0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Thermo ruha akció
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.08.15.

  A grönlandi cápa a leghosszabb életű gerinces a világon

  A grönlandi cápa a leghosszabb életű gerinces a világon, legalább 400 évig él - állapította meg új mérési módszerekkel egy nemzetközi kutatócsoport at MTI tudósítása szerint. A tudósok szerint leginkább az veszélyezteti a gerincesek matuzsálemét, hogy nemi érése a frissen mért adatok alapján csak 150 éves kora körül fejeződik be - írta a Koppenhágai Egyetem munkatársa, Julius Nielsen vezette kutatócsoport a Science tudományos lap aktuális számában.
 • Balogh János  Élménybeszámolók 2016.08.10.

  Fergeteges peca a Berekben

  Fergeteges peca a Berekben. Kis Heni Carp Team Sopron 602,50 Kg.
 • Xfish.hu  Hírek 2016.07.29.

  Nem úszkál tovább a Balatonban az öreg tükrös

  Nem rég számoltunk be a hírről, hogy Szabó "Pipsi" István harmadikként foghatta meg az öreg balatoni tükörpontyot. Most ismét horogvégre akadt az északi parton, de sajnos már nem nyerte vissza a szabadságát az öreg tükrös...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.07.20.

  Veszélyes vegyületet találtak a Tiszában

  Az emberi egészségre is ártalmas vegyületet talált egy független laboratórium a Tiszában. A PET Kupa elnevezésű környezetvédő akció során a palackokkal zsúfolt területről vett mintákban a szakemberek kimutatták azt a lágyítószert, amelyet jellemzően műanyagpalackok gyártásához használnak.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.07.19.

  Megőrülnek a rengeteg haltól a horgászok Angliában

  A halterepről elszabadult pisztrángok miatt túl jó a kapás.

  60 ezer pisztráng szabadult ki egy haltelepről és került az Avon-folyóba, alaposan felháborítva a hampshire-i horgászokat. Szerintük ugyanis ez kiöl minden izgalmat a sportból. Andy Browne-nak például egyetlen reggelen 52 kapása volt. – Nem vagyok valami nagy rajongója a pisztrángnak. Odaajándékozom őket a szomszédomnak, vagy a macskámnak lesznek majd remek vacsorái – panaszolja.
 • Balogh János  Bojlis 2016.07.18.

  Kis Heni Carp Team Sopron egy régi bányatavon.

  Kavicsbánya Öreg lakói.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.07.18.

  Harmadszor is kifogták a kapitális tükörpontyot

  Péntekem immár harmadik alkalommal fogták ki a matuzsálem korú halat. Először 2014-ben akadt horogra Balatonberénynél, majd egy hete Ábrahámhegynél, pénteken pedig Balatonszemesnél éhezett meg az epres-kagylós csalira. Ez igazi kuriózumnak számít, hogy 600 km2 területen 1 héten belül újra kifogjanak egy halat, 15 km Ábrahámhegy és Szemes között a távolság.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.07.15.

  Újabb háromnyaras telepítés

  A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai 2016. július 15-én 5.000 kg háromnyaras ponty telepítését végezték el a Tisza-tó területén. Az idei évben többször került már a vízbe kétnyaras illetve történt háromnyaras ponty telepítése is. Idén még több alkalommal fog érkezni már azonnal fogható méretű hal a Tisza-tó területére.
 • Xfish.hu  Teszteltünk 2016.07.14.

  Ha nem csak okos, hanem szép is szeretnél lenni, ha életed halával hoz össze a sors

  Ha szép is akar lenni, nemcsak okos, amikor élete nagy pontyát kifogja:
  Akkor jó szívvel ajánljuk Önnek az utóbbi idők egyik, ha nem a legszebb távdobó órsóját a DAM kínálatából. Az orsó egy igazi ékszer és egy tökéletes műszer, olyan, mint a legjobb svájci órák: egyszerre gyönyörű és műszakilag kifinomult – erre utal a „ DELUXE „ kifejezés az elnevezésben. A kiváltságosság érzése, büszkeség és magabiztosság fog el minket, ha kézbe vesszük.
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.07.13.

  A túloldalon

  Mint már sokan tudjátok rólam az eddigi írásaimból,hogy megszállott Balaton fanatikus vagyok,ha pontyokról van szó. Az elmúlt években nagyon sok szép emlékkel gazdagított engem a mi tengerünk déli partján eltöltött jó pár nap. De most valami mással készültem nektek,hiszen egy baráti meghívásnak eleget téve érkeztem most a Balaton másik oldalára a számomra idegen északi partra. Idegen????Hm hm hm talán inkább az ismeretlen szó jobban illik ide,hiszen 2015 áprilisában a Nemzetközi Balatoni Bojlis Verseny (NBBH) keretében már sikerült itt eltöltenem egy eredményesnek inkább nem nevezhető 5 napot. Mind a mellett,hogy a középmezőnyben sikerült akkor végeznünk a fogott 2 db mérlegelhető és 3 db méreten aluli pontyommal már ott tudtam,hogy egyszer visszatérek és „kiegyenlítem” a számlát a Balcsival. A déli parton elért sikereket zsebre vágva indultam revansot venni a „túloldalra”. Szerencsére házigazdám Balázs felhívta figyelmemet,hogy csak a számomra szükséges dolgaimat hozzam magammal hiszen a tábor már készen vár engem. Sokan tudjuk,hogy ez mekkora segítség hiszen a kiérkezéskor nem a tábor építéssel kell bajlódnunk vagy éppen a csónak vízre tételével veszítünk el értékes órákat
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.07.13.

  Bojlival a Zöld Pokolban

  Az elmúlt hetekben szerencsém volt ellátogatni a kedvenc horgászvizemre, a Zöld Pokolba!
  Úgy gondolom, nem kell bemutatnom a tavat, hisz sokat lehet hallani a kihívásokkal teli tóról.
  A jellegzetessége, vagy a szépsége a nehézségeiben rejlik, hisz a töklevéllel borított vízfelszín, az akadókkal teli aljzat nem könnyíti meg a horgászok dolgát!
  Sajnálatos módon pár évvel ezelőtt egy áradás következtében a bojlis horgászok rémálma, a Törpeharcsa is bekerült a tóba, melynek hatására nagyon sok rossz tapasztalatot adott a horgászok és a pihenő emberek számára.
  Az én horgászatomnak az volt az egyik célja, hogy ezt a negatív kritikát meg tudjam cáfolni, és igenis bojlival fogjak halat!
 • Imperial Baits  Bojlis 2016.07.11.

  Ismeretlen vízen

  A hidegfront bekövetkeztével 2016. július 7-én bizakodva látogattam el, a számomra ismeretlen Görcsönyi horgásztóra. A tó területe körülbelül 5 hektár, átlagmélysége 1,8 méter. A helyieket megkérdezve kettő fontos információról szereztem tudomást. Az egyik, hogy a tóban élő pontyok nagy része 1,5-2 kg-os, a másik, hogy a vízben található karók az egykori gödröt jelzik. Ezek mostanra megteltek iszappal, de a tó medrének többi része kemény. Ezeknek az információk tulajdonában úgy döntöttem hogy megkeresem egy 120 grammos ólommal az iszapos és kemény rész találkozását a mederben, amely a parttól körülbelül 50 méterre volt.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk