0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Thermo ruha akció
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.02.18.

  Balaton, Te csodás!

  Az utóbbi pár évben a szigorú szabályoknak köszönhetően sajnos nem lehetett a Balatonon a behúzós horgászatot alkalmazni, ezért én sem horgásztam a tavon jó ideje már. Szerencsére a horgászok lobbijának és a Balatoni Halászati Zrt-nél történt személycserének köszönhetően 2015 -ös évtől ismét lehet legálisan bojlizni a tavon, ezért én is kihasználtam az alkalmat és egy barátommal ellátogattam május első hetében 6 napra a tó északi partjára.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.18.

  Fogási napló leadási határideje 2016.02.28.!

  Kétezer forintos büntetésre számíthatnak azok a horgászok, aki határidőre nem adják le tavalyi állami fogási naplójukat – egyértelműsítette az agrárszektor.hu-nak a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ). A naplókat legkésőbb február 28-ig kell leadni. Aki a naplót most még nem adja le, január 31-ig a tavalyi állami horgászjegyével horgászat, de őshonos halakat nem vihet haza. Aki azonban naplóját már leadta, addig nem jogosult horgászatra, amíg az új idei állami horgászati okmányt, illetve az egy-egy konkrét állami vízterületre érvényes területi jegye(ke)t nem váltotta ki.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.18.

  Árad a Balaton - ilyet már nagyon rég nem láttunk

  A napok óta tartó esőzés miatt a Balaton vízszintje meghaladta a 127 cm-t. A szakemberek azt mondják, 15 éve nem volt ilyen magas a tó vízszintje február közepén, mint most - adta hírül az M1 televízió .
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Feeder 2016.02.15.

  Hidegvízi csalizás hatékonyan!

  Mivel beköszöntött a hidegebb idő, mely lassan átesik a téli zord, fagyos időbe, így arra gondoltam, hogy személyes tapasztalatok alapján leírom azt, hogy ilyen körülmények között is hogyan csalhatjuk a horogra a termetes pontyokat.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Egyéb 2016.02.14.

  A rettenetes durbincs és a somogyi halkirály

  Idén vakító villámmal köszöntötte a Lujzákat a márciusi hajnal. Éppenséggel mintha egy falusi tájképhez kellene az égi villantó. Szinte egy időben rádördült az ég, de olyan robajjal, hogy azt hittem, hordó zuhant a házra. Pajtás rögvest a priccs alá bujt; tudta, az öreg bükk megvédi, ha rászakad a tető. Milu fel se vette az egészet, még a dorombolást sem hagyta abba álmában. Pedig ő se élt meg ilyen csodát, hogy hajnali hózápor hozzon nyarat idéző égzengést. De már öreg volt a kandúr, s tán nem is érdekelte. Biztos Benő öcsémet sem, mert mellettem szuszogott. De engem nagyon is, mert belökte a kis ablakot a szél, úgy megvadult az istennyilától...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.12.

  Harmadfokú készültség Ipolytarnócon

  Harmadfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget a Nógrád megyei Ipolytarnócon szerdán késő este, mert az Ipoly folyó vízszintje egy óra alatt 11 centimétert emelkedett.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.12.

  Tavasszal újabb 60 tonna pontyot pottyantanak a Balatonba

  Hétfőn folytatják a haltelepítést a Balatonon. A Balatoni Halgazdálkodás Nonprofit Zrt. az évi 300 tonnás pontytelepítési kötelezettségéből 60 tonnát szeretne tavasszal teljesíteni. Ennek részeként hétfőn 15-20 tonna halat engednek Keszthelynél a tóba.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.11.

  Magas a Balaton vízállása

  Horgász ül a partra kicsapó hullámok közelében a keszthelyi Balaton-parton 2016. február 9-én. A Balaton leeresztését 124-125 centiméteres vízszintnél február 8-án megkezdték.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2016.02.11.

  A mélység vonzásában

  Kedvenc vizeim közé tartoznak a tiszta és mély vizű bányatavak, amiken előszeretettel horgászok is. Egyszerűen lenyűgöznek a hatalmas mélységek és a 15 - 20 méteres platók látványa, amit a radarkép mutat. Sajnos Magyarországon nagyon kevés ilyen bányató található, ami az igényeimnek megfelel. Értem ez alatt, hogy legalább 100 hektár vagy nagyobb legyen és a vízmélység is elérje a 20-30 méter mélységet. Mivel júliusban jártam már egy ilyen adottságokkal rendelkező tavon, ezért úgy döntöttem, hogy késő ősszel is szerencsét próbálok rajta. A túrámat október végére terveztem, mivel a mély bányatavakon sokkal később hűl le a víz, ezáltal a halak is tovább táplálkoznak, mint a sekélyebb tavakon...
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.10.

  Horgászoké lett a Tisza 2030-ig

  Csongrád megye - A Tisza mellett több víz is a horgászok kezelésébe került Csongrád megyében. Szövetségük azt vállalta, jobban fog vigyázni a folyóra, mint a halászok. Erre számít öt-hat ezer pecás is. Az engedély nem drágult.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Versenyek 2016.02.10.

  IV. NEMZETKÖZI RSD CARP CUP pontyhorgász verseny

  A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség és a Carpexpress Team közös szervezésében megrendezésre kerül a IV. NEMZETKÖZI RSD CARP CUP elnevezésű pontyhorgász verseny.
  A verseny helyszínére történő érkezési lehetőség első időpontja: 2016. szeptember 4. 15 óra (Vasárnap). (Egy nappal a verseny kezdete előtt.)
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek 2016.02.10.

  Készülhetnek a horgászok

  Debrecen – Maximum három-három szakaszra vonná össze a jövő évtől horgászati szempontból a Dunát és a Tiszát a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz), vagyis legfeljebb 3-3 szakaszra lehetne kiváltani területi horgászjegyeket...
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk