0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Thermo ruha akció
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.07.

  Háromnapos halfesztivált tartanak Siófok főterén

  Péntektől vasárnapig ismét érdemes lesz Siófokra látogatni. Bár a Halfesztiválon a kulináris élményeké a főszerep, a halételeken kívül számos szórakoztató, kulturális és gyerekprogrammal várják a látogatókat.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.06.

  96 óra után a IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny állása

  Virradhat-e szebb hírekre egy reggel annál, minthogy az éjjel ismét megdőlt a négyéves múltú NBBH versenysorozat legnagyobb hal abszolút rekordja, méghozzá kétszeresen? Aligha. Sejteni lehetett valamit, hiszen kedd este az elsőfokúra mérsékelt jelzés miatt éjjelre mindenki újrahúzhatott, az pedig már világosan kiderült, hogy a Balaton, a markáns front ellenére – vagy éppen miatta – ütemesen adja a halat. Így a szerda reggeli duplán jó hír talán meglepetést nem is okozott, örömet azonban annál inkább, hiszen a két, közel 19 kilós bojlitolvaj már igen impozáns csengést adott a IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny eddig sem szerény dicsőséghimnuszához.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.06.

  Szeptemberi ivadékhelyzet

  Szeptember végéhez érve újra mellescsizmát húztunk és kétközhálót ragadtunk, hogy szemügyre vegyük a Tisza-tó halivadékait.
  A látottak szerint az idei feltételek rendkívül kedveztek a bodorka szaporodásának, a minta jelentős részét ez a faj adta.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Egyéb 2016.10.06.

  A halak étvágyára ható időjárási tényezők

  Nagyon sok mindentől függ a halak (ezen belül pedig a különböző halfajok) étvágya, ami nagyban befolyásolja a horgász aznapi eredményét. Néhány általánosság megfogalmazható, de mint minden szabálynál itt is vannak bőven kivételek. A halak étvágyát röviden összefoglalva a következő tényezők befolyásolják.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Versenyek 2016.10.05.

  Az elmúlt 72 óra összefoglalója - IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny

  Bár még a felénél sem jár a IV. NBBH, annyi már bizonyosnak látszik, hogy a bátor és innovatív szervezői akarat beválthatja a hozzá fűzött reményeket. Ugyan az időjárás némileg mostoha arcát mutatja és váltakozó viharjelzési ciklusok bonyolítják a bojliséletet a magyar tengeren, szép halakból és rendkívül szoros versenyből nincs hiány IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászversenyen.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.04.

  A megalodon rokona volt a titokzatos óriáscápa

  Találtak néhány fogat szerte a világon, amely egy húszmillió évvel ezelőtt élt, autóméretű cápától származhatott. Most kiderült, hogy a titokzatos cápa a megalodon rokona lehetett. A megalodon az egyik legnagyobb húsevő gerinces volt, a maradványokból ítélve 18 méter hosszúra is megnőhetett. Sokat nem tudni róla, mivel porcos halról van szó, így csak a fogai és csigolyái kövesedtek meg. Nevét is fogairól kapta, a megalodon azt jelenti, nagy fog.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.10.04.

  Az első 48 óra összefoglalója - IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny

  Nem mondhatni, hogy a szombat délután négykor még szinte nyári melegben elkezdődő verseny eseménytelen lenne. Jelen pillanatban váltakozó fokozatú viharjelzés, a csapatok elemeknek nekifeszülő küzdelme, és ami fő, számos gyönyörű hal fogása nemesíti a legnagyobb hazai bojlis horgászviadalt a Balatonon. De ne szaladjunk ennyire előre.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.03.

  A tragikus sorsú hal, aki egy medúzában kénytelen leélni a hátralévő napjait

  Az ausztráliai Byron-öbölben sikerült lefotózni egy halat, aminek sikerült szabályosan beszorulnia egy medúzába. A képet készítő férfi szerint szerencsétlen arra még képes volt, hogy némileg befolyásolja a medúza mozgását, de a medúza sem hagyta magát, így összevissza úszkáltak a vízben, egyszer erre, egyszer arra. (Gizmodo)
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.03.

  Nem mérgezés okozta a halpusztulást

  Nem mérgezés történt, hanem a szállító cég teherautójának oxigénellátó rendszere hibásodott meg, ezért lepte el több mázsa döglött ponty a Maty-éri tározót. A tetemeket összeszedték, a halakat pótolták.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.10.01.

  Új ponty világrekord: 44.905 kg!

  Új világrekord a pontyhorgászatban! A 44,905 kilós tükörponty a Dijoni Le Grevier tóban akadt horogra, Franciaországban.
  A hal beceneve „sebhelyes”, az oldalán futó sebhelyszerű csík miatt. Büszke legyőzője az angol Ambrose Smith.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.09.30.

  Az őszi horgászat veszélyei

  Igazi horgászélményeket tartogat még a késő ősz, de ezért néha nagyon drága árat kell fizetnünk: az életünket. A balatoni horgászok között ez az időszak mindig megszedi az áldozatait.Az őszi horgászatról, annak veszélyeiről a Bakony-Balaton Horgász Szövetség (BBHSZ) ügyvezető elnöke beszélt lapunknak. Rajnai Árpád elmondta, ilyenkor megnő a ragadozó halak fogási esélye, mert a kishalak bandákba verődve keresik vermelési helyüket. Megszokott életterükből, a nádasok, kikötők környékéről, a sekély vizekből eltűnnek. Éppen ezért a ragadozó halakat is inkább bent, a mély vizekben kell keresni, utána mennek a tápláléknak. Még azok a ragadozók is el-el vándorolnak ilyenkor, amelyeket jellemzően a partközelben, a vízfelszínen tudunk horogra csalni. Nemegyszer fordul elő, hogy nyílt vízen, fenéken, süllőző szerelékkel csukát vagy balint akasztunk.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.09.30.

  Az idei év eddigi legnagyobb halát kifogták a Velencei-tóból!

  Dinnyés - Szinte minden halfajból fogtak az utóbbi napokban, ami a Velencei-tóban megtalálható, ráadásul egy rekord harcsa is horogra akadt.
  A szebbik arcát mutatta az ősz az elmúlt napokban; a kellemes időben a víz hőfoka ugyan lassan csökkent, de jelentősen nem befolyásolta negatívan a halak étvágyát. Akasztottak szép pontyokat, de kárászt és keszeget is jól lehetett fogni.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk