0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Thermo ruha akció
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.10.19.

  24 óra az új Uncle Bait - "Extra Strong" bojlival

  Számomra ezen a hétvégén volt lehetőség kipróbálni az új Uncle Bait - "Extra Strong" bojlit. Már elsőre is nagyon szimpatikus volt az új bojli, így már nagyon vártam, hogy élesben is tesztelhessem. Amikor hazaértem a munkából gyorsan hazamentem összepakoltam a felszerelésem, elbúcsúztam a kutyusomtól és barátnőmtől, majd elindultam a tópartra. Amikor megérkeztem a tópartra már, nagyon izgatott voltam, így hát gyorsan kipakoltam a felszerelést is neki is láttam a horgászatnak. Úgy terveztem, hogy a 3 botból egyet 6 méteres mélységbe helyezek el egyet a sekélyebb - körülbelül 1,5 méteres mélységbe - és egy botot a parthoz közli bedőlt fához tettem. A legtöbb reményt megmondom őszintén a bokor elé helyezett szerelékembe fektettem, mivel többször is láttam, hogy ott mozognak a halak. Erre a helyre alig 1 kiló Uncle Bait bojlit szórtam be nagy
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.19.

  Gigacsukát fogtak a Tisza-tavon

  Hatalmas csukát fogott a Tisza-tóból egy derecskei pecás.
  Még a hónap elején sikerült pergetéssel kifognia a derecskei Parti Attilának ezt a 107 centiméteres, 10,8 kg-os óriáscsukát a Tisza-tóból. A gigászi ragadozó a Valki-medence elnevezésű holtágában kapott rá 7 centis wobblerre.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.14.

  Új horgászhelyek készültek

  A múlt hét folyamán halőreink ismét új horgászhelyeket alakítottak ki valamint megtisztítottak néhány, korábban használt partszakaszt. A Kis-Tisza, Tisza-hídhoz közel eső részén a 33-as főút mentén így közel 20 hely várja a horgászni vágyókat.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Teszteltünk 2016.10.13.

  A műcsaliérzékelés csúcsa: Finezze

  A Savage Gear Finezze pergető botjai gyorsaságukkal és érzékenységükkel sok magyar pergetőhorgász nagy kedvencei. Ebben a cikkben Fachs Tamás teljesen független véleményét olvashatjátok a 192 centis, 3-12 grammos változatról!
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.12.

  Compó telepítés a Mocskos Dunába

  A Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetsége hasznosításában lévő Mocskos Dunába a mai napon 60 kg I. nyaras compót helyezett ki. A halak 6-8 dkg átlag mérettel kerültek ki a holtágba, mely erősen növényes, iszapos, így ideális élőhely a compóknak. A telepítésnél a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársa is jelen volt.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.10.11.

  A kagylópadon túl…a dobogóra felállva…

  Eljött a már várva várt időpont,ami nem volt más mint 2016.10.01. ez jelentette a IV. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) elrajtolásának napját amit jó magam és kis csapatom már izgatottan várt. Azért is volt fontos számomra ez a verseny hiszen az elmúlt 2 szezonomat szinte csak a Balatonon horgásztam és ez a verseny számomra egy plusz megmérettetést jelentett hiszen most a versenyen nem a fogott mennyiség számított hanem a „minőség”. Ez azt jelenti,hogy minden csapatnak csak az 5 legnagyobb megfogott hala számít bele a versenybe. Ez jelentette számomra az igazi versenyt…végre egy verseny ahol nem a beszórt bojli mennyisége a mérvadó hanem a minőség kap szerepet és a céltudatos nagy pontyhorgászat. Már hetekkel a verseny előtt beszélgetésekbe merültünk két csapat társammal Norbival és Ádámmal és próbáltunk közös nevezőre jutni az etetési technikát és a mennyiséget illetően. Nekem személy szerint a minimalizált etetés és a nagy csalik használata vált be a Balatonon a nagyobb pontyok megfogásához. Norbi és Ádi a horgászatai során előszeretettel használják a kisebb csali kombinációkat egy kis felhős etetéssel kiegészítve,apró magokkal megspékelve. Tehát hiába „egyezkedtünk” a vége az lett,hogy mindenki kezdje el a horgászatot a saját elképzelése szerint,és majd az eredményesség lesz a mérvadó,hogy melyik technika lesz alkalmazva a verseny alatt.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.10.11.

  Őszi, kora téli horgászat az Imperial Baits termékeivel

  Amikor beköszönt az ősz, és hidegebbre fordul az idő, akkor jön el számomra az igazi pontyhorgászat.

  Kifejezetten szeretem, mikor már csak egy-két fanatikus horgász van a vízparton. A víz lehűlésével változik a halak táplálkozási szokása, és igazi kihívást jelent egy szép példány lencsevégre kapása. Kitartóbban kell keresni a halakat, nem lehet ülni a babérokon. Figyelni kell a környezet változását, hol mozognak, hol táplálkoznak a kedves barátaink.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.11.

  Fontos népszavazás kezdődik, döntenie kell! Paduc vagy Halványfoltú küllő? Vagy esetleg a harmadik?

  Idén is kiírta az Év hala választást a Magyar Haltani Társaság. Nekem, aki horgászattal 8 éves koromtól kb. 8 éves és egy hónapos koromig foglalkoztam intenzíven, nem egészen világos, hogy itt szimpátiaszavazásról, kedvenc ételről vagy szépségversenyről van szó. Nézzük a jelölteket!
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.10.

  Itt a vége! – jövőre ugyanitt…

  Ünnepélyesen jelentjük, hogy véget ért a IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny és a révfülöpi bázison megtörtént az ünnepélyes eredményhirdetés!

  Gratulálunk minden csapatnak aki végighorgászta ezt az egy hetet és az elemekkel megvívta csatáit, mert ahogy hallhattátok a záróeseményen, aki itt a Balatonon, elért eredményétől függetlenül helytállt, az akármelyik bojlisvíz partján bátran felütheti a sátrát!
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.10.09.

  Őszkezdete-Szeptember

  Ősz, a nagy halak „hava”. Minden évben reszketve várom a forró nyár utáni első lehűléseket, hiszen rengeteg nagytestű pontyot fogtam már a lehűlő vizekben. Szeptember első napjaiban a viszonylag meleg nappalok után megérkezett az első éjjeli felfrissülés, a ködös hajnal, ami varázslatossá teszi ezen időszakot. Nem tétlenkedtem én sem, két hónap kihagyás után minden tekintetből felkészülve megkezdtem az igazi „NAGYHALAS” időszakot.
  Rengeteget kísérleteztem az idei évben az Imperial Baits alapanyagok és adalékok kombinálásával, variációival. Célom minden horgászatom alkalmával az adott körülményekhez képest a legnagyobb pontyokat ideiglenesen rabságba ejteni. Csalijaimat is próbálom ehhez igazítani, bár mindenki tisztába van vele, hogy minden víz más és más.
  Korábban is leírtam már, hogy kerülöm az aromás csalikat, ezért bojlijaimat aroma nélkül, vagy minimális adagolással készítem el minden esetben. Az Imperial Baits alapanyagok minősége, beltartalma lehetővé teszi számunkra az igazi szelekciós horgászatot.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.08.

  Furcsa halat fogtak az almásfüzitői tóban

  A pecás hirtelen nem is tudta, mit fogott. Kovács Endre fogta a halat a az almásfüzitői Kavicsbánya-tónál – írta a kemma.hu. A hal a lapátorrú tok, mely a Missisippiben honos, de már tenyésztik hazánkban is.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.07.

  120 óra után a IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny állása

  Az utolsó két versenynap másodperceit morzsolja immár a didergőssé vált balatoni ősz, de úgy tűnik, ez a csapatok versenykedvére és hovatovább teljesítményére egyáltalán nincs fékező hatássál. Ez leginkább abban mutatkozik meg „no comment”, hogy gyakorlatilag már fél nap sem telhet el a IV. NBBH csatáiban úgy, hogy ne boruljon az élbolyban a sorrend.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk