítés során 11 850 kg fogható méretű háromnyaras ponty és 400 kg amur kerül a Szövetségi horgászvizekbe.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.18.

  Borókabölcsők az ideális süllőszaporulatért

  Csütörtökön megkezdődik a süllőfészkek kihelyezése a Balatonba. Tihany és Balatonberény térségében tűnnek majd fel hajóink, amelyek fedélzetéről kerülnek le a mélybe a borókafészkek és az úgynevezett keretes süllőfészkek, készülve a szaporodási időszak kezdetére. A mesterséges ívóhelyek kihelyezésével a balatoni süllőállomány gyarapítását igyekszik segíteni Társaságunk.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.18.

  Eredményesen zajlik az Atkai holtágon a törpe ritkítás

  Három alkalommal március 5-én, majd 10-én és 11-én is ellenőrzésre került a holtágba kirakott 100 db törpés varsa.
  Az első alkalommal 2.700 kg, a második és harmadik alkalommal 2.000-2.000 kg törpeharcsa került kivételre.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.03.18.

  December, a nagy pontyok hónapja

  A tél és egyúttal a hideg idő beköszöntével sok horgász már elpakolja a felszerelését és várja a következő horgász szezont. Van azonban pár elhívatott pontyhorgász, akinek a horgászidény egész évben tart és ez alól a téli hónapok sem kivételek. Természetesen a téli horgászat már nem olyan egyszerű, mint az év többi részében, gondolok itt a hideg időre, valamint a lehűlt vízhőfokra és a halak sem táplálkoznak már olyan intenzíven, mint máskor. Elég nagy az esély a kudarcra és sokan inkább meg sem próbálnak már ilyenkor pontyot fogni. Sajnos ennek több oka is lehet, pl. a jó minőségű sátor, fűtés, meleg ruházat hiánya valamint a szenvedély a pontyok iránt.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.16.

  Jó éve volt tavaly a balatoni horgászatnak

  Várhatóan 35 millió forint körül alakul a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. múlt évi eredménye, 725 milliós bevétel mellett, amiből 616 millió a területi engedélyek forgalmából származott – mondta lapunknak a cég vezetője. 2013. december 5. óta tilos a halászat a Balatonon, aminek eredményeképpen javult a tó megítélése a horgászok körében. Szári Zsolt pozitívumnak értékeli a jelenlegi magas vízállást, a tó életközössége, a parti horgászok és a halgazdálkodási cég szempontjából. A szakember szerint ha a kormány a 27 százalékos áfát öt százalékra mérsékelné, az jelentősen növelhetné a halfogyasztást és a vizekbe telepítendő halmennyiséget is.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.03.11.

  Haltelepítési beszámoló

  Az egy tonna compót elosztva Balatonszemesen a Lapos-parton, Balatonkenesén a helyi horgász egyesület kikötőjében, Alsóörsön a hajóállomásnál, valamint Csopakon az Apáca-strandon engedtük a Balatonba. A compó 2016-ban az év hala, ezért is telepítettünk most az éves kötelezettségünkhöz képest ötszörös mennyiséget belőle.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk